Riyadh Air presenteert eerste Boeing 787-9 met unieke livery2 min leestijd

Riyadh Air presenteert eerste Boeing 787-9 met unieke livery

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen november schreven we over de grootse plannen van de Saudische overheid. In het land wordt gewerkt aan de grootste luchthaven ter wereld die moet komen in de hoofdstad Riyad. Ook zal er een nieuwe airline worden opgericht: Riyadh Air. Deze week onthulde Riyadh Air de livery op haar eerste Boeing 787-9 Dreamliner.

Donkerblauw Riyadh Air

Hoe snel krijg je een nieuwe maatschappij opgericht en operationeel? Als het aan de nieuwe airline Riyadh Air ligt heel snel. In november werden de plannen voor de nieuwe luchthaven in Riyad gepresenteerd. Ook werd destijds aangegeven dat de Saudische overheid investeert in een nieuwe airline die Riyadh Air gaat heten. Ruim een half jaar later is het eerste toestel, een Boeing 787-9 Dreamliner, gepresenteerd door de maatschappij aan het publiek.

De Boeing 787-9 Dreamliner van Riyadh Air is een van de in totaal 39 longhaul vliegtuigen die in bestelling staan. En er is nog een optie voor 33 extra vliegtuigen van dit type. De verwachting is dat men ook voor de korte afstand vliegtuigen zal bestellen bij Boeing.

De eerste Boeing 787-9 (voorlopige registratie: N8572C) is voorzien van een donkerblauwe livery met in witte letters Riyadh Air in het Arabisch en Latijns schrift.

Riyadh Air presenteert eerste Boeing 787-9 met unieke livery

Op de staart is een lichtere kleur blauw gebruikt en staat de letter R, evenals op de motoren.

Riyadh Air presenteert eerste Boeing 787-9 met unieke livery

Op de romp aan de achterzijde van het toestel tref je enkele lichter gekleurde strepen. De airline heeft aangegeven dat dit een van de twee liveries is. Onduidelijk is of de maatschappij met twee verschillende beschilderingen gaat vliegen, of dat men hierover nog een besluit moet nemen.

Plannen

Het is nog onduidelijk welke livery het uiteindelijk gaat worden bij Riyadh Air. Eveneens is het nog afwachten hoe de cabine eruit gaat zien en of de nieuwe airline gaat aansluiten bij een luchtvaartalliantie zoals Star Alliance of SkyTeam. Saudia, de airline die nu al actief is in Saudi-Arabië, is lid van SkyTeam. Overigens is Saudia daarmee uniek op het Arabisch schiereiland.

Riyadh Air heeft plannen om net zo groot als concurrent Emirates te worden, maar dan in een zeer korte tijd. In 2024 zouden de eerste vluchten vanuit Riyad moeten vertrekken. Welke routes de maatschappij gaat aanvliegen is nog niet bekend. Het is dus ook nog niet zeker of Riyadh Air ook naar Amsterdam of Brussel zal komen.

Bron & beeldmateriaal: Riyadh Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *