Review – Garuda Indonesia Domestic Lounge Bali Denpasar Airport4 min leestijd

Review - Garuda Indonesia Domestic Lounge Bali Denpasar Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder dit jaar maakte ik een prachtige reis door het schitterende Australië. Ik reisde vanuit Brisbane via verschillende mooie steden zoals Canberra maar ook Sydney naar zuidelijk Melbourne. Hier eindigde mijn reis in Australië. Vanuit Australië reisde ik door naar Maleisië om nog enkele dagen in Kuala Lumpur te verblijven. In Melbourne pakte ik de vlucht van Garuda Indonesia naar Bali Denpasar van waaruit mijn volgende vlucht naar Jakarta vertrok. Vanuit Jakarta vlieg ik met KLM naar Kuala Lumpur, daar in een later artikel meer over. Tijdens mijn overstap in Bali Denpasar Airport maakte ik dan ook gebruik van de Garuda Indonesia Domestic Lounge.

Vooraf

Na mijn vlucht vanuit Melbourne Airport kom ik aan op Bali Denpasar Airport. Ik heb hier een overstap van ongeveer twee en een half uur. Je komt aan op het internationale gedeelte van de luchthaven. Aangezien ik binnenlands verder reis moet ik dus eerst langs de douane. Na een flinke wandeling van de aankomst gate naar de douane kom je uiteindelijk aan bij de bagageband waar je je bagage moet inklaren. Heb je een binnenlandse doorvlucht dan is dit ook verplicht. Je moet hierna naar een speciale balie waar je deze bagage weer incheckt alvorens naar de Domestic terminal van Bali Denpasar Airport te wandelen.

Review - Garuda Indonesia Domestic Lounge Bali Denpasar Airport
Route van International terminal naar Domestic Terminal
Bron: Garuda Indonesia –> klik hier voor PDF Versie

Het geheel kost je ongeveer 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de drukte bij de douane en natuurlijk ook bij de bagagebanden. Aangekomen bij de Domestic terminal moet je weer door de security en hierna sta je al gauw weer tussen de shops achter de security. Vanuit hier loop je gemakkelijk naar de Garuda Indonesia Domestic Lounge. Hieronder zie je ook hoe de terminal eruit ziet.

Review - Garuda Indonesia Domestic Lounge Bali Denpasar Airport
Domestic Terminal Bali Denpasar Airport
Review - Garuda Indonesia Domestic Lounge Bali Denpasar Airport
Van de international terminal naar de domestic terminal

Overzicht

De lounge bestaat uit twee verdiepingen. Beneden zijn er verschillende ruimtes waar je kunt ontspannen en werken. Voor een Domestic Lounge is er een goed en zeker ook een net buffet opgesteld. Beneden zijn ook de toiletten te vinden. Er is geen mogelijkheid om te douchen. Ook zijn er enkele pc’s en een hoek met kranten en tijdschriften aanwezig.

Review - Garuda Indonesia Domestic Lounge Bali Denpasar Airport

Op de bovenverdieping zijn ook verschillende zithoeken aanwezig. Allen voorzien van oplaadmogelijkheden, die overigens beneden ook aanwezig zijn. Op deze bovenverdieping is ook een VIP ruimte waar je meer afgeschermd zou kunnen zitten. Tevens is hier een uitgebreid buffet aanwezig.

Dranken en maaltijden

In deze lounge van Garuda Indonesia zijn dus twee plekken waar je eten en drinken kunt halen. Een op de benedenverdieping en een op de bovenverdieping. Er is een grote keuze aan zowel warme als koude gerechten. Een groot deel van de gerechten die geserveerd worden zijn Indonesisch, een ander deel is wat internationaler. Er is dus voor iedereen is er dus wel wat lekkers.  Op de benedenverdieping is ook een ‘live cooking’ hoekje. Afhankelijk van de dag als ook het moment op de dag worden hier verse gerechten bereid. Verder was er veel fruit en groentes te vinden. Ik vond het eten erg lekker en divers en moet zeggen dat er tot op heden nog maar weinig lounges zijn geweest waarbij ik zo lekker heb gegeten.

Betreft de geserveerde dranken. Er zijn hier geen alcoholische dranken; alleen koffie, thee en ook frisdranken.

Review - Garuda Indonesia Domestic Lounge Bali Denpasar Airport

Opfrissen

Zoals eerder al aangegeven is er in de lounge dus alleen een toiletruimte. In deze ruimte zijn er geen douches, die ook in de gehele lounge afwezig zijn. Wel zijn er grote wasbakken, enige verzorging is dus wel mogelijk.

Review - Garuda Indonesia Domestic Lounge Bali Denpasar Airport

Review - Garuda Indonesia Domestic Lounge Bali Denpasar Airport
Uitzicht op de start- en landingsbanen

Artikelenreeks

Beeldmateriaal: M. den Turck

Overzicht

Publicatie Datum

11 December 2018

Voordelen

- Voldoende zitplaatsen
- Uitstekende maaltijden zelfs met ‘Live Cooking’!
- Bijzondere inrichting met uitzicht op start- en landingsbanen
- Personeel dat super vriendelijk is en je graat helpt.

Nadelen

- Het is jammer dat er geen douche aanwezig is, maar dat is dan ook het enige.

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN+DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Ik was enigszins verbaasd over de grootte van deze Garuda Indonesia Domestic Lounge op Denpasar Bali Airport. Beneden was het drukker dan boven, maar overall was er voldoende ruimte om te wachten op je volgende vlucht. Het personeel was uitermate vriendelijk. Men vertelde graag over de verschillende gerechten of hielp je graag met andere vragen.
Het aanbod aan eten viel me ook op. Er zijn maar weinig lounges die ik heb bezocht waarbij het aanbod in een Domestic lounge zo uitgebreid en goed was. Maaltijden waren vers en erg lekker. Al met al een prima lounge dus, die ook nog eens uitzicht heeft op de start- en landingsbanen.

4 min leestijd">
4.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *