Review: Hilton Prague

hilton, prague, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een weekje Tsjechië begin oktober verbleef ik een nacht in het Hilton Praag. Op het internet had ik al veel goede verhalen gelezen over dit hotel, dus besloot ik maar voor dit Hilton hotel te kiezen. Het Hilton Prague bevindt zich in het noorden van de stad en is prima te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Check-in

Om ongeveer 4 uur ’s middags kwam ik aan bij het hotel. Meteen werd ik verrast door de mooie lobby van het hotel. Het atrium deed me direct denken aan dat van het Hilton Amsterdam Schiphol Airport. De lichtinval zorgt voor een mooie en ruime uitstraling en bij donker ziet het atrium er al helemaal mooi uit met de verlichting. Er werd wel gewerkt aan een renovatie, maar daar kreeg ik gelukkig weinig van mee.

atrium, hilton prague, review
Het atrium van het Hilton Prague

Ook de receptie is mooi ingericht. Alles ziet er wel wat vierkant uit, maar ik vind het design erg mooi. Bij het inchecken was het gelukkig niet erg druk en daardoor was ik al vrij snel aan de beurt. Als Gold lid kwam ik in aanmerking voor een upgrade naar een executive kamer en dus had ik hierdoor ook toegang tot de executive lounge. Gewapend met de pasjes nam ik de lift naar boven.

check-in, hilton, prague
Check-in balie Hilton Prague.

Mijn kamer bevond zich op de zevende verdieping. Ik was verrast door de ruime inrichting hier. Zelfs bij de lift staan nog een aantal zetels.

hilton, prague

Executive Kamer

De executive kamer heeft een erg mooie en moderne uitstraling. Alhoewel vond ik de kamer wel wat aan de kleine kant. In het midden staat een groot kingsize bed.

hilton prague, executive kamer
Hilton Prague Executive Kamer

Verderop bevindt zich een bureau met televisie en nog een extra zetel met tafeltje waarop ik een welkomstgeschenk aantrof. De wifi werkt prima hier. Nooit had ik last van een langzame verbinding of uitval van het internet.

hilton prague, executive kamer
Hilton Prague Executive Kamer

Ook de badkamer is erg mooi ingericht en alles ziet er keurig en goedverzorgd uit. In het midden bevindt zich de wastafel, links de douch en rechts het bad. De douche bevindt zich in een aparte douchecabine. Aan handdoeken en shampoo is er zeker geen gebrek.

Executive Lounge

Op de achtste verdieping vind je de executive lounge. Hier kun je tot 10 uur ’s avonds terecht voor hapjes en drankjes. Net als de rest van het hotel ziet de lounge er mooi en modern uit. Vanuit de lounge heb je ook een mooi uitzicht op het atrium.

hilton, prague, executive lounge
Executive Lounge Hilton Prague

Het buffet biedt veel keuze uit verschillende snacks en dranken. Ook ben ik hier de volgende ochtend geweest voor het ontbijt. Ik vind de lounge altijd wat rustiger om te ontbijten. Je vindt hier eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een goed ontbijt.

Faciliteiten

Voor de rest biedt het hotel o.a. een fitness. Doordat ik wat langer in het hotel verbleef heb ik hier ook nog geluncht. Op de eerste verdieping bevindt zich namelijk een restaurant.

Conclusie

Het Hilton Prague heeft me erg verrast. Ik vind het een mooi en modern hotel. Ik was zeker onder de indruk van het design, het atrium dat mooi verlicht is bij donker en de mooie inrichting. Ook de kamer ziet er perfect uit, wat aan de kleine kant, maar erg comfortabel. Ook vond ik de executive lounge erg mooi. Het buffet biedt vele soorten snacks en dranken en vanuit deze lounge heb je een mooi uitzicht over het atrium. De service in het hotel is uitstekend, er loop voldoende personal rond. De locatie van het Hilton Prague is nagenoeg perfect. Je zit dan wel niet helemaal in het centrum, binnen een half uur ben je zowel met de auto als met het openbaar vervoer op de belangrijkste plekken van Praag. Ik kan een verblijf in het Hilton Prague dan ook zeker aanraden.

Overzicht

Publicatie Datum

17 November 2018

Voordelen

- Mooie inrichting
- Uitstekende service
- Het atrium vond ik een leuk detail
- Goede locatie

Nadelen

Vrijwel geen

Service

Sterren

Locatie

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Prague is een perfect hotel voor zowel de vakantieganger als de zakenreiziger. De locatie is perfect, het hotel heeft een mooi design en is sfeervol ingericht. Ook de kamers zijn mooi en modern. De service is uitstekend hier en ook de executie lounge biedt veel goeds. Ik kan een verblijf in het Hilton Prague zeker aanraden.

4.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *