Bestemmingstips – Zuid-Australië & Philip Island4 min leestijd

Bestemmingstips – Zuid-Australië & Philip Island

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een bezoek aan Sale reis ik door richting Melbourne. Onderweg stop ik bij enkele bezienswaardigheden in Zuid-Australië. Ik bezoek onder andere het bekende Philip Island waar je koala’s kunt zien, maar ook pinguïns in de avond. Na deze rit kom ik aan in Melbourne en verblijf ik in het Mercure Albert Park.

Leongatha, Inverloch en de kust

Vanuit Sale reis ik eerst door naar Leongatha. Dit is ongeveer anderhalf uur rijden door een prachtig heuvelachtig en bebost gebied. Leongatha is een klein stadje waar je een kleine wandeling kunt maken langs enkele historische gebouwen. Een leuke plek om even een kopje koffie te doen of te lunchen, namelijk Sweet Life Cafe.

Bestemmingstips – Zuid-Australië & Philip Island
Leongatha

Vanuit Leongatha reis je gemakkelijk verder naar Invernoch en de mooie kustgebieden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Eagles Nest. Hier is een kleine rotsformatie die boven de zee uit komt. Daarnaast kun je hier ook mooie wandelingen maken langs de kust.

Bestemmingstips – Zuid-Australië & Philip Island
Nabij Invernoch, Eagles Nest

Philip Island

Een bezoek aan het Philip Island is zeker de moeite waard als je in de buurt bent van Melbourne. Er zijn vanuit Melbourne ook enkele dagtrips die hier heen gaan.

Op Philip Island zijn enkele bezienswaardigheden die een bezoek waard kunnen zijn. Wat dacht je aan een bezoek aan het Koala Conservation Centre. Hier zitten naast koala’s ook nog Wallebees en verschillende vogels. Er is hier ruimte om 40 koala’s op te vangen en verzorgen. Via verschillende paden kom je ze tegen via een boardwalk. Ze krijgen extra bijgevoerd, omdat er niet voldoende eucalyptusbomen staan. Ze bewegen niet heel erg veel. Soms maken ze ruzie om eten en vaak slapen ze. Ze zien er zo schattig uit. Het is een mooi park met veel informatie. Ook is er binnen nog een informatiecentrum met nog meer informatie over de koala’s en de natuur waarin ze leven.

Bestemmingstips – Zuid-Australië & Philip Island

Nobbies Boardwalk en Penguin Parade

Na een bezoek aan het Koala Conservation Centre is een bezoek aan de Nobbies Boardwalk zeker aan te raden. Dit is het uiterste puntje van het eiland. Er is hier een informatiecentrum. Je kunt over de boardwalk een kleine wandeling maken. Het kan hier erg winderig zijn, dus neem een jas of goede trui mee. De kust is hier erg rotsachtig. Her en der zijn door de zee, zon en wind allemaal kloven gemaakt in de rotsen dat maakt het nog mooier. Je kunt hier verschillende vogels, waaronder de pinguïn zien. Ik kwam hier vooral ook voor het aanschouwen van de zonsondergang.

Bestemmingstips – Zuid-Australië & Philip Island
Nobbies Boardwalk

In dit gedeelte van het eiland kun je ook naar de Pinguïn Parade. Hier kun je in de avond de pinguïns uit de zee zien komen en gaan ze naar hun holletjes. Voor een bedrag van $26,20 voor een volwassene en $13,00 per kind kun je hier een bezoek brengen. Er gaan hier bussen vol met toeristen heen dus ik besloot er vooral niet heen te gaan. Met wat geluk en goede ogen kun je de pinguïns ook in verschillende holletjes langs de Nobbies Boardwalk.

Bestemmingstips – Zuid-Australië & Philip Island

In het gebied om de Nobbies Boardwalk zijn ook veel andere dieren te vinden, dus voor natuurliefhebbers is het hier prima vertoeven!

Bestemmingstips – Zuid-Australië & Philip Island

Mocht je nog tijd hebben dan zou een bezoek aan bijvoorbeeld Wilsons Promontory National Park ook zeker de moeite waard kunnen zijn. Zelf heb ik hier geen bezoek aan gebracht uiteindelijk omdat het nog best een stukje rijden was. Het Wilsons Promontory National Park is het meest zuidelijkste vasteland van Australië en heeft een mooi landschap met natuur.

Artikelenreeks

Bron: M. den Turck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *