Review – Qantas Business Class Lounge Melbourne Airport4 min leestijd

Review - Qantas Business Class Lounge Melbourne Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is voorbij, de bijzondere trip van Brisbane naar Melbourne zit erop. Ik eindig mijn reis na een laatste rit langs de Great Ocean Road dan ook in het Holiday Inn Melbourne Airport, alvorens ik met mijn vlucht richting Maleisië begeef. Op het vliegveld van Melbourne Airport heeft het SkyTeam geen eigen Lounge, zoals ze bijvoorbeeld wel op het vliegveld van Sydney hebben. Enkele SkyTeam-partners hebben hier ook geen Lounge, maar maken gebruik van de Qantas Business Class Lounge en de Qantas First Class Lounge. Over deze laatste Lounge schreef Goffe hier al. In dit artikel blik ik terug op mijn bezoek in de Qantas Business Class Lounge.

Entree

Aangezien ik vandaag vlieg met Garuda Indonesia en er geen SkyTeam-lounge op het vliegveld van Melbourne is, wilde ik gebruik maken van een andere Lounge. Tevens heb ik geen status heb bij een OneWorld airline en kan ik daar in dit geval sowieso geen gebruik van maken aangezien ik hier vandaag niet mee vlieg. Het voordeel is dat enkele SkyTeam maatschappijen samenwerken met Qantas en een samenwerking met de Qantas Business Class Lounge in Melbourne hebben. Vanwege mijn Gold Status bij Flying Blue kon ik dus vandaag gebruik maken van deze Lounge.

Bij het afleveren van je bagage en/of inchecken van de vlucht wordt er medegedeeld dat je gebruik kunt maken van de lounge vanwege de Elite Plus status. Ben je benieuwd of je toegang hebt tot deze Lounge? Check dit dan even bij je eigen vliegtuigmaatschappij of op deze website van de Qantas Business Class Lounge Melbourne Airport

Aangekomen in de Qantas Business Class Lounge werd ik vriendelijk verwelkomd. De mevrouw bij de entree schreef mijn naam op een lijstje, inclusief vluchtnummer. Ze gaf aan dat ik plaats kon nemen waar ik zou willen. Ook zou ze omroepen wanneer ik naar de gate moest gaan.

Overzicht

De Qantas Business Class Lounge op Melbourne Airport, bestaat uit verschillende ruimtes. Direct bij binnenkomst kun je drie richtingen in. Ga je naar links, dan kom je in een wat kleinere ruimte. Hier kun je net als in de andere ruimte genieten van een hapje en een drankje. Er zijn verschillende zithoekjes, hogere tafels en banken beschikbaar. Ook is er gedacht aan de kleine reizigers onder ons. Er is een kleine speelhoek.

Net iets voorbij de entree bevindt zich een grote computerhoek met een aantal iMacs. Ook zijn hier enkele printers, zodat je nog wat zou kunnen afdrukken. Rondom de computerhoek staan verschillende zitjes.

Review - Qantas Business Class Lounge Melbourne Airport

Nog verder de lounge in, kom je in een grotere ruimte. Ook hier zijn weer verschillende hoekjes gecreëerd. De een net wat meer afgescheiden dan de rest. Er is hier ook een grotere bar voor drankjes en een buffet uitgestald.

Review - Qantas Business Class Lounge Melbourne Airport
Verschillende zitruimtes

Nog een ruimte verder is een lange hoge tafel waar je met grotere groepen kunt zitten. Ook is hier een barista aanwezig die een lekker kopje koffie of ander koffieproduct voor je kan bereiden.

In de gehele ruimte zijn er enkele plekken waar je kranten en tijdschriften kunt vinden.

Review - Qantas Business Class Lounge Melbourne Airport

Dranken en maaltijden

In de Qantas Lounge zijn er verschillende plekken waar je enkele hapjes en drankjes kunt vinden. Er is een groot aanbod aan verschillende dranken, van non-alcoholisch tot alcoholisch. Ook kun je bij de barista in de Lounge verse koffies bestellen. Gedurende de dag zijn er verschillende maaltijden te vinden. Zelf was ik hier in de ochtend. Er werd dan ook ontbijt geserveerd. Verschillende items waren aanwezig. Van muesli en yoghurt tot aan een English Breakfast, brood, cakejes en fruit. Het aanbod is groot.

Review - Qantas Business Class Lounge Melbourne Airport

Opfrissen

In de Qantas Business Class Lounge is verder ook een mogelijkheid om op te frissen. Ze hebben enkele douches. Echter kun je ook in het toilet gebruik maken van de wastafel. Deze ruimte biedt voldoende ruimte om even snel op te frissen.

Review - Qantas Business Class Lounge Melbourne Airport

Artikelenreeks

Beeldmateriaal: M. den Turck

Overzicht

Publicatie Datum

5 December 2018

Voordelen

- Veel zitplaatsen.
- Ruime keuzen aan koude maaltijden en drinken.
- Leuk ingericht, met verschillende ruimtes.
- Vriendelijk personeel.
- Verse koffie van de Barista.

Nadelen

- Helaas geen zicht op start- en landingsbanen.

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN+DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Over het algemeen is de Qantas Business Class Lounge een nette en grote lounge waar je kunt verblijven alvorens verder te reizen. Het beschikt over verschillende ruimtes, waardoor het toch iets gemakkelijker is om rustig te wachten op je vlucht, of om nog even te werken.
In de Qantas Lounge zijn verschillende plekken waar je eten en drinken kunt pakken. Dit wordt goed aangevuld en schoongehouden. Tevens is het personeel in de Lounge erg behulpzaam en vriendelijk.
Her en der is er wat leesvoer te vinden om eventueel de tijd te doden. Wat ik verder positief vond was dat ze opriepen wanneer passagiers moesten vertrekken om te gaan boarden.

4 min leestijd">
3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *