Review: Garuda Indonesia Domestic Business Class Lounge Jakarta

Garuda Indonesia Domestic Business Class Lounge Jakarta

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een recente overstap op Jakarta onderweg naar Bali verleende Garuda Indonesia mij toegang tot de domestic Business Class lounge in Terminal 3. Deze terminal is vorig jaar geopend en dus gloednieuw. Zowel internationale en binnenlandse vluchten vertrekken vanuit deze terminal.

Overstap op Jakarta

Als je een overstap hebt naar een binnenlandse bestemming in Jakarta dien je het reguliere aankomstproces te volgen, vervolgens naar het binnenlandse deel van de terminal te gaan en daar weer door het vertrekproces te gaan. Na aankomst uit Amsterdam betekende dat eerst de paspoortcontrole. Hier was het gelukkig niet druk. Als je bagage is doorgelabeld – wat het standaard is – kan je de bagageband passeren en door de douane gaan. Vervolgens kom je in de aankomsthal. Volg hier de borden naar Domestic Departures naar rechts en ga vervolgens een verdieping omhoog. Hierna moet je naar de andere kant van de terminal naar het binnenlandse gedeelte en weer door security. Zonder drukte duurt dit maximaal zo’n half uurtje als je stevig doorloopt. Gelukkig is er een goede airconditioning in de nieuwe terminal. De nieuwe terminal kan zich meten met andere moderne luchthavens. Bekende winkelketens en restauratie ontbreken ook niet. Gratis wifi is ook beschikbaar.

Domestic Business Class Lounge

Garuda heeft twee lounges in de binnenlandse terminal. Één voor Business Class en Skyteam Elite Plus, en één voor GarudaMiles Gold leden. Er is een gedeelde ingang, en een aparte ingang voor het Business Class gedeelte.

Garuda Indonesia Domestic Business Class Lounge Jakarta

De lounge heeft een prima formaat en is modern ingericht. Het is een lange ruimte die als een balkon uitkijkt over de terminal. Er zijn verschillende zitgedeeltes.

Garuda Indonesia Domestic Business Class Lounge Jakarta
Een deel van de lounge kijkt als een balkon uit op de terminal

Garuda Indonesia Domestic Business Class Lounge Jakarta

Garuda Indonesia Domestic Business Class Lounge Jakarta

Voor in de lounge is er ook nog een TV-ruimte, relax-ruimte met massagestoelen en business center. Er was ruim voldoende zitgelegenheid. Bij de stoelen waren ook makkelijk te gebruik stopcontacten. Erg indrukwekkend was de snelheid van het internet. Volgens Speedtest was de download snelheid 55 Mbps.

Halverwege is het buffet met een aantal warme gerechten (voornamelijk Aziatisch), brood, fruit, etc. Ook was er een self service noodle station en soto ayam station. Een prima selectie voor een domestic lounge. Ik zat nog vol van al het eten op de vlucht en heb afgezien van wat zoutjes niks genomen. De drankselectie was wel erg karig; een koelkast met maar drie soorten frisdrank, koffieautomaat en water. Er is geen alcohol beschikbaar. Rondom het buffet zijn nog wat aparte tafels.

Garuda Indonesia Domestic Business Class Lounge Jakarta

De drankselectie is karig

In de Business Class lounge zijn geen toiletten. Hiervoor moet je oversteken naar de Gold lounge. Ook zijn er geen douches. Aan de ene kant

te begrijpen voor een binnenlandse lounge, maar voor passagiers die van een longhaul vlucht afkomen zou het wel fijn zijn.

Garuda Indonesia Domestic Business Class Lounge Jakarta
GarudaMiles Gold lounge

Disclaimer: Toegang tot de lounge werd verstrekt door Garuda Indonesia

Overzicht

Voordelen

Moderne lounge
Genoeg zitplekken in verschillende indelingen
Snelle wifi en toegankelijke stopcontacten

Nadelen

Geen toiletten in de lounge zelf
Douches ontbreken
Zeer beperkte drankselectie

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN/DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Al met al een prima Domestic lounge. Het interieur is nieuw, strak en modern en tijdens mijn bezoek was er meer dan genoeg zitgelegenheid. Er is een OK selectie aan warme Aziatische gerechten maar de keuze in drinken laat te wensen over. Met de snelle wifi, stopcontacten en business center kan je snel weer up to date raken. Je kunt hier comfortabel wachten op je volgende vlucht.

3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *