Mijn ervaringen met Viator en GetYourGuide

getyourguide.com, viator, tours, ervaringen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Viator.com en GetYourGuide.com zijn websites waar je excursies, attracties en andere leuke uitstapjes kunt boeken. Je zou ze eigenlijk kunnen beschouwen als online travel agency, omdat ze de schakel vormen tussen de aanbieder en de klant. In dit artikel licht ik beide websites toe en vertel ik over mijn eigen ervaringen met deze sites.

Viator

Viator.com begon bijna 20 jaar geleden met het aanbieden van excursies en is gehuisvest in San Francisco. Veel aanbieders hebben ondertussen de weg naar het bekende viator.com gevonden en de site is uitgegroeid tot een waar paradijs voor excursies en attracties. Zoek je bijvoorbeeld op Los Angeles, dan gaat er een wereld voor je open. Je zou bijvoorbeeld een rondleiding kunnen boeken door Los Angeles, Hollywood en Beverly Hills. Wil je de culinaire tour op, ga dan voor de Santa Monica Walking Food Tour! Naast deze rondleidingen verkoopt viator.com ook gewone tickets voor bezienswaardigheden en attracties. Zo kun je via viator gewoon een Universal Studios Hollywood General Admission Ticket kopen. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een helikoptervlucht boven LA! Ook worden er uitstapjes aangeboden naar nabijgelegen plaatsen buiten LA. Er is zelfs een dagtrip naar Mexico te boeken vanuit Los Angeles.

Dubai, Dessert Safari, Excursie, Viator, attracties
Zoek je een Dessert Safari vanuit Dubai? Op viator.com is er ruime keuze! (Photo credit @viator.com)

Zelf heb ik een aantal keer geboekt bij viator.com. Zo boekte ik een keer een jungletour vanuit Panama-Stad. Ook in Peru heb ik twee excursies geboekt via viator.com. Met de site heb ik goede ervaringen. Ook de klantenservice is uitstekend. Ik wil alleen wel aanraden om goed de prijzen te vergelijken. Het kan namelijk zijn dat viator.com een hogere prijs vraagt dan de daadwerkelijke prijs. Ga dus goed zoeken op internet naar de daadwerkelijke prijs van de excursie. Daarnaast gebruik ik viator.com ook gewoon om te kijken wat er op een bepaalde plaats te doen is. Het is bovendien een erg overzichtelijke site. Heb je nog geen account op viator.com? Maak dan via deze link een account aan en ontvang € 7,- korting op je eerste excursie! Betalen op viator.com kan met zowel American Express, VISA als MasterCard.

GetYourGuide

Getyourguide.com is in 2008 gestart met het aanbieden van excursies. Het hoofdkantoor zit in Berlijn. GetYourGuide werkt eigenlijk precies op dezelfde manier als Viator.com. Aanbieders verkopen meer excursies door dat via GetYourGuide te doen, maar betalen daar wel een commissie voor. Het spreekt voor zich dat de prijs op GetYourGuide soms hoger kan liggen dan de normale prijs. Houd daarom de prijzen van zowel GetYourGuide als van Viator en de aanbieder goed in de gaten. Net als Viator gebruik ik GetYourGuide ook gewoon om te kijken wat er op een bepaalde plek te beleven is. Vooral de hoeveelheid aan referenties op de site van GetYourGuide vind ik erg nuttig. GetYourGuide kan ook handig zijn als je nog snel iets lastminute wilt boeken. Zo boekte ik vorig jaar nog twee Skip The Line Tickets voor de Eiffeltoren op GetYourGuide.com. Ergens anders waren ze ofwel uitverkocht ofwel niet meer te vinden.

Eiffeltoren, tickets, top, attracties, getyourguide.com, tours
Lastminute de Eiffeltoren op met een Skip The Line Ticket? GetYourGuide bood nog
tickets aan! Photo credit @getyourguide.com

Zelf heb ik een aantal keer van GetYourGuide gebruikgemaakt. Een keer boekte ik een excursie naar de piramides bij Cairo. Ik had maar een dag de tijd dus een ticket via GetYourGuide.com was zo geboekt! Ik werd keurig met een busje opgehaald vanuit mijn Novotel Cairo Airport.

Piramides, Cairo, Excursies, GetYourGuide, attracties
Op GetYourGuide boekte ik een dagexcursie vanaf de luchthaven naar het piramidecomplex bij Cairo.

Een andere keer had ik een excursie geboekt naar de Grand Canyon vanuit Phoenix. Door het slechte weer werd de hele trip helaas geannuleerd. GetYourGuide stortte achteraf keurig het betaalde bedrag terug op mijn PayPal account. Ook de klantenservice van GetYourGuide is uitstekend. Ik kreeg op alle vragen over excursies snel een antwoord. Een account aanmaken doe je via deze link. Betalen op GetYourGuide.com kan met VISA, MasterCard en PayPal.

Conclusie

Viator.com en GetYourGuide.com zijn handige vergelijkingssites bij het plannen van excursies en attracties op een bepaalde plek. Ook kun je op beide sites goed zien wat er op een bepaalde plek of in een bepaalde stad te doen is. Het is slim om de prijzen van beide sites en de aanbieder goed in de gaten te houden.

Wat zijn jouw ervaringen met Viator en GetYourGuide? Heb je wel eens een excursie via een van de sites geboekt of gebruik je ze meer om te zien wat er op een bepaalde plek te doen is? Weet je misschien nog andere soortgelijke websites waar excursies en attracties te boeken zijn? Laat het hieronder weten in de comments.

 

 

Photo credit @viator.com and #getyourguide.com

Reacties

  1. Paul zegt

    Ik heb toch wel moeite met dit soort partijen. Begin dit jaar nog gekeken naar tickets voor het Alhambra in Granada. Via de officiële kanalen waren er toen geen tickets meer, alleen via dit soort partijen als GetYourGuide. Zij kopen de tickets op en verkopen ze daarna tegen woekerprijzen. Maffiapraktijken vind ik dat, net zo slecht als met concerten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *