Review: Garuda Indonesia International Business Class Lounge Jakarta Airport4 min leestijd

Review: Garuda Indonesia International Business Class Lounge Jakarta Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het eerste deel van de reis zit er al weer op. Ik ben gearriveerd op Jakarta Airport nadat ik uit Bali Denpasar ben vertrokken. Hier had ik een goed verblijf gehad in de Domestic Lounge van Garuda Indonesia. Deze review zal gaan over de Garuda Indonesia International Business Classlounge op het vliegveld van Jakarta. Ik vertrek vanuit hier namelijk met de Fifth Freedom Flight van KLM naar Kuala Lumpur later die dag. Alvorens ik in de Lounge aankom moet ik eerst langs de douane en hierna mijn bagage ophalen en weer inchecken. Het kost wat tijd maar is prima te doen.

Review: Garuda Indonesia International Business Class Lounge Jakarta Airport
Klein overzicht van Jakarta Airport (CGK)

Aankomst

Garuda Indonesia heeft een International Business Class Lounge maar ook een Domestic Business Lounge op Jakarta Airport. Voorwaarden voor toegang zijn hetzelfde:

  • Je hebt een First- of Business Classticket,
  • Je bent GarudaMiles Platinum lid,
  • Of je bent Elite Plus lid bij een van de verschillende SkyTeammember airlines.

De Business Class Lounge van Garuda Indonesia is goed te vinden, maar wel een stukje wandelen. Op een bepaald moment denk je er bijna te zijn, maar helaas. Er is hier een bureau met een medewerker van Garuda die aangeeft dat je nog een stukje moet wandelen.

Review: Garuda Indonesia International Business Class Lounge Jakarta Airport
Je bent er bijna..

Uiteindelijk kom je dan ook bij de daadwerkelijke ingang van de Garuda International Business Class Lounge aan. De balie bevindt zich voor de ingang. Medewerkers van Garuda Indonesia verwelkomden mij hier vriendelijk en vroegen om de boardingpas. Na het scannen hiervan kon dan ook ik doorlopen.

Review: Garuda Indonesia International Business Class Lounge Jakarta Airport
Deel van de kaart van de luchthaven, hier kun je de gehele PDF zien.
Bron: Garuda Indonesia

Overzicht

De Garuda Indonesia International Business Class Lounge op Jakarta Airport is erg grote lounge. De lounge is erg lang en je kunt hier over de verschillende winkeltjes, maar ook over de andere restaurantjes heen kijken. Bij binnenkomst kom je aan rondom de maaltijdcounter. Hier zijn verschillende plekken opgesteld met etenswaren en dranken.

Aan de zowel de linker- als ook de rechterkant hiervan zijn verschillende zitgedeeltes. Helemaal achterin het linkergedeelte vind je de douches en toiletten. In het rechtergedeelte is naast een kinderhoek ook een ruimte met massagestoelen.

Review: Garuda Indonesia International Business Class Lounge Jakarta Airport

Het geheel is dus groot opgezet. Tijdens mijn verblijf was het niet erg druk, dus er was meer dan voldoende ruimte om ergens te gaan zitten. Op verschillende plaatsen kun je je apparatuur opladen. Echter werkte de stopcontacten in de vloer niet goed. In de lounge is ook wifi beschikbaar, hiervoor kun je bij de ingang een strookje met een wachtwoord meenemen.

Dranken en maaltijden

In deze International Lounge van Garuda Indonesia is een breed aanbod van eten en drinken. Verschillende sapjes en andere frisdranken zijn aanwezig, maar ook hier zijn geen alcoholische dranken. Maaltijden zijn er zowel warm als koud te vinden. Er is ook een kleine Live Cookingstand. Hier kon ik op dat moment lekkere soep laten maken. Je kunt hier verder kiezen tussen typisch Indonesische gerechten, maar ook Internationale gerechten. Voor iedereen is er dus wel iets te vinden. De maaltijden zijn lekker en vers en worden ook continue aangevuld.

Review: Garuda Indonesia International Business Class Lounge Jakarta Airport

Opfrissen

Zoals hierboven al aangegeven kun je je in de lounge ook opfrissen in de douches. Deze bevinden zich wel helemaal achteraan in de lounge. Er zijn een aantal douches beschikbaar. Helaas was de douche waar ik gebruik van maakte niet geheel intact meer. Dat was jammer want de doucheslang was dus kapot. Goed, de ruimte was groot genoeg om je ook op te kunnen frissen. Er is een handdoek, wat zeep en ook andere amenities aanwezig. Het was fijn geweest als er ook een bankje was geweest zodat je even kon zitten om bijvoorbeeld je schoenen aan te doen.

Review: Garuda Indonesia International Business Class Lounge Jakarta Airport

Artikelenreeks

Beeldmateriaal: M. den Turck

Overzicht

Publicatie Datum

18 December 2018

Voordelen

- Grote Lounge,
- Voldoende verschillende warme en koude maaltijden,
- Vriendelijk personeel,
- Veel verschillende ruimtes,
- Leuke kinderhoek.

Nadelen

- Jammer dat de douches niet helemaal intact zijn,
- Niet al het personeel spreekt voldoende Engels,
- Stopcontacten werken niet overal goed,
- Geen uitzicht op de landingsbanen, maar op binnenkant terminal.

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN+DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

De Garuda Indonesia International Lounge op Jakarta Airport is een grote lounge. Deze lounge is van allerlei gemakken voorzien, netjes en verzorgd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld keuzes uit verschillende zitruimtes, massagestoelen, een kinderhoek, maaltijdcorners en douches. Tijdens mijn verblijf was het rustig, dus kon ik op mijn gemak nog wat werk verrichten, maar anders zou dat ook prima moeten lukken. Wifi werkt prima en je kunt op verschillende plekken je apparaten opladen, al werken de stopcontacten op de grond niet zo goed.
De maaltijden zijn erg lekker en vers. Ook is hier voldoende keus voor een ieder. Al met al is de Garuda Indonesia International Lounge op Jakarta Airport een prima lounge om op te frissen, wat te eten of gewoon te wachten op je volgende vlucht.

4 min leestijd">
4.4

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *