TSA Pre® voor Norwegian en Icelandair

Gratis long-haul vlucht en upgrade bij Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Passagiers die reizen met Norwegian of Icelandair kunnen vanaf nu ook gebruik maken van TSA Pre®. Dit geldt wel alleen voor een vertrek vanuit de Verenigde Staten. Voor vertrek vanuit andere landen is het niet mogelijk om van deze dienst gebruik te maken. Deze service is bijvoorbeeld ook van toepassing op KLM en Air France. In totaal nemen nu 56 maatschappijen deel aan deze service.

TSA Pre® voor Norwegian en Icelandair

Vooraf worden de passagiers geselecteerd die een laag risico hebben en zij mogen gebruik maken van een aparte rij bij de security controle. Je hoeft hier bijvoorbeeld geen vloeistoffen of laptop uit je tas te halen. Daarnaast mag je jouw schoenen aanhouden en je riem hoeft ook niet af. Met TSA Pre® ben je vaak een stuk sneller door de controle. Passagiers die gebruik kunnen maken van deze service, hebben een speciale tekst op de boardingpass.

TSA Pre® wordt soms willekeurig aan passagiers toegekend, maar de beste manier om consistent gebruik te mogen maken van de versnelde screening is met een Known Traveler Number (KTN). Je moet hiervoor wel een antecentenonderzoek voor ondergaan. Het KTN nummer kun je vervolgens toevoegen aan je boeking. 

Global Entry leden krijgen automatisch Pre® en zo kan je ook met een Nederlands paspoort een KTN nummer verkrijgen. Het programma is echter nog steeds niet volledig in werking, dus tot die tijd kun je geluk hebben dat het willekeurig aan je toegewezen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *