Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie7 min leestijd

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een mooie en rustige eerste indruk in metropool Brisbane, is het alweer tijd verder zuidwaarts te gaan. Er liggen nog heel wat kilometers op mij te wachten voor ik aankom op mijn eindbestemming Melbourne. De route zal via de Gold Coast richting Byron Bay en Port Maqcuarie gaan. Helaas rondom Brisbane veel file gehad doordat het daar ook een vakantiedag was en minder kunnen doen. In dit artikel dus een terugblik op de omgeving rondom de bestemming Byron Bay en Port Macquarie. Ook zal ik een korte review schrijven over het Ibis Styles Port Macquarie waar ik daar overnacht heb.

Route zuidwaarts

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie
Afbeelding: Google Maps

Vanuit Brisbane ga je via de M1 richting het zuiden. In het begin is dit nog en goede vierbaans snelweg, die later overgaat naar 3, 2 en soms zelfs een enkelbaans weg. Rondom Brisbane heb je nog wel eens kans flink vast te komen staan. En ook bij de Gold Coast is dat eigenlijk het geval. Ben je dat eenmaal voorbij dan kun je vrij goed doorrijden richting Byron Bay. Na Byron Bay gaat de M1 over in de A1. Je komt onder andere langs Coffs Harbour dat ook een leuke stop schijnt te zijn. Je kunt hier de mooie stranden bezoeken, maar ook tal van wateractiviteiten zijn hier te doen. Na mijn bezoek aan de omgeving van Byron Bay rijd ik door naar Port Macquarie. Hier zal ik ook overnachten.

Byron Bay

De stad Byron Bay heeft prachtige stranden, maar ook een heerlijk ontspannen centrum. Alles is hier laid back. Tijdens mijn bezoek aan deze regio heb ik het compacte centrum bezocht. Het heeft leuke cafeetjes en retaurantjes, maar zeker ook leuke winkeltjs die leuke spulletjes verkopen. In de restaurantjes kan je heerlijk eten en drinken bestellen. Wat mij erg opviel is dat het meer dan normaal was dat men vegetarisch at. Dit terwijl we in Nederland eerder moeite moeten doen om een vegetarisch gerecht op de kaart te vinden. Een goede aanrader is bijvoorbeeld Combi Byron Bay. Een klein cafeetje met goed eten en drinken. Ze hebben hier voornamelijk biologische producten en dranken. Drink bijvoorbeeld lekker in het zonnetje uit een frisse kokosnoot.

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie

Na een bezoek aan het stadje zelf is het tijd om door te gaan naar Cape Byron State Conservation Park. Dit is een klein stukje rijden vanaf Byron Bay zelf. Je kunt hier natuurlijk ook naar toe wandelen, maar neem er dan wel de tijd voor. Dit park is ook wel het meest oostelijke stukje vasteland van Australië. Dit is ook wel te merken, want het is er gezellig druk. Er zijn hier en daar verschillende parkeerplekken. De top kent de Cape Byron Lighthouse.

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port MacquarieAls je geluk hebt kun je ook daar parkeren, maar het staat er al gauw vol. Zorg dat je contant geld bij je hebt om parkeergeld te betalen, betaalpassen werken niet overal. Op dit punt kun je een heerlijke wandeling maken, maar let op, het kent grote hoogteverschillen, goede schoenen zijn aan te raden. Je komt uiteindelijk uit bij het strand waar je een mooie zonsopkomst of ondergang kunt zien.

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie

Port Macquarie

Verder zuidwaarts kom je aan bij Port Macquarie. Wellicht niet bij iedereen op het lijstje, maar zeker een mooie plek om even te stoppen. Zelf verbleef ik in het Ibis Styles Port Macquarie, wat voorheen een Best Western hotel was. Later in dit artikel meer daar over.

Port Macquarie heeft mooie stranden waar je heerlijk kunt zwemmen, surfen of vissen. Daarnaast kun je er heerlijk wandelen. Ga bijvoorbeeld naar het nabijgelegen Sea acres National Park. Dit is een 72 hectare groot nationaal park dat een stuk tropisch regenwoud bevat. In het park zijn bruggen aangebracht waarover je door de meters hoge bomen heen wandelt. Je hebt kans op het zien van pythons en verschillende volgens. Toegang kost je tussen de $12-22,- (afhankelijk van leeftijd). In The Rainforest Centre is ook een cafeetje waar je erg goed kunt eten.

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie
Sea Acres National Park

Vanuit Port Macquarie kun je ook wandelen via de Coastal Walk naar The Tracking Point Lighthouse. Dit is een 9km lange wandeling dat in het centrum begint. Met wat geluk kun je tussen mei en november ook hier walvissen spotten.

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie
Port Macquarie

Koala Hospital

Een van de redenen voor mij om deze plek te bezoeken was het bezoek aan de Koala Hospital. In dit Koala Hospital vangen ze Koala’s op die bijvoorbeeld zijn aangereden, aangevallen door bijvoorbeeld honden of een (bos)brand hebben overleefd. Ze worden daar verzorgd en men probeert ze weer in het wild uit te zetten.

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie
Koala Hospital Port Macquarie

Bij sommige koala’s lukt dat om verschillende redenen niet meer. Denk hierbij aan geamputeerde ledematen, blind door een brand etc. Ze blijven dan in het Koala Hospital. Met de donaties van bezoekers kunnen de vrijwilligers de dieren goed verzorgen. Ik vond het erg bijzonder deze plek te bezoeken en de dieren hier van dichtbij te kunnen zien. Ben je in Port Macquarie of in de buurt ervan, breng dan zeker een bezoek aan dit Koala Hospital. Het is gratis, maar een donatie wordt dus op prijs gesteld. Je kunt ook het ‘museum’ bezoeken. Hier leggen ze uit hoe een koala leeft en hoe ze hier verzorgd worden. Op gezette tijden zijn er ook rondleidingen door de vrijwilligers. Daar kun je hier meer over lezen.

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie

Review Ibis Styles Port Macquarie

In Port Macquarie zijn verschillende mogelijkheden om te verblijven. Mede doordat ik veel gebruik maak van mijn Le Club Accor Gold status en een mooie aanbieding tijdens de sale periode koos ik voor het Ibis Styles Port Macquarie.

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie

Het hotel was voorheen dus een Best Western Hotel. Kom je in de avond aan na een bepaalde tijd dan kun je niet meer inchecken bij de receptie. Je dient dan met de telefoon die bij de ingang hangt de eigenaar te bellen. Je krijgt dan een code en daarmee kun je de kluis openen. Hierin ligt dan je kamerkaart en eventuele welkomvouchers.

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie
Ibis Styles Port Macquarie

De kamers zijn netjes, maar lijken niet op de Europese Ibis standaarden. In de kamer die ik had zat ook een minikeuken waar je vooral de afwas kon doen en thee/koffie kon maken. Er was ook thee en koffie aanwezig. In de kamer staan verder een bank, tafel en uiteraard een bed. Vanuit het bed kun je ook tv kijken. De badkamer is wat klein, maar voorzien van de belangrijkste faciliteiten (toilet, wastafel en douche). In de badkamer liggen enkele zeepjes en handdoeken. Het geheel was schoon en verzorgd, maar wel wat gedateerd.

Bij de prijs was ontbijt inbegrepen, maar let op met reserveren dat dit niet standaard is! Het ontbijt was goed en lekker en werd constant aangevuld. Daarnaast heb je vanuit de locatie waar het ontbijt geserveerd wordt een prachtig uitzicht over het strand en de zee.

Bestemmingstips: Byron Bay en Port Macquarie & review Ibis Styles Port Macquarie

Het hotel is vlakbij het hotel gelegen en heeft dus een mooi uitzicht. Verschillende kamers beschikken over een balkon en het hotel heeft ook een buitenzwembad en parkeerplaats.

Ik was tevreden over het hotel, al vond ik de manier van inchecken wel even wennen. Tevens is het jammer dat het ontbijt niet standaard in de prijs inbegrepen is wat bij het overgrote deel van de Ibis Styles hotels wel zo is. Wellicht dat ze dit in de toekomst nog gaan aanpassen.

Artikelenreeks

Beeldmateriaal: M. den Turck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *