Air France opent vernieuwde Salon Lounge in San Francisco3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France biedt wereldwijd tientallen eigen airport lounges. Die in Parijs zijn natuurlijk bekend, maar er zijn er nog veel meer. Recentelijk investeerde Air France in de renovatie van diverse lounges, onder meer in München en New York. Deze maand is de vernieuwde Air France Lounge op de luchthaven van San Francisco geopend.

Salon Lounge Air France San Francisco

De vernieuwde Salon Lounge, zoals Air France haar lounges noemt, moet reizigers die op San Francisco vliegen extra comfort bieden. De lounge moet gasten een warme en elegante sfeer laten ervaren. Uiteraard in de bekende blauwtinten van de Franse nationale maatschappij, net als in de vorig jaar vernieuwde lounge in München.

Gasten hebben keuze uit diverse soorten zitplaatsen. Zo is er ook gedacht aan plekken met wat meer privacy, handig voor zakelijke reizigers die nog wat werk willen doen. Maar er zijn ook grotere tafels voor passagiers die in een groep reizen.

Uiteraard is er gratis WiFi en is er gedacht aan stopcontacten en USB-poorten bij de stoelen. Kranten en tijdschriften zijn alleen digitaal beschikbaar via de Air France Play app. Na een lange vlucht kun je jezelf opfrissen in een van de beschikbare douches.

Restaurant en bar

Het restaurant gedeelte is voorzien van een zelfbedieningsbuffet. Het aanbod is verschillend afhankelijk van de tijd van de dag. Maar er is altijd keuze uit warme en koude gerechten (zowel zoet als hartig).  Denk bijvoorbeeld aan een echte croque-monsieur of de onmiskenbare Franse boeuf bourguignon. Er is ook gedacht aan vegetarische opties.

New Air France Lounge SFO 1

Voor de liefhebbers is er ook een grote bar, voorzien van blauwe kleuren en houten panelen. Je hebt keuze uit een selectie van Franse wijnen, champagnes en lokaal Amerikaans bier. Maar er is ook sterke drank mocht je daar zin in hebben. Een bartender maakt cocktails op bestelling. Het restaurant en de bar moeten de ervaring van een Franse bistro geven.

La Première en Flying Blue Ultimate

Air France wil La Première passagiers en Flying Blue Ultimate leden extra in de watten leggen. San Francisco is namelijk een van de Air France La Première bestemmingen. Zo komt er een apart zitgedeelte voor La Première reizigers. Dit gedeelte is voorzien van extra veel natuurlijk licht middels een grote glazen wand. Er is ook een apart restaurant en directe toegang tot de bar. De meubels in dit gedeelte zijn speciaal op maat gemaakt.

Flying Blue Ultimate leden kunnen ook gebruikmaken van een gedeelte dat speciaal voor hen is gereserveerd. De toegang is bij de ingang van de vernieuwde lounge.

Een overzicht van alle Air France lounges wereldwijd kun hier op de website van de maatschappij terugvinden.

Toegang tot de Salon Lounge

De toevoeging van nieuwe kiosken bij de ingang moet het aanmeldproces versnellen. Ook bij drukte kom je dus nu sneller de lounge in. Reizigers in Business en First Class hebben standaard toegang. Voor Business Class moet je wel over het juiste type ticket beschikken. Flying Blue Gold, Platinum en Ultimate deelnemers hebben toegang ongeacht de reisklasse.

Air France vliegt deze zomer tot 12 keer per week tussen Parijs-Charles de Gaulle (CDG) en San Francisco International Airport (SFO). De maatschappij zet een mix van de Boeing 777-200 en -300 in op deze route, geen nieuwe Airbus A350 dus.

Bron foto’s: Air France

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Na een lange vlucht kun je jezelf opfrissen in een van de beschikbare douches.”

    Dus ook aankomende passagiers mogen de lounge bezoeken?

    • Christian zegt

      Als je een overstap maakt sowieso. En 9 van de 10 keer krijg ik ook toegang bij aankomst. Volgens mij is het officieel niet de bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *