Review – Malaysia Golden Lounge Satellite Kuala Lumpur Airport4 min leestijd

Review - Malaysia Golden Lounge Satellite Kuala Lumpur Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Mijn reis door Australië en Kuala Lumpur zit er helaas alweer op. Na ongeveer drie en een halve week prachtige gebieden en steden te hebben bezocht is het tijd om huiswaarts te gaan. De trip vanuit Kuala Lumpur naar de luchthaven neemt toch ruim een uur in beslag dus vertrek op tijd. Afhankelijk van de dag of het weer kan het best druk zijn op de weg. Als je liever sneller wilt reizen dan kun je gebruik maken van de KLIA Ekspres. Aangekomen op de luchthaven van Kuala Lumpur (KLIA 2) kun je vrij snel je bagage inchecken en langs de security en paspoortcontrole. Als alle formaliteiten zijn afgewerkt moet je met de Skytrain van hoofdgebouw naar de ‘Satellite’. Als je uitstapt en omhoog kijkt kun je de Malaysia Golden Lounge op de luchthaven van Kuala Lumpur al zien. In dit artikel een korte review over deze lounge

Locatie van de Malaysia Golden Lounge

Ik vlieg dus met KLM terug van Kuala Lumpur naar Amsterdam. KLM heeft zelf geen lounge op de luchthaven van Kuala Lumpur. Je kunt dus gebruik maken van de Malaysia Golden Lounge Satellite Kuala Lumpur Airport

Eenmaal aangekomen met de Skytrain in de Satellitebuilding moet je een etage naar boven. Je kunt naar boven met de roltrap, trap of lift. Vanuit hier kun je de ingang van de lounge bereiken en inchecken bij de balie om toegang te krijgen tot de lounge.

Review - Malaysia Golden Lounge Satellite Kuala Lumpur Airport

Je hebt toegang tot de lounge als je OneWorld Sapphire of Emerald lid bent, Business Class of First Class vliegt met Malaysia of een andere OneWorld maatschappij. Als SkyTeam Elite Plus lid heb je ook toegang tot deze lounge als je met KLM, China Airlines, Korean Air of Vietnam Airlines vliegt.

Overzicht

Bij binnenkomst valt gelijk op hoe enorm groot deze lounge is. Over een enorme ruimte zijn verschillende zitgedeeltes, buffetten, keuken, noodlebar en ook een koffiebar verspreid. Persoonlijk vond ik het te groot en hoog ogen, ze hadden naar mijn idee wel wat kunnen spelen met muren of planten waardoor het meer kleinere ruimtes leken.

Achterin de lounge kom je uit bij de toiletten en douches. Aan de linkerkant heb je ook een grote ramenpartij. Vanuit hier kun je kijken naar de verschillende gates waar de vliegtuigen geparkeerd staan.

Review - Malaysia Golden Lounge Satellite Kuala Lumpur Airport Review - Malaysia Golden Lounge Satellite Kuala Lumpur Airport

Dranken en maaltijden

Bij verschillende buffetten kun je verschillende maaltijden halen. Er zijn lokale lekkernijen te verkrijgen, maar ook meer westerse maaltijden. Alles wordt netjes geserveerd en goed bijgevuld als dit nodig is.

Review - Malaysia Golden Lounge Satellite Kuala Lumpur AirportReview - Malaysia Golden Lounge Satellite Kuala Lumpur Airport Er is een speciale plek waar een noodlebar is. Hier kun je je gerecht zelf samenstellen en die wordt dan voor je bereidt. In de Malaysia Golden Lounge is zeker voldoende keus aan warme en ook koude gerechten. De gerechten zijn lekker en vers.

Noodlebar

Qua dranken is er verder ook keus uit frisdranken, sapjes, koffie en thee.

Overige ruimtes

In de lounge zijn er verder ruimtes waar de reizende kinderen zich kunnen vermaken met bijvoorbeeld het kijken van een film. Ook zijn er ruimtes waar je meer ‘privé’ kunt zitten in vergelijking met andere ruimtes in de Malaysia Golden Lounge. Achter in de lounge zijn er verder ook douches en toiletten te vinden. De lounge is dus van allerlei gemakken voorzien. Bij de meeste zitplekken kun je ook je apparatuur opladen middels USB of een adapter. Daarnaast is er in de lounge goede wifi beschikbaar. Dit maakt het gemakkelijk om nog even wat te werken of om bijvoorbeeld nog even contact te hebben met het thuisfront.

Artikelenreeks

Foto’s: M. den Turck

Overzicht

Publicatie Datum

5 January 2019

Voordelen

- Lekkere gerechten.
- Engels sprekend personeel, ook vriendelijk en behulpzaam.
- Veel verschillende ruimtes,
- Vermaak voor de kinderen.
- Uitzicht op de gates.

Nadelen

- Het oogde erg groot, misschien wel massaal wat het niet overal erg gezellig maakt.

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN+DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

De Malaysia Golden Lounge Satallite is centraal gelegen in de Satallitebuilding op het vliegveld van Kuala Lumpur. Bij aankomst met de Skytrain loop je gemakkelijk naar de lounge toe. Hier aangekomen kun je vlot inchecken met je boardingpass en ben je dus in de lounge. Het personeel in de lounge is vriendelijk en spreekt voldoende Engels. Er is ook ruimvoldoende ruimte om op je gemakt te gaan zitten, werken of even wat eten. Leuk is dat er met verschillende soorten zitruimtes is gewerkt die ook allerlei verschillende kleurtjes hebben. Wat ik wel jammer vond was dat het zo groot was dat de ruimte niet overal even gezellig oogde, een beetje massaal wellicht.
Qua eten en drinken was er verder voldoende keus. Het eten was lekker en werd voldoende aangevuld. Leuk vond ik de noodlebar, maar helaas had ik hier niet voldoende tijd voor om hier een gerecht te bestellen. Al met al is de Malaysia Golden Lounge Satellite op de luchthaven van Kuala Lumpur een leuke en prettige lounge.

4 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *