Blue Air breidt uit in Amsterdam2 min leestijd

Blue Air

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Roemeense Blue Air vliegt al langere tijd naar Amsterdam. De airline verbindt de Nederlandse nationale luchthaven met de Roemeense hoofdstad Boekarest. Vanaf deze zomer breidt de airline flink uit. Er komt onder meer een extra verbinding tussen Amsterdam en de noord-Roemeense stad Cluj-Napoca.

Blue Air

Vanaf eind vorig jaar kwam Blue Air als nieuwkomer op de route Amsterdam (AMS) – Boekarest (OTP), als aanvulling op KLM en TAROM. Op het moment vliegt de maatschappij zo’n 2-3 per week tussen Nederland en Roemenië. Vanaf april lijkt Blue Air de frequentie op te voeren met meerdere vluchten per week. De prijzen voor een enkele reis starten bij € 29,95, maar lopen soms flink op tot ver boven de € 100.

Voor deze vluchten zet de low cost carrier uitsluitend Boeing 737 toestellen in. De Roemenen beschikken momenteel over vijftien 737s, waarvan natuurlijk een deel geparkeerd staat in verband met de lage marktvraag. De toestellen zijn overigens al redelijk oud. Volgens de website Airfleets is de gemiddelde leeftijd 19,1 jaar. De oudste 737-300 en -500 vliegtuigen zijn zelfs tot 30 jaar oud.

Boeing 737-500 van Blue Air (Bron: Eric Salard / Wikimedia Commons)
Boeing 737-500 van Blue Air (Bron: Eric Salard / Wikimedia Commons)

Amsterdam Airport Schiphol

Naast Boekarest komt er nu dus een directe bestemming bij, namelijk Cluj-Napoca (CLJ). Vluchten staan 2-3 keer per week ingepland. Vanaf eind april gaat dit naar 4 keer per week. Een enkele reis is beschikbaar vanaf € 19,99, maar de prijzen kunnen ook voor deze bestemming flink oplopen. 

De nieuwe route was vorig jaar al bekend gemaakt door Blue Air, maar start nu komende maand in plaats van deze maand. Iasi is een ander bestemming waar Blue Air op vliegt, maar deze verbinding is niet direct. Je vliegt op Iasi namelijk via Boekarest. Alle andere bestemmingen van Blue Air kun je hier bekijken. De dienstregeling is hier te vinden. De route is onderdeel van de uitbreiding van de zomerdienstregeling naar onder meer Brussel, Barcelona, Parijs, Madrid en Londen Heathrow.

Blue Air biedt momenteel de mogelijkheid om tickets gratis te wijzigen tot 31 december 2021. Indien er sprake is van een verschil in tarief, dan dient dit wel bijbetaalt te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *