Nieuw in de KLM Webshop – Duurzame KLM Cargo artikelen

Nieuw in de KLM Webshop - Duurzame KLM Cargo artikelen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wat is er leuker dan producten te recyclen? Er zijn tal van bedrijven die op deze manier hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. De Nederlandse Spoorwegen werkt bijvoorbeeld samen met andere bedrijven. Zo hergebruiken zij bijvoorbeeld oude onderdelen van de treinen en vertrekstaten om nieuwe producten van te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van tassen, vogelhuisjes en boekjes. Ook KLM Cargo gaan dit nu doen. Deze producten zijn binnenkort te koop in de webshop van KLM.

KLM Cargo

KLM Cargo vervoert op jaarbasis meer dan een half miljoen ton vracht. Bijvoorbeeld op reguliere passagiersvluchten met de Boeing 747-400 Combi. Maar natuurlijk ook met de speciale Cargo vluchten die met eenzelfde type toestel worden uitgevoerd. Bij al deze vluchten worden veel spanbanden gebruikt om de vracht goed bij elkaar te houden, maar ook vast te zetten op bijvoorbeeld pallets. Zo’n spanband heeft natuurlijk niet het eeuwige leven. Daarnaast is er strenge regelgeving voor wat betreft de gebruiksduur van de spanbanden. Ze worden dan ook regelmatig vervangen om de veiligheid te waarborgen. Tot voor kort werden de spanbanden gewoon weggegooid. Dat is best zonde, omdat een tweede leven nog best mogelijk was voor de spanbanden, zo blijkt nu.

Boeing 747-400 van KLM Cargo
Boeing 747-400 van KLM Cargo

Samenwerking met 100% Circulair

Nieuw in de KLM Webshop - Duurzame KLM Cargo artikelenOmdat weggooien best zonde was, is KLM Cargo op zoek gegaan naar een alternatief. Daaruit is een samenwerking naar voren gekomen met bedrijf 100%Circulair uit Alkmaar. Zij maken van de spanbanden nu verschillende artikelen die je dus binnenkort kunt aanschaffen via de KLM of Flying Blue Shop. Het is nog onduidelijk wanneer dit precies zal starten. De volgende producten zijn in ieder geval te koop, of worden nog toegevoegd aan het assortiment:

  • Kussens,
  • Boodschappentas,
  • Strandtas,
  • Riemen,
  • Hoezen voor de laptop.

Wil je niet wachten tot dat de artikelen verkrijgbaar zijn via de Flying Blue Shop of KLM Shop? Ook via deze site van 100%Circulair kun je enkele producten al aanschaffen. Wil je liever wat Miles sparen met je nieuwe aankoop, dan moet je nog even wachten tot de producten te koop zijn via KLM of Flying Blue.

Nieuw in de KLM Webshop - Duurzame KLM Cargo artikelen

Bron: 100%Cirulair & KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *