Review – Mercure Canberra5 min leestijd

Review – Mercure Canberra

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis door Australië bezoek ik ook hoofdstad Canberra. Veel reizigers slaan deze stad over, voornamelijk omdat de kust meer heeft te bieden dan deze kleine stad. Aangezien de hoofdstad toch best wat te bieden heeft besloot ik toch maar eens een kijkje te gaan nemen. Tijdens mijn verblijf in Canberra verbleef ik in het historische Mercure Canberra. In dit artikel lees je mijn ervaring.

Het Mercure Canberra hotel is oorspronkelijk gebouwd voor de regeringsfunctionarissen die vanuit het gehele land het parlement bezoeken. De originele naam van het hotel is Hotel Ainslie. Tegenwoordig is het ook toegankelijk voor reizigers met andere doeleinden. Het is goed om te weten dan de hotelprijzen flink omhoogschieten wanneer je Canberra bezoekt in een week waarin een parlementszitting is gepland. Je betaalt dan honderden euro’s voor een overnachting in een simpel hotel. In de agenda van het Parlement kun je kijken welke dagen er zittingen gepland staan.

Locatie

De stad Canberra is goed bereikbaar per M31 autosnelweg. Je rijdt in ongeveer iets meer dan drie uur van Sydney naar de Australische hoofdstad. Het Mercure Canberra is iets noordelijk, maar centraal gelegen in de stad. Het hotel ligt slechts tien minuten wandelen van het National Convention Centre en het Australian War Memorial. Met de auto is het minder dan tien minuten rijden naar het Australische parlement.

Review – Mercure Canberra
Canberra ten opzichte van Sydney.

Aankomst

Er is meer dan voldoende (betaalde) parkeergelegenheid. Je kunt voor het hotel parkeren om je bagage uit te laden. Achter het hotel is een grote betaalde parkeergelegenheid. Sommige straten rondom het hotel zijn ook geschikt om te parkeren. Het is echter wel aan te raden goed de bordjes te checken. Parkeerboetes zijn in Australië namelijk niet kinderachtig.

De ontvangst in het hotel is goed. Als je binnenkomt is de receptie meteen links. Mijn Le Club AccorHotels lidmaatschap werd geaccepteerd en ik kan hier nachten en punten sparen. Vanuit mijn status kreeg ik ook een upgrade naar een hogere kamercategorie. Ik had in eerste instantie een Standard Room geboekt voor 132 Australische dollars (omgerekend 85 euro) Uiteindelijk kreeg ik een Superior King Room aangeboden.

Review – Mercure Canberra

Aanbod in het hotel

Het hotel beschikt over vele kamers verdeeld over een redelijk lang uitgestrekt gebouw. Het beschikt over een groot restaurant waar het ontbijt geserveerd wordt. Ook is er een aparte ruime waar gedineerd kan worden. Nabij deze laatste ruimte staan ook verschillende gokkasten en is een bar aanwezig voor een drankje. Het geheel ziet er netjes verzorgd, maar wel klassiek uit. Tevens is er in het hotel nog een kleine fitnessruimte met een paar apparaten waar je eventueel nog de nodige calorietjes kunt verbranden.

Review – Mercure Canberra

Superior King Room

Evenals de rest van het hotel, oogt ook de hotelkamer wat klassiek, maar wel warm aan. Deze kamer is een stuk groter dan de Standard Room die ik geboekt had, uiteraard altijd prettig. Het verschil zit hem vooral in het gedeelte tussen het bed en het bureau en de ruimte tussen bed/badkamer/kamerdeur. Bij de Standard Room is deze ruimte veel kleiner.

De kamer in het Mercure Canberra is netjes ingericht en beschikt over een kast met koffie en theefaciliteiten, een groot tweepersoonsbed, een fauteuil, een bureau en grote kledingkast. In deze kast zijn aanwezig een strijkijzer en plank, kluis en extra kussens. Aan de muur hangt een grote tv waar je bijvoorbeeld uit bed goed zicht op hebt.

Review – Mercure Canberra

Het bed ligt prima en de kussens voelen zacht maar stevig aan. De dekens zijn wat warm, maar aangezien het buiten al wat kouder aan het worden is (het is toch winter hier in Australië), is het wel prettig.

De badkamer

De kamer beschikt over een redelijk moderne en nette badkamer. Het beschikt over een inloopdouche met een soort (mini) regendouche. In mijn geval hing de kop wat te laag, maar hij was enigszins nog in hoogte te verstellen.

Ook is er een wasbak, wel had deze wat groter gekund. Er zijn voldoende zeepjes en handdoeken. Deze worden zo nodig elke dag aangevuld.

Review – Mercure Canberra

Ontbijt en Diner

Ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in de ontbijtruimte van het Mercure Canberra. Persoonlijk vond ik het tijdens mijn bezoek een beetje ongeorganiseerd. Tafels werden niet afgeruimd en bleven lang nadat iemand weg was met de viezigheid vol liggen. Men rende van hot naar her. Mijns inziens kon dat destijds wat efficiënter. Het werd hierdoor onrustig en kwam wat vies over soms, omdat lege borden en bakjes lang op tafel bleven staan. Wat ik persoonlijk ook niet zo fris vind is vloerbedekking in een restaurant. Viezigheid zie je hier al gauw op.

Review – Mercure Canberra

Het ontbijt an sich was prima en werd goed aangevuld. Het was een Brits/Continentaal Ontbijt. Men kon kiezen uit verschillende broodsoorten, broodbeleg en yoghurt met bijvoorbeeld muesli. Ook waren en verschillende soorten fruit en salades. Qua drinken kan je kiezen uit koffie en thee of fruitdranken.

Artikelenreeks

Beeldmateriaal: M. den Turck

Overzicht

Publicatie Datum

25 October 2018

Voordelen

- Vriendelijk personeel.
- Schone kamers.
- Nette moderne badkamer.
- Prettig groot bed.
- Goede locatie nabij enkele attracties.
- Rustige omgeving.

Nadelen

- Klassieke kamers die wellicht een opknapbeurt kunnen krijgen.
- Hotel oogt over het algemeen wat klassiek, wat leuk is maar hier en daar is het ook wel echt verouderd.
- Jammer dat je extra moet bijbetalen voor het parkeren van een auto.
- Ontbijt werd tijdens mijn bezoek wat rommelig geserveerd.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Mercure Canberra, gelegen in het gelijknamige Canberra, de hoofdstad van het land, is een prettig hotel. Het hotel is nabijgelegen enkele bekende attracties. Daarnaast beschikt het over voldoende parkeergelegenheid, al is deze wel betaald. Het hotel kent verschillende kamersoorten waarvan de inrichting wel overeenkomt, alleen is de ene wat groter dan de ander.
In de verschillende restaurants serveren ze ontbijt, lunch of diner. Aan de bar kun je ook een drankje bestellen. Bij aankomst kreeg ik een welkomsvoucher waarmee ik een drankje aan de bar kon bestellen. Deze kun je ook meenemen naar de kamer.
De kamer ziet er netjes uit, maar is wel klassiek ingericht. Eigenlijk heeft het wel een Engelstintje, wat verder prima is. Het beschikt over verschillende faciliteiten, denk aan een tv, waterkoker en uiteraard badkamer.
Al met al is het Mercure Canberra een prima locatie om de omgeving verder te verkennen, maar let op het moment van boeken. Maar let op op welke dag je hier verblijft, is het parlement op bezoek, dan is het hotel al gauw wat duurder.

5 min leestijd">
3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *