Review: Hilton Tokyo Narita Airport

Hilton Tokyo Narita

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tokyo heeft twee vliegvelden: Narita (NRT) en Haneda (HND). De meeste vluchten komen aan op vliegveld Narita, hoewel je tegenwoordig ook best veel opties hebt om op Haneda te vliegen. Nadeel van vliegveld Narita is dat het erg ver van de stad ligt, ongeveer 70 kilometer! Dus als je laat aankomt, of vroeg moet vertrekken, is het handig om een overnachting in de buurt van het vliegveld te hebben. Het Hilton Narita ligt vlakbij de luchthaven en dit hotel heb ik eens uitgeprobeerd!

Gratis shuttle

Zelf kwam ik om een uur of zeven ’s avonds aan op Narita en voor het gemak een nachtje in dit hotel geboekt. Vanaf het vliegveld is er een gratis shuttle. De bushalte is gemakkelijk te vinden. Bij Terminal 1 moet je bij bushalte 16 zijn en bij Terminal 2 bij bushalte 26.

Hieronder de dienstregeling van dit moment (september 2017).

Timetable shuttle bus Hilton Narita
Timetable shuttle bus Hilton Narita

Inchecken

Op een kwartiertje rijden ligt het hotel: een imposant gebouw met grote entree en lobby. Een hotel waar ook heel veel airline crews overnachten. Toen ik aankwam checkte er net een hele Emirates crew uit en een andere crew kwam net binnen.

De lobby van Hilton Tokyo Narita
De lobby van Hilton Tokyo Narita

Het inchecken was snel en efficiënt, maar vrij onpersoonlijk. Je ziet dat ze in dit soort hotels zoveel mensen langs de balie zien komen, dat je ook maar een van de velen bent. Bij het inchecken kreeg ik naast een ontbijt-coupon, nog een coupon voor een drankje in de Terrace Bar in het hotel. Ook een coupon voor de spa.

Spa en gym

Dat laatste leek me wel wat. Na een lange vliegreis even bijkomen. Er is naast een gym die 24 uur per dag open is, een zwembad om baantjes te trekken en bubbelbad. Daarnaast is er een sauna en stoombad. Erg lekker om gebruik van te maken na een lange reis en er was op een enkeling na niemand anders, dus heerlijk rustig. Ik heb hier geen foto’s van gemaakt, maar op de website van het hotel is mee info te vinden.

zwembad Hilton Narita
zwembad Hilton Narita (foto: Hilton)

De kamer

De kamer was ruim, zeker voor Japanse begrippen! Beetje oud alles, maar prima voor elkaar. Eenvoudige badkamer met ligbad waar je ook in moet douchen en uiteraard een Japans toilet met allerlei knopjes! 🙂

Nadeel vond ik dat er geen stopcontacten rond het bed waren! Ik leg ’s nachts graag mijn telefoon aan het infuus en gebruik deze ook als wekker, dus het is irritant als dat niet kan. Sowieso zijn er weinig stopcontacten in de kamer.

Hoe krijg ik die lamp uit?!

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je in bed stapt, op de knop drukt om de verlichting uit te doen en er een lamp blijft branden. Vervolgens krijg je met geen mogelijkheid die lamp uit.

Dit had ik in dit hotel ook. Er bleven recht boven het bed twee spotjes branden. De muren afgezocht naar lichtknopjes, het paneel met knopjes op het nachtkastje, maar zonder resultaat. Net op het moment dat ik dacht: “Ben ik nou gek, of…” ontdekte ik een draaiknopje bij het leeslampje op het nachtkastje. Tja, je moet het maar weten!

Nachtkastje Hilton Nartita
Geen stopcontacten… Knopje leeslampje verzorgt de spotjes!

Ontbijt

Als Hilton Diamond lid had ik een coupon gekregen voor ‘complimentary breakfast’. Het was rustig in de ontbijtzaal en was een enorme keuze, zowel Japans als westers. De mevrouw die de eitjes aan het bakken was, wist waar ze mee bezig was, want deze waren perfect!

Erg lekker gegeten, ik heb eigenlijk alleen maar lof voor dit ontbijt: prima voor elkaar!

De ontbijtruimte
De ontbijtruimte

Tijd om uit te checken. Ook dat ging, net als de check-in zakelijk en efficiënt. De shuttlebus kwam stipt op tijd voorrijden (hoe kan het ook anders in Japan) en bracht ons terug naar het vliegveld om vanaf daar door te reizen naar Tokyo.
Ik heb een prima verblijf gehad in dit hotel en ga zeker overwegen om er weer te slapen, mocht ik weer eens via Narita reizen! Overigens geen enkele keer last gehad van bulderende vliegtuigen, het is dus goed geluid-geïsoleerd.

Overzicht

Voordelen

- Geweldig ontbijt
- Uitstekende locatie
- Geen geluidshinder van overvliegende vliegtuigen
- Voor Japanse begrippen een zeer ruime kamer

Nadelen

- Geen stopcontacten rond bed
- Bediening verlichting in kamer ingewikkeld
- Groot, massaal, geen persoonlijke ‘touch’

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ideaal hotel voor een relaxte overnachting na lange vlucht, of voor vertrek. Ook zeker goed betaalbaar!

4.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *