Corendon zet deze zomer in op Maastricht2 min leestijd

Een Boeing 737 van Corendon wordt ingezet voor de duurzame taxi-test op Schiphol (Bron: Fotografie voor Schiphol / ROGER CREMERS)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Nederlandse reisorganisatie Corendon ziet een zonnige zomer tegemoet op de luchthaven van Maastricht Aachen. Zo komen er nieuwe bestemmingen als Malaga en Gran Canaria en gaat de frequentie van bestaande verbindingen omhoog.

Corendon Dutch Airlines

Vanaf deze zomer bereidt Corendon het aanbod vanuit Maastricht Aachen Airport (MST) flink uit. Zo komt er vanaf 2 juli 2022 een wekelijkse vlucht naar Malaga (AGP) en Gran Canaria (LPA), respectievelijk op zaterdag en zondag. Verder worden bestaande routes in frequentie opgevoerd. Zo komen er twee extra wekelijkse vluchten naar badplaats Hurghada in Egypte. Kreta (HER) krijgt er ook een extra vlucht bij. Tot slot komen er zes extra wekelijkse vluchten bij naar bestemmingen in Turkije. Daarmee moet het totale aantal Corendon vluchten vanuit Maastricht oplopen tot 27 per week. Naast de genoemde bestemmingen vliegt Corendon overigens ook naar Rhodos, Kos, Zakynthos en bestemmingen in Bulgarije vanaf de Limburgse luchthaven. Meer informatie over de bestemmingen van Corendon vanuit Maastricht lees je hier.

Corendon Nederland, geregistreerd als Corendon Dutch Airlines vliegt voornamelijk met de Boeing 737-800. Er zijn echter ook enkele Airbus toestellen met registraties in respectievelijk Malta en Turkije.

Boeing 737-800 van Corendon met registratie PH-CDF (Bron: Corendon)
Boeing 737-800 van Corendon met registratie PH-CDF (Bron: Corendon)

Maastricht Aachen Airport

De luchthaven van Maastricht Aachen (MST) is gelegen in de zuidelijke Nederlandse provincie Limburg. Het vliegveld bedient niet alleen het zuiden van Nederland, maar ook de aangrenzende regio in België en Duitsland met bestemmingen binnen en buiten Europa. Denk bijvoorbeeld aan het Griekse Kreta, Kos en Rhodos, maar ook steden in Turkije, Spanje, Kroatië, Frankrijk en Italië. Vanuit Maastricht vlieg je ook naar Egypte, Gambia en het Verenigd Koninkrijk. De belangrijkste airlines op MST zijn Ryanair en Corendon.

Ryanair vliegt vanuit Maastricht naar Spanje, Italië, Kroatië en het Verenigd Koninkrijk. Gek genoeg is dat een groter aanbod dan vanuit Amsterdam, waar vanuit je momenteel enkel naar Spanje en Ierland kunt vliegen met low cost carrier. Vluchten kun je boeken via bijvoorbeeld Momondo of via de website van de airline zelf.

Maastricht Aachen Airport (MST) (Bron: Corendon)
Maastricht Aachen Airport (MST) (Bron: Corendon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *