Review: Qantas First Class Lounge Melbourne

Qantas, first class, lounge, melbourne

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor mijn vlucht met Qantas in first class op een A380 naar Singapore had ik in Melbourne toegang tot de Qantas first class lounge. Ik heb hier ongeveer 4 uur doorgebracht voordat ik naar Singapore zou vliegen en was zeker onder de indruk van de vele faciliteiten en de uitstekende service.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Check-in

Omstreeks 8 uur kwam ik aan op het internationale vliegveld van Melbourne. Qantas heeft hier een speciale check-in voor first class passagiers. Toen ik binnenkwam werd ik vriendelijk begroet en overhandigde ik mijn paspoort. Ik zei dat ik naar Singapore zou vliegen vandaag waarop de check-in agent vroeg of ik wel eens eerder met Qantas had gevlogen. Ik zei dat dit mijn eerste keer met Qantas is en dat ik uitkeek naar hun first class product op de A380.

Qantas, first class, check-in, melbourne
Qantas first class check-in Melbourne.

Nadat ik mijn boarding pass had ontvangen werd ik keurig begeleid naar de security waar ik gelukkig zo door kon kopen. De check-in agent vertelde me dat de first class lounge zich bij gate 9 en 10 bevond waarvan ook mijn vlucht zou vertrekken. Hij wenste wij nog een prettig verblijf in de lounge en een fijne vlucht toe.

Ontvangst

Je hebt toegang tot deze lounge met een first class ticket of met een Oneworld Emerald kaart. In de lounge werd ik vriendelijk verwelkomd en na het tonen van mijn boarding pass mocht ik verder lopen. Ik had nog ruim drie uur voor mijn vlucht zou vertrekken en besloot daarom om direct maar een douche te reserveren.

Qantas, first class, lounge, balie, melbourne
De balie bij de ingang van de lounge.

De lounge

Deze first class lounge is een stuk kleiner dan die in Sydney, maar ziet er keurig uit. Aan weerszijden van het brede gangpad bevinden zich mooie ruime zetels. Er is zowel rekening gehouden met mensen die alleen reizen als mensen die samen reizen.

Qantas, first class, lounge, melbourne
Qantas first class lounge.

Op het moment toen ik hier binnenliep, was het niet druk, maar toen ik even later met een lounge medewerkster sprak zei ze dat de lounge eigenlijk te klein is, zeker met een groeiend aantal first class bestemmingen en Oneworld Emerald leden. De service is uitstekend, er loopt genoeg personeel rond om alles keurig in goede banen te laten leiden.

Qantas, first class, lounge, melbourne
De lounge gezien vanuit de andere hoek.

Eten en drinken

Verderop bevindt zich het buffet. Nou ja buffet zou ik het hier eigenlijk niet willen noemen, want je hoeft alleen maar te gaan zitten en er komt direct iemand naar je toe om te vragen wat je wilt.

Qantas, first class, lounge, melbourne
Bar

Je kunt aan de bar gaan zitten of aan een van de grote ronde tafels. Alhoewel het nog half tien ’s ochtends was, ging ik direct maar voor de champagne. Als ontbijt nam ik ei, bacon, een croissant en vers fruit. Ondertussen werd omgeroepen dat mijn vlucht naar Singapore een uur vertraging had. Gelukkig had ik geen aansluitende vlucht en ik kon hierdoor alleen maar meer van deze lounge genieten.

ontbijt, Qantas, first class, lounge, Melbourne
Ontbijt

Faciliteiten

Na het ontbijt ging ik maar eens kijken wat deze first class lounge nu nog meer te bieden heeft. Ik was zeker onder de indruk van de werkruimtes achter in de lounge. Een van de lounge medewerkers verwees me hier op. Toen ik haar vertelde dat ik een reis maakte van maar liefst 2 maanden, wou ze precies weten waar ik allemaal naar toe ging en voor ik het wist stond ik al half uur met haar te praten.

Naast een bureau bevindt zich in de werkruimtes ook een televisie en een aantal zetels. Terwijl ik van een massage aan het genieten was, kon ik hier mooi mijn elektronische apparatuur opladen.

qantas, a380, first class, lounge, melbourne
Werkruimtes met veel privacy

Die massage was trouwens zeer goed, ik voelde me echt herboren en ik kon dus met een gerust hart aan mijn first class vlucht met Qantas op een A380 beginnen. Een ander leuk punt aan deze lounge is het zicht op de vliegtuigen. Ik heb veel maatschappijen voorbij zien komen en het wordt al helemaal leuk als je met zicht op de A380 van Qantas kunt wachten met nog een glaasje champagne!

Qantas, first class, a380, lounge, melbourne
Op een mooie vlucht met Qantas in first class!

Die vier uren waren dus snel om en voor ik het wist kon ik mijn spullen pakken om naar de gate te gaan.

Conclusie

De Qantas first class lounge in Melbourne biedt een zeer aangenaam verblijf aan passagiers. Je kunt er alle first class faciliteiten, zoals champagne, een à la carte restaurant, massage en werkruimtes verwachten. De service is uitstekend, nooit hoefde ik lang te wachten. Op het moment dat ik er was bleek het niet erg druk te zijn, maar dit kan dus ook anders. Deze first class lounge is namelijk een stuk kleiner dan die in Sydney. Ook een leuk punt vind ik het mooie uitzicht op de vliegtuigen.

Overzicht

Voordelen

- Uitstekende service
- Goede faciliteiten
- Mooi uitzicht op vliegtuigen

Nadelen

- Aan de kleine kant
- Het kans soms druk zijn

Sfeer

Service4.5

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De Qantas first class lounge in Melbourne biedt een zeer aangenaam verblijf aan passagiers. Het kan soms druk zijn in deze lounge. Je kunt er alle first class faciliteiten, zoals champagne, een à la carte restaurant, massage, werkruimtes verwachten. De service is uitstekend, nooit hoefde ik lang te wachten.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *