Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport5 min leestijd

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn ruim vijf uur durende overstap op het vliegveld van Seoul Incheon Airport bezocht ik beide KAL Prestige Class Lounges. Ze zijn onderverdeeld in East & West, en worden uitgebaat door Korean Air zelf. Over het algemeen hebben beide lounges hetzelfde aanbod, echter ogen ze wel anders. Tijdens de overstap ben ik niet alleen in de lounges geweest, maar heb ik ook de nieuwe terminal bekeken en heb ik een ‘kort’ uitstapje het land in gemaakt. Daarover in mijn vorige artikel meer.

Locatie

Zoals de namen al doen aangeven liggen de lounges niet bij elkaar. De ene (East) ligt in het oostelijke gedeelte van Terminal 2, nabij gate 253. West ligt in het westelijke gedeelte van Terminal 2, nabij gate 249 Om en nabij is het 5-10 minuten lopen, dit is afhankelijk van hoe druk het in de terminal is. In de terminal staat duidelijk aangegeven waar de lounges zich bevinden. Daarnaast kun je het ook vragen aan een van de verschillende medewerkers op het vliegveld.

De lounges bevinden zich op de 4everdieping, een verdieping hoger dan verdieping waar de gates zijn. Beide lounges zijn te bereiken met een lift en met een roltrap.

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport
Locatie van de KAL Prestige lounges West & East op Seoul Incheon Airport

Toegang

Eenmaal aangekomen bij de ingang van de lounge kom je vrij gemakkelijk binnen. Bij de KAL Prestige Class Lounge West moet bij binnenkomst jezelf aanmelden bij de balie. Bij de KAL Prestige Class Lounge East is er een balie buiten de lounge waar je jezelf moet aanmelden. Hier wordt je vriendelijk begroet door een van de loungemedewerkers.

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport
Roltrap en lift omhoog naar East lounge
Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport
Toegangsbalie bij KAL Prestige Class Lounge East
Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport
Toegang KAL Prestige Class Lounge West

Toegang heb je natuurlijk als je een Flying Blue Elite Plus lid bent, of een vergelijkbare status hebt bij een van de SkyTeam-members. Ook als je Business Class vliegt heb je toegang. Meer over het huidige toegangsbeleid kun je hier vinden. Vlieg je First Class dan zou ik je aanraden naar de KAL First Class Lounge te gaan. Deze is nabij de KAL Prestige Class Lounge West.

Faciliteiten

De westelijke lounge lijkt en stuk groter dan de oostelijke lounge. Er zijn verschillende faciliteiten in de lounges. Hierbij kun je denken aan:

 • Vergaderruimtes,
 • Douches,
 • Massagestoelen,
 • Eten en drinken,
 • Slaapruimtes,
 • Kranten en tijdschriften,
 • Internet.

In de East lounge hadden ze ook een ruimte waar je tv kon kijken, ik kon me niet herinneren dat ze dit ook in de West lounge hadden. Verder hangen er door de lounge heen verspreid verschillende schermen waarop je de vertrektijden van de verschillende vluchten kunt zien. Ze roepen in de lounge niet om welke vlucht er bijna gaat vertrekken en waarvoor je dus moet gaan boarden.

Eten en drinken

In beide lounges is er ruim voldoende aan eten en drinken. Omdat de KAL Prestige Class Lounge East kleiner is, is er wel wat minder van alles, maar het aanbod blijft ruim. Je kunt denken aan verschillende softdrinks, zoals appelsap en tomatensap, maar ook frisdranken met prik zijn aanwezig. Je kunt ook kiezen voor melk, koffie, thee en water. Daarnaast is er een grote keus aan alcoholische dranken. Deze moet je bij de bar halen. Wijnen kun je zelf inschenken, de rest moet je bestellen.

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport
Bar waar je verschillende dranken kunt bestellen

Qua eten kun je kiezen uit warm en koud. Er is een ruim aanbod uit salades, met en zonder vlees. Ook kun je instant noodles, fruit en brood nemen. Het viel me op dat alles bijzonder goed bijgevuld en schoon gehouden wordt.

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport

Relaxen

Zoals al aangegeven bij faciliteiten, zijn er ook ruimtes waar je gebruik kunt maken van massagestoelen of slaapstoelen. Daarnaast is de ruimte in beide lounges ingedeeld in zitjes die wat meer afgeschermd zijn, zitjes waarbij je met grotere groepen kunt zitten en ruimtes waar je nog even door kunt werken.

Opfrissen

In zowel de KAL Prestige Class Lounge East als de KAL Prestige Class Lounge West zijn er doucheruimtes aanwezig. Op drukke momenten krijg je een buzzer die afgaat als je aan de beurt bent. Op het moment dat ik in de East lounge was, was het erg druk en moest je best even wachten en kreeg ik de buzzer. Dit systeem werkte op zich prima. Echter begreep de jonge dame van de douches (die geen Engels sprak) niet helemaal wat ik vroeg voordat ze de buzzer had gegeven.

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport
Sanitaire voorziening

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport

Nog wat foto’s:

Hieronder heb ik ook nog verschillende extra foto’s die je een impressie geven over de lounges.

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport
KAL Prestige Class Lounge East

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport

Artikelenreeks

Beeldmateriaal: M. den Turck

Overzicht

Publicatie Datum

23 September 2018

Voordelen

- West Lounge is erg ruim. East lounge iets minder, maar zeker ook veel ruimte.
- Nette en schone lounges.
- Ruim aanbod aan eten en drinken.
- Goede wifi.
- Vriendelijk personeel.

Nadelen

- Op drukke momenten is de East Lounge snel vol en is het lastig een plaatsje te vinden.

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN+DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

De beide lounges zijn natuurlijk nog vrij nieuw. Natuurlijk omdat Terminal 2 van Seoul Incheon Airport ook nog maar net is geopend. De West lounge is net wat groter dan de East lounge. Daarnaast is er ook net wat meer eten en drinken te vinden dan bij de ander. Er is echter voldoende keus van alles. Daarnaast wisselt het aanbod gedurende de dag. De lounges zijn vrij strak ingericht. Veel witte kleuren met wat diversiteit door de verschillende meubels die er staan.
De lounge is erg schoon en wordt goed bijgehouden. Verder is het prettig om hier bijvoorbeeld bij het raam te zitten. Hier kun je in de terminal kijken naar de mensen die gedurende de dag door de terminal heen komen.

5 min leestijd">
3.5

Reacties

 1. Sander zegt

  Vond deze lounge – zeker omdat ICN de thuishaven van Korean is – echt zwaar tegenvallen! Super druk en de gratis Wi-Fi van het vliegveld was nog sneller dan de lounge Wi-Fi.

  Ondanks de mooie nieuwe terminal vrijwel geen zicht op het platform.

  Daarnaast het eten: instant noodles, seriously? Ze hadden toch op z’n minst een signature offering kunnen doen?

  Nee, ook al heb je gratis loungetoegang door status of cabin class: de alternatieven zijn hier bij een lange layover veel comfortabeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *