Zo word je Flying Blue Silver3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue is vooral bekend van KLM en Air France. Het frequent flyer programma werd in april dit jaar nog volledig vernieuwd. Ook ‘onder de motorkap’ werden een aantal technische vernieuwingen doorgevoerd. Zo worden wijzigingen in het saldo van je Miles sneller bijgewerkt. Als je met een van de aangesloten Airlines vliegt wil je natuurlijk zo snel mogelijk profiteren van voordelen voor frequente reizigers. Het eerste intressante deelnemersniveau na Explorer is Silver. Dit staat namelijk gelijk aan SkyTeam Elite. Hoe word je Silver deelnemer bij Flying Blue? Dat bespreken we in dit artikel.

Flying Blue

De meeste reizigers kennen Flying Blue van KLM en Air France. Maar ook Transavia, HOP!, Joon, Kenya Airways, Aircalin en Tarom zijn aangesloten. Als lid van Flying Blue verdien je Miles op basis van de prijs van je ticket. Daarnaast kun je een bonus verdienen afhankelijk van je status. Hieronder zie je hoeveel Miles je per uitgegeven euro bij elke status. De verdiende Miles kun je vervolgens gebruiken voor het boeken van nieuwe vluchten of het doen van upgrades. Kijk voor het boeken van vluchten met Miles altijd naar de actuele Promo Rewards. Je boekt deze maand al een enkelevlucht vanaf 3.600 Miles. Je betaalt dan wel nog de belastingen. Dit bedrag verschilt per bestemming.

Het aantal Miles dat je krijgt hangt o.a. af van je status (Bron: Flying Blue)
Het aantal Miles dat je krijgt hangt o.a. af van je status (Bron: Flying Blue)

Experience Points verdienen

Sinds dit jaar is het aantal Miles dat je spaart niet meer van invloed op het deelnemersniveau. Je krijgt nu per vlucht een aantal Experience Points (XP). De XP die je spaart binnen twaalf maanden bepalen je status. Het aantal XP dat je krijgt is afhankelijk van je reisklasse en afstand. Zo krijg je voor een medium-haul vlucht (minder dan 2.000 mijl) in Economy 5 XP. En voor een long-haul vlucht (meer dan 5.000 mijl) in Business Class 36 XP. Hieronder zie je hoeveel XP je krijgt per type vlucht.

Tips over hoe je gemakkelijk meer XP kan verdienen lees je in dit artikel.

Het aantal XP dat je krijgt is afhankelijk van het type vlucht en de klasse waarin je reist (Bron: Flying Blue)
Het aantal XP dat je krijgt is afhankelijk van de afstand van de vlucht en de klasse waarin je reist (Bron: Flying Blue)

Flying Blue Silver

Voor de Flying Blue Silver status heb je 100 XP nodig. Dat betekent dus dat je 20 enkele medium-haul vluchten in Economy moet maken. Ofwel 10 medium-haul retourvluchten in diezelfde klasse. Boek je een retour met een overstap (in een ander land) dan hoef je nog maar vijf reizen te maken. Kies je ervoor om een long-haul vlucht te maken (tussen de 3.500 en 5.000 mijl) in Business Class? Dan levert dat al tweemaal 30 XP op. Je hebt dannog ‘maar’ 40 XP nodig.

Een concreet voorbeeld: je vliegt van Amsterdam (AMS) via Parijs (CDG) naar Tel Aviv (TLV) en v.v. Je maakt dan twee medium-haul vluchten en twee long-haul (Long 1) vluchten. Dat levert in Economy 26 XP (2 x 5 + 2 x 8) op en in Business Class 78 XP (2 x 15 + 2 x 24). De overstap levert je dus snel wat extra XP op.

Voordelen van Silver

Wat heb je er nu eigenlijk aan om Silver te zijn? Flying Blue Silver staat gelijk aan de SkyTeam Elite status. Deze wordt dus ook bij partner airlines geaccepteerd. Het belangrijkste voordeel is dat je een gratis extra stuk ruimbagage mee mag nemen op SkyTeam vluchten. Hiermee kun je flink besparen indien je anders een koffer had bijgekocht. Dit voordeel geldt ook bij geselecteerde SkyTeam partners.

Voor vluchten onder een KL of AF nummer krijg je in ieder geval altijd 25% korting op stoelopties. Bijvoorbeeld voor het kiezen van een Economy Comfort stoel met meer beenruimte. Indien er beschikbaarheid is van Delta Comfort+ stoelen op geselecteerde vluchten dan krijg je zelfs een gratis upgrade als Silver deelnemer. Het sparen van Miles gaat ook sneller als Silver deelnemer. Je krijgt namelijk een Elite Bonus van 50%.

Voordelen van Flying Blue Silver (Bron: Flying Blue)
Voordelen van Flying Blue Silver (SkyTeam Elite) (Bron: Flying Blue)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *