Review: Malaysia Airlines Domestic Golden Lounge Kuala Lumpur5 min leestijd

Malaysia Airlines Domestic Golden Lounge Kuala Lumpur Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn layover van ruim vier uur op Kuala Lumpur bracht ik na immigratie een bezoekje aan de Malaysia Airlines Domestic Golden Lounge. Net daarvoor was ik met Malaysia Airlines in business class op de Airbus A350 aangekomen in Maleisië. Van deze vlucht kun je hier een review lezen. Zoals de naam al aangeeft zit deze lounge aan de kant voor binnenlandse vluchten. De lounge is hierdoor ook een stukje minder groot maar daarom niet minder mooi. In deze review lees je over mijn ervaring in deze lounge.

Locatie en toegang

Alle binnenlandse vluchten vanuit Kuala Lumpur vertrekken en komen aan in de hoofdterminal. In dit gebouw vind je dus ook de lounges van Malaysia Airlines. Er zijn eigenlijk twee lounges van Malaysia Airlines aanwezig in de hoofdterminal. Naast de Domestic Lounge is er ook nog de Regional Lounge. De Domestic Lounge bevindt zich op de derde verdieping vlakbij gate A2. Uiteraard heb je toegang tot deze lounge als je business class reist met Malaysia Airlines. Ook oneworld Sapphire en Emerald leden hebben uiteraard toegang tot deze lounge, zelfs op een ticket in economy class. Bij de balie werd ik vriendelijk begroet. De balie oogt erg netjes maar is wel een stukje kleiner dan die in het satellietgebouw.

Malaysia Airlines Domestic Golden Lounge Kuala Lumpur
Balie van de lounge.

Na het laten zien en scannen van mijn boarding pass mocht ik uiteraard direct doorlopen. Je kunt deze lounge trouwens dagelijks bezoeken van 5.00 tot 23.59 uur.

Zitgedeeltes

Bij binnenkomst viel me direct op hoeveel lichtinval deze lounge heeft. En gelukkig biedt deze lounge een mooi uitzicht op de vliegtuigen. De stijl van de zitgedeeltes zijn identiek aan die van de lounge in het satellietgebouw. Van die lounge komt er binnenkort trouwens ook nog een review op InsideFlyer online. De stoelen zitten erg comfortabel en beschikken eigenlijk allemaal over een stopcontact om je bijvoorbeeld je laptop of telefoon op te laden.

Malaysia Airlines Domestic Golden Lounge Kuala Lumpur
Zitgedeelte.
Zitgedeelte.

Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien zijn er verschillende soorten zithoeken. Bepaalde stoelen lenen zich beter om rustig een wijntje in te drinken terwijl een andere zithoek beter geschikt is om bij elkaar te zitten. Uiteraard kun je ook prima werken in deze lounge. Ook zijn er voldoende stopcontacten te vinden.

Tafels om aan te zitten of te werken.

Helemaal aan het begin van de lounge aan de rechterkant bij het raam staan nog een aantal stoelen opgesteld en gericht naar het raam. Deze lenen zich dus perfect om vliegtuigen aan de gate te spotten. Deze waren dan ook direct bezet. Verderop in de lounge zijn nog meer zithoeken te vinden en deze bieden ook een goed uitzicht op de vliegtuigen.

Zithoeken verderop in de lounge.

Over de wifi ben ik trouwens goed te spreken. Je hebt hier wel een wachtwoord voor nodig en deze kun je vinden op verschillende plekken in de lounge, evenals bij de ingang. De snelheid was goed genoeg om het een en ander op social media te zetten.

Buffet

In het midden van de lounge vind je het buffet. In tegenstelling tot de lounge in het satellietgebouw is dit buffet klein. Het aanbod viel mij eerlijk gezegd wat tegen en het viel me op dat er vooral veel Aziatisch eten te verkrijgen was. Wel is er een gedeelte te vinden met lekker vers fruit en vruchten. Ook vond ik het koud buffet er redelijk goed uitzien. Voor wat betreft het warme buffet kan er hier nog het een en ander verbeterd worden. Dit is vooral gericht op de Maleise keuken.

Vers fruit.
Koud buffet.

Ik besloot dan maar eens te gaan kijken wat het broodbuffet te bieden had. Hier kon ik terecht voor een croissant en nog wat andere tussendoortjes. De presentatie vond ik over het algemeen wel goed overkomen. Alles werd ook keurig netjes aangevuld.

Broodbuffet en tussendoortjes.

Verder vind je hier ook een aantal drankautomaten. Zo is er jus d’orange en appelsap te verkrijgen. Ook voor wat betreft warme dranken kun je hier prima terecht. Al was er helaas wel een probleem met de koffieautomaat waardoor ik bij een andere automaat terecht moest voor een cappuccino. Verder zijn er in het buffetgedeelte ook voldoende stoelen en tafels te vinden waaraan je rustig aan kunt zitten terwijl je een hapje en/of drankje nuttigt.

Zitgedeelte bij het buffet.

Overige faciliteiten

De sanitaire voorzieningen in deze lounge kun je vinden naast het buffetgedeelte. Alles is hier mooi en ruim opgesteld. De toiletten beschikken zelfs zelf over een eigen wastafel waardoor je je handen niet in het openbare gedeelte hoeft te wassen.

Sanitaire voorzieningen.
Malaysia Airlines Domestic Golden Lounge Kuala Lumpur Lounge_1927
Sanitaire voorzieningen.

Verder zijn er in deze lounge ook nog douches aanwezig en dat is best goed voor een lounge voor alleen maar binnenlandse vluchten in Maleisië. Meer informatie over de lounge kun je vinden op de website van Malaysia Airlines.

Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van een persreis op uitnodiging van de Sabah Tourism Board in samenwerking met Malaysia Airlines. InsideFlyer is niet betaald voor deze reis en de mening en ervaring van de schrijver zijn onafhankelijk van Sabah Tourism Board en Malaysia Airlines – Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Publicatie Datum

6 June 2022

Voordelen

- Mooi ingerichte zitgedeeltes
- Mooi uitzicht op de vliegtuigen
- Douches aanwezig

Nadelen

- Eten en drinken kan beter
- Koffieautomaat defect

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Malaysia Airlines Domestic Golden Lounge op Kuala Lumpur is een prima lounge voor binnenlandse vluchten. De zitgedeeltes zijn mooi en ruim ingericht en bieden een mooi uitzicht op de vliegtuigen. Door de grote ramen is er veel lichtinval in de lounge aanwezig. Het buffet kan nog wel wat beter. Zeker voor wat betreft warme maaltijden is het aanbod wat beperkt tot alleen Aziatische gerechten. De wifi werkt overal prima in de lounge. Ook mooi ingericht zijn de sanitaire voorzieningen met in elke toilet een eigen wastafel.

5 min leestijd">
3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *