Verschillende Amerikaanse maatschappijen verhogen prijs bagage

Verschillende Amerikaanse maatschappijen verhogen prijs bagage

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kent het wel, een promo ticket of een super basic ticket. Er zijn allerlei soorten, maar bij vele van deze tickets zijn de prijzen zo laag dat er vaak nogal wat haken en ogen aan zitten. Bijvoorbeeld dat er geen koffer is inbegrepen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je op de plaats van bestemming komt, maar soms is wat ruimbagage natuurlijk wel erg prettig. Je kunt dan alsnog bagage bijkopen. De ene maatschappij vraagt er een kleine bijdrage voor de andere wat meer. Onlangs hebben verschillende Amerikaanse maatschappijen de prijs verhoogd. 

JetBlue

In augustus van dit jaar werden de bagageprijzen bij het Amerikaanse JetBlue al verhoogd. JetBlue is een airline die in 2000 is opgericht en steeds groter is geworden. Inmiddels vliegen ze naar 102 verschillende bestemmingen binnen Noord-Amerika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Deze carrier verhoogde de ruimbagageprijzen dus eind augustus. Ze was de eerste maatschappij die dit deed. De prijs van de eerste koffer ruimbagage ging omhoog van $25,- naar $30,-. Ook de koffers na de eerste zijn in prijs verhoogd. Zie hieronder het overzicht.

Verschillende Amerikaanse maatschappijen verhogen prijs bagage
Ruimbagage prijzen bij JetBlue

De grote 3 uit de USA

JetBlue was al snel niet de enige meer die de prijzen verhoogde. Ook de andere maatschappijen uit de USA verhoogde hun prijzen. United verhoogde enige tijd na JetBlue de prijzen van de ruimbagage voor reizen binnen de Verenigde Staten. Het betreft hier wel vluchten in Economy bij United. Vlieg je in Business Class of First Class dan mag je de bagage (nog) gratis meenemen. United verhoogde de prijzen voor de eerste koffer naar $30,- en een tweede koffer naar $40,-. Ook hier zijn de prijzen dus met $5,- per koffer verhoogd.

Verschillende Amerikaanse maatschappijen verhogen prijs bagage
Ruimbagage binnen de USA

Reis je met United vanuit de VS naar bijvoorbeeld Amsterdam dan kost de koffer afhankelijk van je ticketprijs of niets of $60,- voor je eerste koffer. Je tweede koffer kost hierna wel $100,-. Wil je meer weten of de bagageregels bij United, check dan deze link.

Verschillende Amerikaanse maatschappijen verhogen prijs bagage
Prijzen voor bagage, afhankelijk van de prijs die je betaalt hebt voor je ticket, naar bijvoorbeeld Amsterdam.

Gevolgd door American & Delta

Het is dus niet opvallend dat ook de andere twee Amerikaanse maatschappijen hun prijzen hebben verhoogd. Het Amerikaanse Delta heeft het verder niet aangekondigd, maar de prijzen lijken per 19 september te zijn verhoogd met $5,- . Het is onduidelijk of je ook die vernieuwde prijs moet betalen als je voor die tijd je ticket hebt gekocht. Vanuit verschillende media lijkt het zo te zijn dat het alleen geldt op tickets die vanaf 19 september gekocht zijn, wat me overigens ook logisch lijkt. Alle bagageregels van Delta check je hier.

Verschillende Amerikaanse maatschappijen verhogen prijs bagage
Verhoogde prijzen bij Delta.

En dan is daar nog de laatste grote speller uit de Verenigde Staten. American Airlines heeft net als eerder genoemde maatschappijen ook de prijs van de koffers met $5,- omhoog. De prijzen zullen er op reizen in Economy binnen de USA en Canada als volgt uitzien:Verschillende Amerikaanse maatschappijen verhogen prijs bagage

Deze prijzen gelden voor tickets die gekocht zijn bij American Airlines vanaf 21 september. Alle prijzen van American Airlines voor ruimbagage kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *