Zo besteed je het beste Hilton Honors punten binnen Europa10 min leestijd

Hilton Vienna Danube Waterfront

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wie bekend is met Hilton Honors heeft vast wel eens punten besteed om zo een gratis hotelovernachting te boeken. Vaak zijn het de wat goedkopere hotels waar je voor 5.000 of 10.000 punten per nacht kunt verblijven. Een voorbeeld hier is het Hilton Garden Inn Hanoi waar ik voor 10.000 punten per nacht eens heb verbleven. Ook bij een aantal duurdere hotels kan het interessant zijn om je punten in te zetten. Zo verbleef ik ooit eens voor slechts 80.000 punten per nacht in het Conrad Bora Bora Nui. Met Hilton Honors punten kun je dus een aantal mooie hotelovernachtingen boeken. Voor Europa zijn de mogelijkheden in tegenstelling tot voor Azië wat minder. Toch zijn er ook dichtbij huis een aantal mooie hotels te vinden waar je voor relatief weinig punten een overnachting kunt boeken. In dit artikel wil ik daarom wat dieper ingaan op interessante mogelijkheden binnen Europa om je Hilton Honors punten te besteden.

Verdienen van Hilton Honors punten

Hilton Honors punten kun je verdienen als je lid bent van het programma. Indien je nog geen lid bent van Hilton Honors kun je via deze link een account aanmaken. Als je elitestatus hebt verdien je uiteraard meer punten op je verblijf. Ook tijdens promoties kun je soms een flink aantal bonuspunten behalen. Zo heeft Hilton Honors op dit moment een promotie lopen waarbij je dubbele en tripel punten kunt verdienen.

Hilton Honors promotie

Daarnaast heeft het programma verschillende keren per jaar promoties lopen waarbij je een mooi aantal bonuspunten kunt behalen. Zo loopt er op dit moment nog een promotie waarbij je t/m 19 juli 2022 tot wel 100% bonuspunten kun verdienen bij het aankopen van punten. Zelf zou ik niet zo snel punten kopen tenzij ik al een goede besteding in gedachten heb. Als het kan wil je natuurlijk je verdiende punten op betaalde hotelverblijven zo goed mogelijk inzetten. Op deze manier verblijf je vervolgnes ‘echt gratis’ in een hotel.

Hilton Honors punten besteden

Als je een hotel wilt boeken via de Hilton website krijg je verschillende tarieven te zien. Ook zie je hier de mogelijkheid om punten te gebruiken. Maar hoe weet je nu precies of het wel een goede besteding van je punten is? Laten we daarom eerste eens kijken naar de waarde van de punten. Hilton Honors is een aantal jaren geleden afgestapt van award categorieën. Veel awards zijn daarom op dit moment dynamisch geworden wat betekent dat er geen vast aantal punten per nacht gevraagd wordt. Ook staat het aantal gevraagde punten nu vaak gelijk aan de gevraagde prijs in geld. Als de prijs in geld dus stijgt betekent dit ook een stijging in het aantal gevraagde punten.

Veel Hilton hotels zijn overgestapt op dynamische aardprijzen. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer

Maar hiervoor moet je wel een grens stellen. Om een goede waarde uit Hilton Honors punten te krijgen, zou ik op dit moment willen aanraden minstens € 0,005 uit een punt te halen. Op deze manier zijn ze op dit moment net nog iets meer waard dan op het moment dat je ze gekocht hebt tijden een promotie waarbij je 100% bonuspunten hebt gekregen. Je komt dit te weten door de prijs per nacht simpelweg te delen door het aantal gevraagde punten. Als een hotel voor 20.000 punten dus € 100,- per nacht kost deel je dit dus door 20.000 waarbij je op 0,005 uitkomt. Dit is op dit moment een redelijke besteding van je punten te noemen maar het kan uiteraard nog veel beter. Laten we eens kijken naar een aantal interessante hotels binnen Europa die ik heb gevonden. Dit kun je trouwens het beste doen via de Hilton Honors app op je telefoon.

Let op: deze lijst wordt regelmatig aangevuld en veranderd. Houd dit artikel dus regelmatig in de gaten om zo de beste hotels met je punten te boeken.

1. Hampton by Hilton Krakow

Laten we beginnen in Polen. Het Hampton by Hilton Krakow kost al een aantal jaren slechts 10.000 punten per nacht en dat is een prima deal aangezien de gemiddelde prijs per nacht hier rond de € 60,- is. Dit komt dus neer op € 0,006 per punt wat een uitstekende waarde is.

Hilton Hampton Krakow
Verblijf voor slechts 10.000 punten per nacht in het Hampton by Hilton Krakow. (bron: Hilton)

Het Hampton by Hilton Krakow zit wel wat ver van het stadscentrum maar met goed openbaar vervoer kom je daar een heel eind. Bovendien zijn taxi’s daar spotgoedkoop. Naast het Hampton by Hilton Krakow zijn er in polen nog een aantal interessante hotels waar je voor weinig punten een nacht kunt boeken. De waarde is daar echter minder goed maar dit kan ook per nacht verschillen.

2. Hampton by Hilton Warsaw City Centre

Voor het tweede hotel blijvende we nog even in Polen. Het Hampton by Hilton Warsaw City Centre boek je namelijk voor gemiddeld 20.000 punten per nacht. De gemiddelde prijs voor dit hotel ligt omgerekend rond de € 100,- wat op een redelijke besteding van je punten aankomt. Op sommige momenten ligt de prijs lager. Echter ben je voor die nachten ook minder punten kwijt.

Hampton by Hilton Warsaw City Centre
Het Hampton by Hilton Warsaw City Centre boek je voor relatief weinig punten. (bron: Hilton)

Het mooie aan het Hampton by Hilton Warsaw City Centre is dat deze zeer centraal is gelegen in de stad. Naast dit hotel zijn er in Warsaw ook nog een aantal andere hotels waar je voor relatief weinig punten kunt verblijven.

3. Hilton Garden Inn Bucharest Old Town

Voor het volgende hotel gaan we naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. In het Hilton Garden Inn Bucharest Old Town verblijf je namelijk voor slechts 20.000 punten per nacht. En dat is een redelijk goede waarde aangezien een nacht hier al snel € 120,- kost. Ook hier krijg je dus gemiddeld € 0,006 terug voor een Hilton Honors punt.

Hilton Garden Inn Bucharest Old Town
Een overnachting in het Hilton Garden Inn Bucharest Old Town kost 20.000 punten per nacht. (bron: Hilton)

De locatie van dit hotel is daarnaast echt geweldig. Het Hilton Garden Inn Bucharest Old Town bevindt zich namelijk in het hartje van de stad. Naast dit hotel heeft Bucharest nog een aantal interessante Hilton hotels. Ook daar verblijf je voor relatief weinig punten. Ook is het het Hilton Garden Inn Bucharest International Airport, handig als je bijvoorbeeld een vroege of late vlucht hebt.

4. Hilton Garden Inn Wiener Neustadt

Voor het derde hotel waar je voor relatief weinig punten een overnachting kunt boeken gaan we naar Oostenrijk. Het Hilton Garden Inn Wiener Neustadt is namelijk te boeken voor slechts 20.000 punten per nacht. Ook dit is een uitstekende waarde aangezien ook hier een overnachting gemiddeld € 120,- per nacht kost. Ook hier krijg je dus weer € 0,006 terug per besteden Hilton Honors punt.

In het Hilton Garden Inn Wiener Neustadt verblijf je voor slechts 20.000 punten per nacht (bron: Hilton)

Dit hotel bevindt zich echter niet in Wenen zelf maar in de zuidelijker gelegen plaats Wiener Neustadt, dichtbij het station. Met de trein ben je in ongeveer 30 minuten in Wenen. Ook andere plaatsen in Oostenrijk en nabijgelegen buurlanden liggen dichtbij.

5. Hilton Vienna Danube Waterfront

Voor het volgende hotel blijven we nog even in Oostenrijk. Want ook in het Hilton Vienna Danube Waterfront kun je een goede waarde krijgen uit je Hilton Honors punten. Hier wordt echter wel gebruikgemaakt van dynamische awardprijzen en deze variëren tussen de 35.000 en 45.000 punten per nacht. Je krijgt hier dus niet altijd een goede waarde. Het is eigenlijk de truck hier om een overnachting van 35.0000 punten te boeken die minstens € 175,- kost. Op deze manier haal je weer minstens € 0,005  uit een Hilton Honors punt.

Hilton Vienna Danube Waterfront
Het Hilton Vienna Danube Waterfront bevindt zich op een perfecte locatie (bron: Hilton)

De locatie van het Hilton Vienna Danube Waterfront is perfect. Zoals de naam al aangeeft bevindt dit hotel zich aan de Donau en in het hartje van de stad. Ook bij het Hilton Vienna Park (voorheen Hilton Vienna) waar ik zelf een aantal jaar gelden verbleef kun je soms een goede waarde krijgen op je punten maar dit verschilt echt per nacht.

6. Hilton Lake Como

Voor ons volgende hotel gaan we naar de Italiaanse meren. In het Hilton Lake Como, wat net over de grens met Zwitserland ligt, verblijf je namelijk voor 90.000 punten per nacht. Dat is een hoop punten maar weet dat een overnachting in dit hotel gemiddeld zeker € 700,- kost.

Hilton Lake Como
Verblijf in het Hilton Lake Como voor 90.000 punten per nacht.

En de prijs is het dan ook meer dan waard want het uitzicht vanuit dit hotel over het Comomeer en de bergen is werkelijk schitterend.

7. Waldorf Astoria Amsterdam

Voor het volgende hotel blijven we dichter bij huis. Ook het Waldorf Astoria Amsterdam kun je namelijk boeken voor 90.000 punten per nacht. Een overnachting hier kost minstens € 550,- dus je haalt hier een goede waarde uit je punten. Soms ligt deze prijs zelfs nog hoger. Het kan dan helaas ook voorkomen dat het aantal gevraagde punten meestijgt. Zorg er dus voor dat je beide prijzen in de gaten houdt om je punten op een waardevolle manier te besteden.

Het Waldorf Astoria Amsterdam.
Het Waldorf Astoria Amsterdam.

Het Waldorf Astoria Amsterdam bevindt zich op een zeer goede locatie in de binnenstad van Amsterdam. Je hebt kamers met uitzicht op de grachten. Ontbijten doe je met uitzicht op de boten die voorbij komen. Waldorf Astoria is daarnaast een van de meest luxueuze brands binnen het Hilton Honors programma.

8. Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa

Het volgende hotel bevind zich in de Kroatische badplaats Rijeka. Het Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa boek je voor gemiddeld 70.000 punten per nacht. Deze prijzen kunnen per nacht wel flink verschillen. Normaliter betaal je ongeveer € 380,- per nacht in dit hotel dus ook hier haal je een goede waarde uit je punten.

Kamer in het Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa. (bron: Hilton)

Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien bevindt het Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa zich op een schitterende locatie.

9. Hilton Garden Inn Zagreb – Radnicka

Voor ons laatste hotel in deze lijst blijven we nog even in Kroatië. In de hoofdstad Zagreb bevindt zich namelijk het Hilton Garden Inn Zagreb – Radnicka. In dit hotel verblijf je al voor slechts 20.000 punten per nacht. Een waardevolle besteding aangezien je hier soms al snel € 100,- per nacht betaalt. Je krijgt dus € 0,005 terug voor elke Hilton Honors punt die je hier besteedt.

Hilton Garden Inn Rijeka - Radnicka
Het Hilton Garden Inn Zagreb – Radnicka. (bron: Hilton)

Let op: de prijs van een overnachting kan soms flink verschillen. Dit terwijl er altijd 20.000 punten per nacht gevraagd wordt. Houdt dus altijd in de gaten wat een overnachting kost in geld om vervolgens te zien wat dit kost in punten.

10. Hampton by Hilton Dortmund Phoenix See

Voor het volgende hotel gaan we naar Duitsland. Ook het Hampton by Hilton Dortmund Phoenix See boek je namelijk al voor slechts 20.000 punten per nacht. De gemiddelde prijs voor een overnachting ligt op ongeveer € 100,- wat betekent dat je een redelijk goede waarde krijgt als je je punten hier inzet. De prijs per nacht kan soms lager liggen. Soms is dit ook een stuk hoger.

Hampton by Hilton Dortmund Phoenix Side
Kamer in het Hampton by Hilton Dortmund Phoenix See (bron: Hilton)

De locatie van het Hampton by Hilton Dortmund Phoenix See is helaas minder. Het hotel bevindt zich namelijk niet in het centrum van de stad. Wel is het hotel goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Aanvulling

Bovengenoemde hotels zijn een paar voorbeelden waar je in Europa voordelig op punten kunt verblijven. Er zijn er uiteraard meer. Voel daarom vrij om deze lijst in de comments hieronder aan te vullen, mocht je nog een interessant hotel weten. De waarde stijgt uiteraard nog meer als je vijf nachten op punten hebt geboekt. Kijk daarom altijd naar het totaalplaatje om de waarde te bepalen. Als je niet op punten boekt is de vijfde nacht namelijk niet gratis.

Uitgelichte afbeelding: Hilton Honors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *