Bestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel – Australië6 min leestijd

Bestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel - Australië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Australië blijft me verbazen. Inmiddels heb ik er al ruim 1.500 km op zitten. Gestart in Brisbane en plekken als Byron Bay, Port Macquarie, Sydney en Canberra bezocht. Er staan nog enkele mooie bestemmingen op de planning alvorens deze reis eindigt. Een daarvan is de omgeving Eden. Eden ligt bijna helemaal in het zuidoosten van Australië. Prachtig heuvellandschap met schitterende begroeiing. In dit artikel zal ik enkele bestemmingstips aanstippen, maar ook een korte review plaatsen over mijn verblijf in het Eden Motel. Na mijn bezoek aan dit gebied rijd ik in de richting van Sale, waar ik zal verblijven in het Ibis Styles Sale.

Op naar Eden

Vanuit Canberra reisde ik verder zuidwaarts in Nieuw South Wales naar Eden. Helaas niet veel van de rit kunnen zien omdat ik voornamelijk in de avond gereden had. Eden ligt omsloten door het Ben Boyd National Park. Dit is tevens een van de hoogtepunten voor mijn bezoek naar deze regio. Het Ben Boyd National park bestaat uit eigenlijk twee delen. Een ten noorden van Eden en een deel ten zuiden ervan, hieronder zal ik meer vertellen over dit mooie natuurpark.

Eden zelf is een klein gehucht eigenlijk, met nog geen 4.000 inwoners. In het dorpje heb je verschillende dingen die je kunt doen. Start vanuit hier bijvoorbeeld je walvistour. Te regelen bij het lokale VVV of via een van de vele aanbieders via internet. Ook kun je hier naar het Eden Killer Whale Museum. Een museum gewijd aan verschillende walvissen, maar ook de historie van de walvisjacht kun je hier bekijken. In begin november is er ook het Whale Festival. Naast allerlei leuke activiteiten heb je in die periode ook de meeste kans op het zien van walvissen in deze regio.

Eden heeft ook een belangrijke haven, voor o.a. de visvangst, maar ook cruisschepen komen hieraan. Het is een leuke haven om even rond te wandelen. Aan het water heb je hier ook een cafeetje waar je prima kunt ontbijten, wat kunt drinken of dineren.

Bestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel - Australië
Haven van Eden

Het is tevens een leuk dorpje om gewoon even rond te wandelen. Vanuit Eden kun je ook verschillende wandelingen ondernemen. Een bijzondere wandeltocht is wellicht de Light to Light Walk. Een wandeling van 30km die je doet in enkele dagen. Het brengt je door de prachtige natuur in dit gebied.

Bestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel - Australië

Review Eden Motel

Na mijn lange rit vanuit Canberra kwam ik aan in Eden. Hier verbleef ik in het gelijknamige Eden Motel. Enkele dagen voor aankomst geboekt via Booking.com. Het verblijf is inderdaad niets meer dan een motel. Er zijn enkele tientallen kamers, een speelplaats voor eventuele kleine kinderen, een zwembad en fitness mogelijkheden. Ook is er een wasserette en sauna aanwezig bij het Eden Motel. Het ligt net iets buiten het centrum van Eden.

De kamer ziet er netjes en verzorgd uit, niets op aan te merken. Er is een kleine zithoek met televisie, prima tweepersoonsbed, kleine keuken en een badkamer. Bij het verblijf is geen ontbijt inbegrepen, dat zul je dus zelf moeten regelen. Het motel ligt verder aan een doorgaande weg, maar daar hoor je eigenlijk niets van. Het enige dat me opviel was dat de muren tussen de kamers niet al het geluid goed tegenhouden. Je kunt dus soms meeluisteren met de buren.

Bestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel - Australië
Eden Motel

Ben Boyd National Park – Noorden

Zoals eerder al aangegeven, bestaat het Ben Boyd National Park uit twee gedeeltes. Een ten noorden van Eden en een ten zuiden ervan. Het noordelijke gedeelte is ook gratis te betreden. Voor het zuidelijke gedeelte moet je een kleine fee betalen als je met de auto komt (en dat is hoogstwaarschijnlijk zo). Op verschillende plekken in dit gedeelte van het park zijn een envelopjes te vinden waarin je $8,- moet doen. Op het envelopje schrijf je ook het kenteken van de auto, zodat men het eventueel kan controleren.

Zelf bezocht ik beide delen van het park. Ik begon in het noordelijke gedeelte waar ik naar de parkeerplaats van het Pinnacles Point reed. Vanuit hier kun je enkele activiteiten ondernemen:

  • Wandelen naar Pinnacles Lookout (600m)
  • Wandeling Pinnacles Loop (1km)
  • Naar de Pinnacles Beach (475m)
  • Naar het Beach Lookout (375m).

Op deze parkeerplaats kun je prima en veilig parkeren, maar kijk uit voor eventuele slangen tijdens je wandeling. Overal staan hier ook borden dat je goed moet uitkijken. Op de parkeerplaats is ook een toiletruimte.

Zelf ging ik naar het Pinnacles Beach. Een schitterend strand met mooie kliffen en een helderblauwe zee. Heerlijk genieten is het hier.

Bestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel - Australië Bestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel - AustraliëBestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel - Australië

Dit gedeelte van het park beschikt overigens over goede wandelpaden, wandelschoenen kunnen maar zijn niet per se nodig.

Ben Boyd National Park – Zuiden

Het is ongeveer een uur rijden vanuit de Pinnacles Point naar het zuidelijke punt in Ben Boyd National Park. Hier kom je aan bij de Green Cape Lighthouse. Onderweg zijn er nog aardig wat punten waar je even je auto kunt parkeren en van het mooie uitzicht over de verschillende baaien kunt uitkijken. Op sommige plekken kun je ook door het bos heen wandelen over de goede wandelpaden. Ik maakte een stop bij:

  • Disaster Bay Lookout;

Een mooi uitzicht over de Disaster Bay. Het kan hier hard waaien, dus houd je spullen goed vast.

Bestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel - Australië
Disaster Bay Lookout
  • Green Cape Lighthouse;

Op verschillende tijden kun je bij deze, niet meer in gebruik zijnde, vuurtoren een rondleiding krijgen. Tevens is het een mooi uitzichtpunt over de zee en kun je mooi over de kliffen heen kijken. Je hebt ook kans op het zien van kangoeroes.

Bestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel - Australië

  • Bittangabee Bay;

Een punt waar je kunt kamperen, aan het strand kunt liggen of heerlijk kunt wandelen.

Bestemmingstips Eden, Omgeving & Review Eden Motel - Australië

Er zijn nog enkele andere interessante punten om heen te gaan, maar wellicht heb je daar dan wel een hele dag of meer voor nodig om dat te bezoeken. Je kunt je binnen het park prima verplaatsen met de auto. Op deze website kun je meer informatie vinden over activiteiten e.d. van het park.

Artikelenreeks

Beeldmateriaal: M. den Turck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *