Nieuw bij Wizz Air: ticket boeken zonder passagiersnamen2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wizz Air introduceert een nieuwe vorm van flexibel reizen! Je kunt vanaf nu tickets boeken waarbij de passagiersnamen open gelaten kunnen worden. De Hongaarse budgetmaatschappij noemt dit de ‘Flexible Travel Partner Service’, of in het Nederlands: ‘Service voor flexibele reisgenoten’.
Tot 3 uur voor vertrek heb je de mogelijkheid om de namen op te geven. Enige naam die wel vastligt, is die van de hoofdboeker.

Reizen met meerdere mensen

Je kan tot 9 passagiers in één boeking zetten. Als je met een groepje op reis wilt en het is nog niet precies bekend wie nu wel en niet kunnen, is dit een ideale optie. Je kunt dus al op tijd een boeking doen en pas later bepalen wie er mee gaan.
Ook als je een leuke deal vindt, kun je deze vast boeken en daarna pas bedenken wie je meeneemt.

Wizz Air

Wat kost het?

Uiteraard dient er betaald te worden voor deze service. Bij budgetmaatschappijen als Wizz Air betaal je voor alles dat niet bij het kale ticket hoort. Als je gebruik maakt van deze nieuwe service betaal je €10 per flexibele reiziger per vlucht.
Op de website van Wizz Air staat dit genoemd in het overzicht van alle diensten en kosten:

Wizz Air Fee voor flexibele reisgenoot

Voorwaarden

Let er op dat je uiterlijk 3 uur voor de vlucht de namen van de passagiers online hebt opgegeven. Als er geen naam of namen zijn opgegeven, zullen de tickets zonder naam geannuleerd worden!

Heb je eenmaal passagiersnamen ingesteld, dan kan je deze niet meer (gratis) aanpassen. In het geval van een naamswijziging betaal je dan de reguliere fee. En deze is fors: je betaalt dan namelijk €45 per vlucht per passagier!

Wizz Air Fee voor naamswijziging

Alle info over de Flexibele Reisgenoot Service van Wizz Air is te vinden via deze link.

Een overzicht van alle toeslagen / kosten zijn via deze link te vinden.

Vliegtickets op Marktplaats?

Deze nieuwe manier van boeken zal ongetwijfeld leiden tot boekingen die gedeeltelijk niet gebruikt kunnen worden. Er zal dus vanzelf een nieuwe markt ontstaan waarbij tickets op websites als Marktplaats zullen verschijnen.
Interessant om te zien hoe zich dit zal gaan ontwikkelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *