Seoul Incheon Airport opent haar nieuwe terminal2 min leestijd

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wie weleens op Seoul Incheon Airport (IATA: ICN) is gevlogen, weet dat het een net, mooi en modern vliegveld is. Dit vliegveld werd in 2001 geopend en verving het veel te kleine Gimpo Airport. De afgelopen jaren zijn er veel vluchten bijgekomen waardoor ICN al een kleine 54 miljoen passagiers verwerkt per jaar. Ze willen dat uitbreiden tot 100 miljoen passagiers in 2023. Daarom is men al enkele jaren geleden begonnen met het bouwen van een nieuwe terminal op Seoul Incheon Airport, terminal 2. Deze terminal wordt vandaag officieel geopend met de eerste vlucht uitgevoerd door Korean Air.

Terminal 2

Om dus te voldoen aan nieuwe hoeveelheid passagiers in 2023, heeft de Zuid-Koreaanse regering toestemming gegeven om een nieuwe terminal te bouwen. Men begon de bouw in 2011 en dit kostte een kleine €4,6 miljard. Tussen terminal 1 en 2 rijdt de ‘Starline’ trein, om de terminals met elkaar te verbinden. Daarnaast is de terminal van de nieuwste moderne snufjes voorzien. Het gehele incheck proces duurt straks nog maar 30 minuten. Dit komt door onder anderen automatische check-in en gezichtsherkingssystemen.

Opening

De ‘grand opening’ was op 12 januari 2018, een aantal weken voordat de Olympische Winterspelen van start gaan in Pyeongchang. Aanwezig bij de opening waren President Moon van Zuid-Korea, de Minister van Transport, kunstschaatser Kim Yu Na en acteur Song Joong Ki.

Vandaag, 18-1-2018 is de officiële opening voor passagiers. De eerste vlucht wordt uitgevoerd door Korean Air. De KE624 vertrok vanuit Manilla en kwam aan om 04:11 in de ochtend.

Korean Air is een SkyTeam partner. Ook andere partners verplaatsten van terminal 1 naar terminal 2. KLM is gisteren vertrokken met de KL855 om 21:05 en is ongeveer 1 uurtje geleden aangekomen bij de nieuwe terminal in Seoul Incheon Airport.

Toekomst

In 2020 moet het gehele Incheon project afgerond zijn. Er moeten dan 2 terminals zijn, met 128 gates, 4 satellietgebieden en 4 parallelle landingsbanen. Ook moet er een treinverbinding zijn met het centrum van Seoul. In dit filmpje kun je enkele veranderingen zien voor passagiers op ICN.

 

Ga jij binnenkort naar ICN? En heb je een overstap of vertrek je weer huiswaarts, graag hoor ik je ervaringen met deze terminal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *