Review – Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel5 min leestijd

Review - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn verblijf in Kuala Lumpur verbleef ik in twee verschillende hotels. Het eerste deel verbleef ik in het centraler gelegen Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel. De laatste nacht verbleef ik in het Sofitel Kuala Lumpur Damansara, hierover later meer. In dit artikel schrijf ik een review van mijn verblijf in het Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel.

Locatie

Het Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade hotel is centraal gelegen in de stad Kuala Lumpur. Vanuit hier kun je gemakkelijk wandelen of per taxi naar verschillende hoogtepunten in de stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Petronas Towers, maar ook het KLCC Park. Ook kun je in ongeveer 15 minuten (niet in de spits!) naar de prachtige Batu Caves. Meer over verschillende bestemmingstips over Kuala Lumpur kun je in dit artikel lezen.

Arriveren

In de avond kom ik aan in Kuala Lumpur. Vandaag ben ik vertrokken in de ochtend vanuit Melbourne waarna ik via Bali en Jakarta naar Kuala Lumpur ben gevlogen. Een lange dag dus. Ik was dan ook wel toe aan een frisse douche en een fijn bed. Vanaf het vliegveld in Kuala Lumpur (KUL) is het ongeveer 45 minuten met de taxi naar het hotel. Hiervoor gebruikte ik Grab. Grab is vergelijkbaar met Uber. Je kunt ook met de bus of met de trein reizen naar het centrum.

Review - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel

Bij aankomst wordt de bagage in ontvangst genomen en hierna kan ik inchecken bij de aankomstbalie in het Mercure. Hierbij kreeg ik een drankje aangeboden. Een aantal vragen werd gesteld en men gaf informatie over de faciliteiten van het hotel, maar ook over de omgeving. Het personeel was erg vriendelijk en hielp graag.

Review - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel

Deluxe kamer

Vooraf had ik een Deluxe Room met Queensize bed gereserveerd. Bij de reservering was ontbijt inbegrepen. In totaal verbleef ik twee nachten in het Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel. Dit kostte me ongeveer €130,- voor twee personen met ontbijt.

Ik had een kamer gevraagd op een hogere etage in het hotel. Dit had ik ook gekregen. Op sommige plekken is het uitzicht mooi en bijzonder, persoonlijk vond ik het uitzicht vanuit de kamer niet spectaculair, maar het was prima.

De kamer was ruim en fris ingericht. Bij binnenkomst is er een kast voor bijvoorbeeld je jas of koffer. Ook is hier een kluis met strijkfaciliteiten terug te vinden. Aan de andere kant bevindt zich hier een badkamer, hier later meer over. In de kamer is ook een koelkast en waterkoker met mokken aanwezig.

Review - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade HotelReview - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel

In de kamer zijn verder een groot queensize bed, bureau, bank, tafel en tv beschikbaar. Het queensize bed voelt stevig aan, maar ligt wel prettig. De dekens voelde prima aan. Langs het bed waren twee tafeltjes waarop je enkele spullen kan leggen. Ook is hier een stopcontact aanwezig, let hier wel op dat het een Engelse aansluiting heeft, dus zorg voor een omvormer. De gehele Deluxe kamer was erg prima, ruim en schoon.

Review - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel

Badkamer

In de Deluxe kamer bevindt zich een ruime badkamer. In de badkamer is een toilet, wastafel en grote douche aanwezig. Het geheel ziet er modern en onderhouden uit. Er bevinden zich verschillende zeepjes en andere kits die handig kunnen zijn voor je verblijf. Ook zijn er handdoeken en douchelakens aanwezig.

Review - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel
De douche
Review - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel
De badkamer met wastafel en toilet

Het ontbijt

Het ontbijt wordt op een van de hogere etages van het hotel gereserveerd. Je kunt hier binnen en buiten zitten. Buiten kan erg warm en benauwd aanvoelen. Je kunt hier wel een leuk uitzicht hebben op een deel van de stad.

Binnen zijn verschillende ruimtes waar je plaats kan nemen om van je ontbijt te genieten. In deze ruimte is daarnaast ook een groot buffet opgesteld met verschillende gerechten. Het geheel wordt telkens bijgevuld met verse gerechten, zowel lokaal als internationale gerechten. Er is ook een ‘life cooking stand’ waar je een lekker eitje kunt laten bereiden.

Review - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel

Ik vond de ontbijtruimte erg sfeervol ingericht. Helaas was het wel druk en was het niet altijd mogelijk een plekje te vinden nabij het buffet en zat je dus iets verder weg. Een voordeel hiervan was wel dat het rustiger was.

Faciliteiten

Het hotel kent naast de slaapkamers en het restaurant nog andere faciliteiten. Bovenop het hotel bevindt zich een verwarmd zwembad met een kleine bar. Boven de bar kun je de fitness van het hotel terugvinden. Het zwembad is erg schoon en vrij groot. Vanaf hier heb je een leuk uitzicht over de stad. Bij het zwembad krijg je lakens om over de stoelen te leggen, je moet ze ook daar laten als je weer weggaat.

Review - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel

Naast het ontbijtbuffet wordt er in de middag en ook avond in het restaurant ook diner geserveerd. Je kunt hier dus de gehele dag terecht.

Beneden in het hotel bevinden zich nog een conciërge service, computercorner en een bar.

Review - Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade Hotel
Computercorner

Artikelenreeks

Foto’s: M. den Turck

Overzicht

Publicatie Datum

27 December 2018

Voordelen

- Leuk rooftop zwembad,
- Lekker ontbijt,
- Vriendelijk personeel,
- Hotel is leuk en sfeervol ingericht,
- OP sommige plekken een leuk uitzicht over de stad, ook op de Petrons Towers.

Nadelen

- Geen hele levendige wijk,
- Helaas geen upgrade vanwege Le Club Accor Hotels Gold Status.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *