Review: Hampton by Hilton Munich City Center East4 min leestijd

Munich Hampton City Center East

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Zuid-Duitse stad München kent een flink aantal Hilton hotels. Vorig jaar verbleef ik nog ik het Hampton by Hilton Munich City North. Zoals je in die review kon lezen beviel me de locatie van dat hotel niet echt. Het hotel was namelijk niet dicht gelegen bij een metro- of treinstation. Twee maanden geleden verbleef ik weer in München. Naast het zoeken van een ander Hilton hotel was ik deze keer ook benieuwd wat er mogelijk was met punten. Hierdoor viel mijn oog op het Hampton by Hilton Munich City East. Dit hotel ligt namelijk op één minuut loopafstand van S-bahn station Berg Am Laim. Op het moment van boeken kon ik hier voor 20.000 punten per nacht verblijven. Aangezien de prijs op dat moment boven de € 100,- euro lag is dit een best aantrekkelijke deal te noemen. Meer informatie over hoe je het beste Hilton Honors punten kunt besteden kun je trouwens lezen in dit artikel.

Inchecken

Het was al redelijk laat toen ik met de S-bahn aankwam op station Berg Am Laim. Gelukkig ligt het hotel om de hoek en daardoor stond ik binnen één minuut in de lobby van het hotel. Buiten was het toen al donker. In de lobby was het toen opvallend rustig te noemen. Aan de bar zat er toen helemaal niemand en het duurde nog even voordat de receptionist achter de receptie kwam staan.

Hampton Hilton Munich City East

Na een vriendelijke groet werd ik hartelijk welkom geheten in het hotel. Hierbij overhandigde ik direct mijn paspoort waarna ik keurig werd bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid. Na de gebruikelijke informatie zoals het overhandigen van mijn kamerpasje en het vermelden van de tijden van het ontbijt was het tijd om naar de kamer te gaan. Hiervoor moest ik gebruikmaken van de lift die zich verderop in de lobby bevond. De lobby beschikt trouwens nog over een zitgedeelte waar je ook gebruik kunt maken van een computer een een printer.

Ik nam vervolgens de lift naar de vijfde verdieping. Hier bevond zich namelijk mijn kamer. Het hotel heeft verder een mooie moderne en vooral frisse uitstraling. Zo zien de gangen er licht en modern uit.

Hampton Hilton Munich City East

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van het Hampton by Hilton Munich City Center East. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

King Room

Even later kwam ik bij mijn kamer aan die zich helemaal aan het einde van de gang bevond. Dezelfde moderne en frisse uitstraling was ook terug te vinden in deze kamer. De komende nacht zou ik doorbrengen in een King Room. In deze kamer bevindt zich een comfortabel kingsize bed met aan de wanden mooie kunst in de vorm van de geschiedenis van deze omgeving. Ook de lichtdecoratie deed vooral modern en nieuwe aan. Naast de lichten boven het bed bevinden zich aan weerszijden van het bed ook nog leeslampjes. Verder zijn er overal voldoende stopcontacten en USB-poorten aanwezig en vind je aan de rechterkant van het bed een telefoon. Daaronder bevind zich een kluisje. Aan de linkerkant van het bed vind je de thermostaat.

Hampton Hilton Munich City East

Hampton Hilton Munich City East

Tegenover het bed vind je een moderne televisie op een licht meubilair. Ook in dit meubilair is een stopcontact ingebouwd wat ik altijd erg prettig vind. Onder de televisie vind je de koffie- en theefaciliteiten. Aan de linkerkant van dit meubilair vind je een bureau met een bureaustoel. Alhoewel deze ruimte niet bepaald groot is was het prima om aan te werken. Boven het bureau hangt ook nog een spiegel. Rechtsonder bij het bureau bevind zich een prullenbak.

Zoals in elk Hampton hotel vind je ook in dit hotel een kast om bijvoorbeeld een jas of enkele kledingstukken in op te bergen. Hier vind je ook nog de standaard strijkplank met strijkijzer en een haardroger.

Badkamer

Ook de badkamer ziet er prima uit. De ruimte is niet bepaald groot maar leent zich prima voor een wastafel, douche en toilet. Bij de wastafel vind je een aantal standaard amenities zoals shampoo, zeep en een aantal handdoeken. De lichtdecoratie is hier terug te vinden in de spiegel. Verder is ook de douche van goede kwaliteit. Dit is helaas geen regendouche maar dit had ik ook niet verwacht in een Hampton hotel. De douche heeft een goede sproeier en de temperatuur verandert gelukkig niet steeds. Uiteraard is hier geen bad aanwezig.

Ontbijt

Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in de lobby op de begane grond. Tot mijn verbazing kon ik hier al om 6:00 terecht wat redelijk vroeg is. In het weekend heb je hier tot 11:00 ’s ochtends de tijd om te ontbijten. Het ontbijt is trouwens altijd en voor iedereen inclusief bij Hampton, ook al heb je geen elitestatus. Het aanbod is vrij standaard te noemen maar viel me eerlijk gezegd helemaal niets tegen.

 

Hampton Hilton Munich City East

Hampton Hilton Munich City East

Hampton Hilton Munich City East

 

Overige faciliteiten

Voor wat betreft de overige faciliteiten beschikt dit hotel nog over een business center en een fitness ruimte. Ook kun je er gratis parkeren.

Verder zijn er geen kamers aanwezig waar huisdieren zijn toegestaan. Meer informatie over het Hampton by Hilton Munich City Center East kun je vinden op de website van Hilton.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *