KLM en Qantas bieden codeshare aan naar Australië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en Qantas hebben een codeshare overeenkomst getekend voor reizen richting Australië. KLM passagiers kunnen voortaan via Singapore naar Sydney, Melbourne, Brisbane en Perth reizen op één ticket. De bagage wordt ook doorgelabeld. Tegelijkertijd wordt de QF-code toegevoegd aan de vlucht tussen Amsterdam en Singapore.

KLM CEO en president Pieter Elbers:

Wij zijn ontzettend blij met deze nieuwe codeshare-overeenkomst. Australië is een belangrijke bestemming voor zakelijke- en vakantiereizigers, en daarom is Qantas voor ons zo’n belangrijke partner. Met deze overeenkomst kunnen we ook onze aanwezigheid in dit prachtige deel van de wereld vergroten.

Alison Webster, International CEO bij de Australische luchtvaartmaatschappij:

Deze codeshare geeft klanten meer reismogelijkheden tussen Australië en Europa. De overeenkomst biedt ze een nieuwe manier om via onze hub in Singapore naar Amsterdam te reizen, waarbij ze meer status- en Qantas-punten kunnen krijgen. KLM en Qantas zijn beide nationale luchtvaartmaatschappijen die trots zijn op hun bijna 100-jarige geschiedenis. Wij zijn ook allebei zeer verheugd dat we onze klanten met iedere vlucht meer naadloze verbindingen kunnen bieden.

Qantas 787

Voorheen konden passagiers van KLM richting Australië overstappen in Abu Dhabi, Kuala Lumpur, Singapore, Hong Kong of in Skyteam-hubs Seoul of Guangzhou. Nu profiteren passagiers van meer aansluitingen vanuit Singapore. Als reminder: op Qantas vluchten met een KLM-vluchtnummer spaar je gewoon XP en miles. Voor eventuele Flying Blue elite voordelen zul je wel met Skyteam maatschappijen moeten vliegen. Qantas is onderdeel van Oneworld en codeshared richting Europa voornamelijk met Emirates. Deze nieuwe overeenkomst met KLM toont weer aan dat samenwerkingen steeds meer buiten allianties worden gezocht. Ook Air France werkt samen met Qantas.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *