Norwegian grootste Europese airline in New York

Gratis long-haul vlucht en upgrade bij Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Norwegian blijft maar groeien. Inmiddels is het de grootste niet-Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die op New York vliegt. De omvang is gemeten naar passagiersaantallen. De maatschappij vervoerde het afgelopen jaar 1,67 miljoen passagiers van en naar New York. Dit betekent dat de maatschappij zelfs British Airways is voorbijgestreefd. BA vervoerde de afgelopen 12 maanden 1,63 miljoen passagiers.

16 routes

Sinds het begin van dit jaar is de stijging van de passagiersaantallen snel gegaan bij Norwegian. Naast British Airways werden ook Lufthansa en Emirates voorbijgestreefd.
De maatschappij vliegt naar en van New York op zowel John F. Kennedy Airport (JFK) als op Newark Liberty International (EWR) en Steward International (SWF).
Vanuit Europa vliegt de maatschappij vanuit diverse steden rechtstreeks naar een van de New Yorkse luchthavens. Ook vanuit Amsterdam is er een verbinding met deze winter een dagelijkse vlucht.

Van en naar New York heeft Norwegian 16 routes met bestemmingen Amsterdam, Barcelona, Belfast, Bergen, Kopenhagen, Dublin, Edinburgh, Guadeloupe, Londen, Madrid, Martinique, Oslo, Parijs, Rome, Shannon en Stockholm. De eerste keer dat Norwegian een lijndienst naar New York opende, was in mei 2013 met de routes vanaf Oslo en vanaf Stockholm.

Bjørn Kjos, oprichter en CEO van Norwegian zei: “De passagiersaantallen laten zien dat er behoefte is aan lagere tarieven op deze lucratieve transatlantische routes. De tarieven zijn te lang veel te hoog geweest door de gevestigde partijen. Reizigers kunnen met Norwegian genieten van kwalitatief goede vliegervaring. De vliegtuigen zijn splinternieuw en ook zuinig vanwege de brandstofbesparende motoren.”

Norwegian Boeing 787 Dreamliner Premium
Norwegian Boeing 787 Dreamliner Premium

Vanaf 28 oktober zal Norwegian zelfs een derde dagelijkse vlucht toevoegen op de route Londen – New York.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *