Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours8 min leestijd

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gedurende mijn reis naar Australië maakte ik een tussenstop op de luchthaven Seoul Incheon Airport (ICN). De luchthaven heeft onlangs haar nieuwe Terminal 2 in gebruik genomen, waar onder andere alle SkyTeam vluchten vertrekken en arriveren. Dus KLM, maar ook Delta en Korean Air voeren vanaf hier hun vluchten uit. Het is een nieuwe terminal, eigenlijk een aparte luchthaven. Het is erg groot en je kunt er prima enkele uren vertoeven. In deze review zal ik de luchthaven verder toelichten. Heb je een lange overstap? Dan is het ook interessant om gebruik te maken van de gratis transit naar de stad.

Terminal 2

De nieuwe terminal is geopend in januari van dit jaar. Het moet ervoor zorgen dat er uiteindelijk tot 100 miljoen reizigers in 2023 reizen via deze luchthaven. In de komende jaren wordt er nog aan de terminal gewerkt, waardoor nog meer vluchten kunnen arriveren en vertrekken.

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours
Seoul Incheon Airport, terminal 2
© Incheon Airport

Aankomst

Bij aankomt op de luchthaven van Seoul Incheon Airport (ICN) sta je al gauw in de hal vanuit waar je een keuze moet maken welke kant je op moet. Afhankelijk van je volgende bestemming kun je ervoor kiezen om door te reizen naar:

 • Terminal 1,
 • Arrivals,
 • Terminal 2.
Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours
Waar ga je heen na aankomst?

Zelf koos ik er in eerste instantie voor om naar de KAL Lounge West te gaan in Terminal 2. Hier ging ik mijzelf even wat op te frissen en daarna wat eten. Om naar de lounge te gaan moet je eerst langs de security voor je in de terminal aankomt. Vanuit hier kun je dus naar een van de twee KAL Lounges voor Business Class- en Elite Plus reizigers of naar de First Class KAL Lounge. Daarnaast zijn er ook voldoende andere dingen te doen op de luchthaven, voor zowel jong als oud. Daarover hieronder meer, over de lounge zal ik in een later artikel een review schrijven.

Vervelen?

Ben je de security voorbij, dan zul je al gauw in de immense terminal staan. Hier merk je al snel dat het nieuw is, maar ook dat je in Zuid-Korea bent. Alles is zo goed geregeld, netjes en schoon. En owja, niet te vergeten, de mensen zijn erg vriendelijk! De terminal heeft een natuurlijk tintje. Er is veel gewerkt met hout, marmer en hier en daar hebben ze een soort parkjes met veel bomen en planten geplaatst. Fijn om hier rond te lopen dus!

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours

Naast de bijzondere architectuur kun je hier ook prima enkele uren verblijven. Je zult je dan ook niet zo snel vervelen. Terminal 2 kent op dit moment al erg veel winkeltjes en restaurants, maar in de toekomst zullen er hier wellicht nog meer bij komen als de terminal helemaal af is.

Verder kun je aan veel verschillende activiteiten deelnemen of plekjes bezoeken op de luchthaven. Denk hierbij aan:

 • Incheon Airport Observatory deck (nabij Area 5F),
 • Typisch Koreaanse dansen bijwonen (nabij gate 248 – west, en gate 253 – east.
 • Breng een bezoek aan Korea Traditional Culture Experience Center. Hier kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Van schilderen tot aan schrijven en genieten van Koreaanse muziekuitvoeringen.
 • Geniet van de Node Garden Cultural Performance. Typisch Koreaanse muziek wordt in zowel de East als West kant opgevoerd op verschillende tijden. Hier vind je meer informatie.
Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours
Laat je verrassen door de Koreaanse cultuur

Relaxen

Heb je wel even genoeg gezien van de Koreaanse culturen, maar geen Elite Plus status bij bijvoorbeeld Flying Blue? Dan wil je misschien toch nog wel even relaxen voordat je (volgende) vlucht vertrekt. In de terminal zijn voldoende relax- en eetgelegen te vinden. Zo is er een er de ‘Transfer Lounge’. Hier heb je verschillende plekken om te rusten, maar ook om je op te frissen, hiervoor haal je een kleine amenity kit bij een van de balies.

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours

Beneden de Transfer Lounge is een ‘Kids Zone’. Voor de kleintjes onder ons is hier het een en ander te doen waardoor een tussenstop toch net wat prettiger met de kleintjes kan worden.

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours

Ook is er nog de ‘IT Zone’. Hier toont Korea de laatste snufjes op het gebied van IT. Er zijn heir verschillende activiteiten te ondernemen. Wat te denken van bijvoorbeeld zitten in een simulatie waarbij je de piloot bent.

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours

Aangezien deze terminal zo groot is, heb ik niet alles kunnen zien, maar enkele uren zijn hier zo verstreken. Heb je meer tijd, dan is een bezoek aan de stad Seoul wellicht een optie? Daarover hieronder meer.

Transit Tour

Heb je een lange overstap op Seoul Incheon Airport? Dan is een Transit Tour zeker een leuk alternatief. De tours zijn gratis en vooraf te reserveren. Er zijn verschillende tours waaruit je kunt kiezen, en die allen op andere tijden vertrekken vanuit Terminal 1 of Terminal 2. Je kunt kiezen uit tours die duren van 1 tot 5 uur. De volgende tours zijn er:

 • Paradise City Art-Tainment (2 uur): Casino, kunst en hotel,
 • Songdo Hanok Village & Central Park Songdo & Triple Street (2 uur): Stad, modern, winkelen,
 • Gwangmyeong Cave (4 uur): bezoek goudmijn,
 • Jeondeungsa Temple & Deokjinjin (4 uur): bezoek tempels,
 • Cheonggyecheon Stream & Jogyesa Temple (4 uur): bezoek tempels,
 • Myeong-dong & Namdaemun Market (5 uur): winkelen en bezoek markt,
 • Gyeongbokgung Palace & Insa-dong (5 uur): bezoek koninklijk paleis en polulaire wijk,
 • Incheon Airport Maglev , Lotte Mart , Eurwangni Beach (2 uur): Maglev Trein, Shoppen en strand,
 • Eurwangni or Masirang Beach (1 uur): bezoek aan zee.

Helaas kwam ik wat ongelukkig aan qua tijd op het vliegveld, waardoor ik geen gebruik kon maken van een van de tours. Mocht je wel een handigere tijd hebben dan zou ik je echt aanraden een van deze tours te nemen. Seoul is een schitterende stad, daarover onder andere hier meer. Mocht je gebruik willen maken van een van de bovengenoemde tours, dan moet je naar de Transfer Desk. Daarover hieronder meer.

Hier een kleine impressie van de verschillende tours.

Door de douane

Ga je de tour doen? Gaaf! Je kunt de tours hier vooraf reserveren, zodat je zeker weet dat je een plekje hebt. Op de luchthaven kun je ook nog reserveren, maar kan het voorkomen dat de tour al volgeboekt is.

Goed, voordat je deel kunt nemen aan de tour moet je op de luchthaven naar de Transfer Desk. Hier krijg je een speciale stempel op je vliegticket die je kunt tonen bij de security en douane, als je die stempel niet hebt kom je niet zomaar voorbij de security en douane.

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours
Transferdesk om een stempel te halen. Hierna kun je het vliegveld verlaten.

Bij de douane geef je aan dat je van een tour gebruik gaat maken of dat je een transit hebt naar de stad. Je krijgt dan een speciaal soort visum. Bewaar het papiertje goed, want je bent het snel kwijt. Helaas dus geen stempel in je paspoort.

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours
‘Visum’

Na de douane sta je al snel in de bagagehallen en hierna in de arrivalhal. Vanuit hier kun je gemakkelijk naar de plek waar je tour vertrekt. Ook kun je hier gebruik maken van de bus die naar Paradise City gaat. Deze bus gaat ongeveer elke 30 minuten. Je hoeft hiervoor dus niet per se een reservering voor een tour te maken.

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours
Transfer tours

Ben je klaar met je tour? Dan kom je weer terug op de luchthaven en volg je de normale procedure om de luchthaven weer in te komen. Via de douane en security sta je binnen een zeer korte tijd weer binnen in de terminal. Het is er allemaal goed geregeld. Heb je een Elite Plus status, volg dan de borden of vraag waar je dan langs de security kunt.

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours
Impressie luchthaven
Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours
Incheckcounters
Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours
Naar de gates

Artikelenreeks

Beeldmateriaal: M. den Turck

Overzicht

Publicatie Datum

19 September 2018

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN &

DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

De vernieuwde luchthaven van Seoul Incheon Airport is modern en overzichtelijk. Met of zonder Elite Status bij een airline kun je hier gemakkelijk enkele uren verblijven. Het is een fijn vliegveld om te zijn, alles is ruim opgezet dus prima om te wandelen. Op verschillende plekken hangt kunst of zijn activiteiten georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Ook kun je rustig wachten in een van de ruimtes waar je nog rustig even kunt werken of relaxen. Ook opfrissen is er mogelijk.

Heb je voldoende tijd om het vliegveld te verlaten en de stad Seoul of omgeving te bezichtigen, doen! Er zijn verschillende gratis tours waarvan je gebruik kunt maken. Ik vind dat ze dit goed geregeld hebben en erg interessant om je tijd goed in te vullen. Daarnaast krijg je toch wat mee van het land/stad. Al met al een goede en fijne luchthaven!

8 min leestijd">
4.5

Reacties

 1. esome zegt

  Transfer van Terminal 1 naar Terminal 2 is een beetje vreemd. Had nog geen boardingpas voor mijn vervolgvlucht, de transferdesk voor mijn vervolgvlucht was echter niet in T2 maar in T1. Wanneer je van T1 naar T2 moet kun je beter de gatenummers volgen dan te zoeken naar T2 aanwijzingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *