Review: Hilton Vienna4 min leestijd

hilton, vienna

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een citytrip naar Wenen eind in januari dit jaar verbleef ik drie nachten in het Hilton Vienna. Er zijn meerdere Hilton hotels met een Executive Lounge in Wenen, wat dat betreft had ik de hotels voor het uitkiezen. Ik koos voor het Hilton Vienna vanwege de goede locatie. Dichtbij station Mitte waar ik vrijdagmiddag aankwam met de Airport Express. Wat dat betreft ben ik prima te spreken over de locatie van dit hotel. Met het uitstekende netwerk van openbaar vervoer ben je in no time op de belangrijkste plekken van de stad.

Bij het maken van de reservering viel me op dat het goedkoper was om eerst twee overnachtingen te boeken van vrijdag t/m zondag om vervolgens een aparte boeking te maken voor de nacht van zondag op maandag. Als ik drie opeenvolgende overnachtingen zou boeken zou ik ruim € 30 meer kwijt zijn geweest. Ik heb het hotel hierover een mail gestuurd en kreeg als antwoord dat ik gelukkig niet twee keer in- en uit hoefde te checken.

Inchecken

Om ongeveer 16:00 wandelde ik de hotellobby binnen. De lobby ziet er vrij ruimtelijk uit, maar het design vond ik wel wat gedateerd. Ik meldde me bij de receptie. Het was vrij druk, maar bij de priority desk was ik na een paar minuten al aan de beurt.

hilton, Vienna, hotel
De lobby van het Hilton Vienna.

Er werd om mijn paspoort gevraagd waarna de receptioniste in de computer zag dat ik Diamond lid was. Ze liet me weten dat ik een upgrade had gekregen naar een hogere kamercategorie. Ik kon kiezen tussen een kamer op de twaalfde verdieping of een Junior Suite op de vijfde verdieping. Deze laatste was wat ruimer en was bovendien een corner suite dus die keuze was niet zo moeilijk voor mij.

Ik ondertekende de factuur en ontving de pasjes voor de kamer. De receptioniste liet me weten dat ik ook toegang had tot de Executive Lounge op de twaalfde verdieping. Het ontbijt zou elke morgen worden geserveerd van 7:00 tot 11:00.

Junior Suite

Ik nam de lift naar de vijfde verdieping en wandelde helemaal naar het einde van de gang. Daar bevond zich mijn kamer 509. De grootte van de suite viel me behoorlijk mee.

Hilton, hotel, junior suitte
Junior Suite in het Hilton Vienna

Net als de lobby vond ik het design van de kamer wat gedateerd overkomen. De faciliteiten van de junior suite waren prima in orde. Een bureau, een televisie en een zithoek. Aan de andere kant van de kamer stond een groot comfortabel bed.

hilton, bed, vienna
Een groot comfortabel bed in het Hilton Vienna.

Ook waren er koffie- en thee faciliteiten aanwezig in de kamer en ontving ik op de tweede dag een welkomstgeschenk. Dit bestond uit een flesje water, een appel en wat chocoladekoekjes. Naast het bed bevond zich de badkamer. Deze vond ik in tegenstelling tot de kamer wat klein. Ook was er geen regendouche aanwezig, wat ik voor een suite een minpuntje vind. Alles zag er verder schoon en goedverzorgd uit.

bad, douche, hilton
Bad en douche

Executive Lounge

Op de twaalfde verdieping bevindt zich de Executive Lounge. Daardoor had ik een mooi uitzicht op het nabijgelegen park. Vergeleken met andere lounges vond ik het aanbod aan eten en drinken overdag wat tegenvallen. Dit aanbod was beperkt tot enkel koffie- en thee met koekjes.

Gelukkig was dit beter tijdens het ontbijt en het avondeten. Je kon er o.a. bier en wijn verkrijgen en het eten was zeker van goede kwaliteit. De ene avond werd er rijst met lekkere saus geserveerd, de andere avond vlees- en groentegerechten. Ook de desserts waren prima in orde. Elke ochtend heb ik in de ontbijtzaal ontbeten, maar wel even een kijkje genomen bij het ontbijt in de lounge. Dit zag er ook goed uit.

executive lounge, hilton, Vienna
Desserts in de Executive Lounge.

Ontbijt

Het ontbijt werd elke ochtend geserveerd op de begane grond in een zaal naast de lobby. Dit aanbod vond ik vergeleken met de Executive Lounge een stuk beter. Je kon er terecht voor gebakken ei, pannenkoekjes, wafels, vers fruit, lekkere broodjes en croissants en veel meer. Ook de service was hier perfect. Er werd regelmatig gevraagd of ik nog iets wilde drinken en het duurde niet lang voordat dit bij me werd geserveerd. Door de drukte heb ik helaas geen foto’s kunnen nemen van het buffet.

hilton, Vienna, ontbijt
Ontbijt in het Hilton Vienna.

Conclusie

Ik ben blij dat ik het voor het Hilton Vienna heb gekozen. Het hotel mag er misschien wel wat gedateerd uitzien, de faciliteiten en service waren prima in orde. De grootte van de Junior Corner Suite viel me behoorlijk mee. Mooi was ook het uitzicht over het park vanuit de Executive Lounge. Het aanbod aan tussendoortjes in deze lounge was overdag echter wat beperkt. Het ontbijt was zeker een van de betere punten van dit hotel. Mede om de goede prijs en de locatie zou ik dit hotel zeker willen aanraden.

Overzicht

Voordelen

- Goede locatie
- Goede service
- Uitstekend ontbijt

Nadelen

- Gedateerd interieur
- Aanbod in de lounge overdag kan beter

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Vienna is een goed betaalbaar hotel op een goede locatie in hartje Wenen.

4 min leestijd">
4.1

Reacties

  1. vince zegt

    Heel fijn business hotel en erg centraal gelegen! Heb hier vorig jaar 3 nachten verbleven.
    Decor is een beetje standaard wat ik ook gezien heb in Bonn, dusseldorf en Innsbruck. Lijkt wel of ze door dezelfde designer zijn aangekleed. Ontbijt is altijd wel solide in de duitstalige hiltons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *