Koop een stukje Concorde van Air France1 min leestijd

Air France Concorde (Bron: Alexander Jonsson, GNU License)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een van de meeste iconische vliegtuigen is natuurlijk de Concorde. Dit Brits-Franse toestel maakt haar eerste commerciële vlucht al in 1976. De Concorde maakte het mogelijk om in 3,5 uur van Londen naar New York te vliegen. Na het tragische ongeluk in 2000 viel de vraag naar de peperdure vluchten langzaam weg. Mede door de hoge onderhoudskosten werd in 2003 besloten te stoppen met de Concorde. Het blijft natuurlijk wel een icoon in de luchtvaart. Air France maakt het nu mogelijk om een stukje van de Concorde in huis te halen.

Upcycling

Air France is een samenwerking gestart met Bilum. Dit bedrijf is gespecialiseerd in upcycling. Dit is de kunst om van afval weer iets nuttigs en waardevols te maken. Materialen van de cabine van de Concorde krijg zo een nieuw leven. De stof van de stoelen wordt bijvoorbeeld gebruikt om reisaccessoires van te maken. De stoffen zijn gesorteerd, gewassen en verwerkt tot de nieuwe producten in Parijs.

De reisaccessoires die zijn ontworpen zijn bijvoorbeeld een portemonnee en een klein tasje. Ze kosten tussen de 29 en 59 euro. De producten zijn minimalistisch ontworpen. Het draait namelijk vooral om het hergebruik van de originele stoffen. De kleur wit komt van de stoelen en de kleur blauw van het servies dat werd gebruikt in de cabine.

Dit is al de vierde keer dat Air France met Bilum samenwerkt. Er is voor deze collectie een beperkte oplage beschikbaar. Van elke product zijn namelijk slechts 150 stuks gemaakt. Wacht dus niet te lang als je nog een origineel cadeau voor de feestdagen zoekt. Voor meer informatie en het aanschaffen van de producten ga je naar airfranceshopping.com.

(Omslagfoto: Air France Concorde door Alexander Jonsson, GNU License)

De producten zijn gemaakt van materialen uit de Concorde (Bron: Air France)
De producten zijn gemaakt van materialen uit de Concorde (Bron: Air France)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *