Eerste Air France routes met de nieuwe Airbus A350 bekend2 min leestijd

A350-900 Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week maakte Air France meer details bekend over de nieuwe cabine van de Airbus A350-900. De gloednieuwe A350 gaat volgende maand al vliegen vanuit Parijs-Charles de Gaulle. Nu is er ook al wat meer bekend over de eerste routes waarop je in de nieuwe A350 van Air France kunt vliegen. In dit artikel een overzicht. 

Nieuwe Airbus A350 cabine

Air France beschikt op dit moment al over 20 Airbus A350-900 vliegtuigen. Er is echter alweer een nieuwe lichting Airbus kisten onderweg voor de Franse nationale maatschappij. Deze A350s worden meteen van de nieuwste generatie stoelen voorzien in Business Class, Premium Economy én Economy. Met deze investering wil Air France het comfort op de long haul vloot verder verbeteren. De laatste details over hoe de cabine eruit komt te zien lees je in dit artikel op InsideFlyer. 

La Première, de First Class cabine, komt helaas voorlopig nog niet beschikbaar op de Airbus A350. Bronnen binnen Air France stellen echter dat het niet uitgesloten is dat de meeste luxe cabine van de carrier in de toekomst wel ingebouwd wordt op een geselecteerd aantal A350 kisten.

Air France Airbus A350 nieuwe cabine (Bron: Air France)

Eerste Air France A350 routes

Inmiddels zijn ook de eerste bestemmingen bekend waar op de nieuwe Airbus A350 van Air France gaat vliegen. Uiteraard zal dit toestel vanuit Parijs-Charles de Gaulle (CDG) gaan vliegen. Hieronder een overzicht van eerste routes die bekend zijn gemaakt middels een wijziging in de dienstregeling, gepubliceerd op de website Aeroroutes.

  • Beiroet start op 3 november 2023 tot ten minste 29 maart 2024, vliegt alleen op zaterdag,
  • Boston start op 31 maart 2024 en er is nog geen einddatum bekend,
  • Detroit start ook op 31 maart 2024 en er is ook nog geen einddatum bekend,
  • Tot slot, Cairo start ook op 31 maart 2024 zonder bekende einddatum.

Een woordvoerder van Air France kon op dit moment nog geen bevestiging of aanvulling geven op de routes. De verwachting is echter wel dat er snel meer routes bekend gemaakt zullen worden. Tegen het einde van dit kalenderjaar zullen er namelijk al meerdere nieuwe A350s moeten vliegen. 

Bron foto’s: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *