Delta start samenwerking met Seoul Incheon Airport

Delta A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Amerikaanse maatschappij Delta Air Lines zoekt de samenwerking met de Koreaanse nationale luchthaven Seoul Incheon Airport (ICN). De samenwerking heeft tot doel om bijvoorbeeld meer informatie uit te wisselen om bijvoorbeeld de reiziger van Delta nog beter van dienst te kunnen zijn. Ook zal Delta mee gaan denken over de inrichting van Terminal 2 van het vliegveld.

Overeenkomst

Vorige week werd een overeenkomst gesloten waarin de samenwerking is vastgelegd. Medewerkers van Incheon Airport zullen binnenkort op bezoek gaan op het hoofdkantoor van Delta in Atlanta in de Verenigde Staten. Ook medewerkers van Delta zullen workshops gaan volgens in Seoul. Op die manier zullen goede voorbeelden van beide organisaties met elkaar gedeeld worden. Ook zal er op het gebied van marketing samengewerkt worden om reizigers van beide landen beter te bereiken.

Delta investeert sinds 2006 in internationale vliegvelden. Zo denkt de airline bijvoorbeeld mee over de ontwikkeling van bijvoorbeeld de luchthavens van Atlanta, Los Angeles, New York, Salt Lake City, Seattle en Minneapolis.

Dhr. Curcio (Delta) en Dhr. Lee (ICN) tekenen de samenwerkingsovereenkomst (Bron: Delta)
Dhr. Curcio (Delta) en Dhr. Lee (ICN) tekenen de samenwerkingsovereenkomst (Bron: Delta)

Unieke samenwerking

Voor Incheon Airport is dit een unieke samenwerking. Het is namelijk voor het eerst dat het bedrijf dat het vliegveld uitbaat een samenwerking start met een buitenlandse airline. Op die manier wil Incheon een ‘world class airport’ worden.

Delta’s vicepresident Asia Pacific, Dhr. Curcio, zegt:

“We are excited about the new partnership with Incheon International Airport to build the most convenient hub in Asia, reducing connecting times and offering the best-in-class products at Incheon’s Terminal 2, with our joint venture partner Korean Air. I am confident that ICN will be the leading hub in Asia in offering the best transfer experience for customers from both sides of the Pacific.”

Incheon Terminal 2

De tweede terminal van Incheon Airport werd geopend op 18 januari 2018. KLM, Air France en Korean Air zijn de eerste airlines die hier vertrokken. De terminal is ontworpen om meer dan 18 miljoen passagiers per jaar te kunnen verwerken. In 2023 zou de terminal verder uitgebreid worden. Interessant voor Delta. De Amerikaanse airline zal hier namelijk ook in gaan meedenken. Er zijn nu vier lounges van Korean Air, waar reizigers van SkyTeam airlines gebruik van kunnen maken. Wie weet komen er nu ook lounges van Delta op het vliegveld. Dat zou de identiteit van Delta in Korea namelijk wel versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *