Review: Conrad Bora Bora Nui

Conrad, bora bora nui, hilton, bora bora

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op Bora Bora verbleef ik in het Conrad Bora Bora Nui, een waar paradijs op aarde. Prijzen liggen hier niet onder de € 700,- per nacht, maar gelukkig kon ik mijn Hilton punten op een mooie manier inzetten zodat ik toch nog een nacht in dit resort kon doorbrengen. Hilton punten kun je het beste op twee manieren inzetten, namelijk op categorie 1 en 2 hotels die respectievelijk 5,000 of 10,000 per nacht kosten of op hotels waar de normale prijs heel hoog ligt, maar waar je relatief goedkoop kunt overnachten met punten. Zo kost een nacht in het Conrad Bora Bora Nui 80.000 punten.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Locatie

De meeste resorts op Bora Bora liggen niet op het hoofdeiland, maar op een van de omringende eilanden van de archipel. Zo bevindt zich het Conrad Bora Bora Nui op het eiland To’opua, ten westen van het hoofdeiland. Het resort biedt voor ongeveer € 40,- per enkele reis een eigen ferrydienst aan vanaf de luchthaven. Ook kun je vanaf het resort per boot naar het hoofdeiland.

bora bora, Conrad bora bora nui, frans-polynesië, hilton
Locatie van het Conrad Bora Bora Nui.

Check-in

Als je als gast aankomt met de ferry word je vriendelijk welkom geheten op het resort en mag je meelopen naar de lobby. Je merkt direct dat je hier op een 5-sterrenresort bent, alles is er op en top geregeld. Er wordt direct gevraagd hoe je reis tot nu toe is verlopen en vervolgens wordt je bagage keurig aangenomen.

lobby, Conrad, bora bora, hilton
Welkom lobby Conrad Bora Bora Nui

Ik mocht rustig plaatsnemen op een van de zetels en terwijl ik mijn paspoort overhandigde werd er direct iets te drinken bij me gebracht. Ik kreeg te horen dat ik een upgrade had gekregen naar een King Garden Villa. Vervolgens moest ik nog een formulier invullen en het incheck proces was afgehandeld.

inchecken, welkomstdrankje, Conrad, bora bora nui
Welkomstdrankje tijdens het inchecken.

Setting

Na het inchecken zou ik met de buggy naar mijn villa worden gebracht. Terwijl ik met de medewerkster van het resort naar buiten liep viel me direct op hoe groot dit resort is. Ze vertelde me dat ze uit Dijon kwam en dat ze nu een jaar in dit resort werkt. Terwijl ik een uitleg kreeg wat er allemaal te doen valt op het resort, passeerden we de villas boven het water.

Conrad, bora bora nui, hilton
Villa boven het water.

Het viel me op hoe kristalhelder het water hier is. Een King Overwater Villa kost ongeveer € 1,075 per nacht.

bora bora, Conrad, bora bora nui
King Deluxe Villas Bora Bora Nui.

King Garden Villa

Na wat rondgereden te hebben met de buggy kwamen we uiteindelijk aan bij mijn King Garden Villa. Na nog een praatje gemaakt te hebben, ontving ik nog een welkomstbrief. Mijn bagage zou binnen enkele ogenblikken bij mijn villa worden gebracht. De villa is onderverdeeld in een zit- en slaapgedeelte, badkamer en terras.

villa, bora bora, Conrad, bora bora, nui
Zitgedeelte in de villa.

Ook is er een minibar aanwezig met 4 gratis consumpties. Het interieur van de villa ziet er mooi, modern en goedverzorgd uit. Je kunt direct zien dat aan alles is gedacht. Er zijn twee televisie schermen aanwezig, eentje in het zitgedeelte en de andere in het slaapgedeelte.

zitgedeelte, villa, Conrad, bora bora
Zitgedeelte gezien vanuit de andere hoek.

In het slaapgedeelte staat een groot kingsize bed. De hele ruimte is mooi aangekleed en op het bed lagen rozenblaadjes. Bora Bora is natuurlijk een echte droombestemming voor huwelijksreizen.

kingsize, bora bora, Conrad
Het kingsize bed.

Naast het bed bevindt zich een bureau en ruimte om bagage op te bergen. De wand tussen het slaap- en zitgedeelte kan volledig worden afgesloten.

hilton, Conrad, bora bora
Wand tussen slaap- en zitgedeelte.

In de badkamer, die bijna even groot is als het slaapgedeelte, bevinden zich twee wastafels. Ook hier valt weer op dat echt aan elk klein detail is gedacht.

badkamer, villa, bora bora, Conrad
Badkamer in de villa.

Naast de twee wastafels bevindt zich in deze ruimte een bad. In het douchegedeelte is er zowel een sproeier als regendouche aanwezig. Tegenover de douche bevindt zich het toilet. De hele ruimte ziet er schoon en keurig verzorgd uit.

bora bora, Conrad bora bora nui
Badkuip

Aan de andere kant van de villa bevindt zich het buitenterras. Het viel me op hoe rustig het hier was, je hebt geen last van directe buren hier.

Conrad, buitenterras, bora bora nui
Buitenterras

Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht over de tuin met verderop het water.

terras, uitzicht, bora bora, Conrad
Uitzicht vanaf het terras.

Faciliteiten

Het Conrad Bora Bora Nui heeft genoeg faciliteiten en activiteiten te bieden. Zo zijn er meerdere zwembaden en een tennisbaan aanwezig. Bij het grote zwembad zijn meerdere bars en restaurants aanwezig.

zwembad, Conrad, bora bora, frans-polyensië
Het grote zwembad.

Zo kun je hier meerdere soorten champagnes bestellen. En dat is geen overbodige luxe hier met 32 graden aan het zwembad.

champagne, Conrad, bora bora nui
Billecard-Salmon champagne aan het zwembad.

Aan het zwembad bevinden zich ook een aantal ligstoelen die half in het water staan, zeker aangenaam om in het water toch van de zon te kunnen genieten onder het genot van een Billecard-Salmon champagne.

Conrad, bora bora, frans-polyensië, champagne
Op een goed verblijf hier!

Daarnaast kun je in dit resort natuurlijk ook snorkel en duikexcursies boeken. Het kristalheldere water is daar zeker goed voor.

kristalhelder, frans-polynesië, bora bora, conrad, bora bora nui
Overal op het resort zie je dit prachtige kristalheldere water.

Op het resort zijn meerdere stranden te vinden. Ook hier bevinden zich een aantal ligstoelen. Handdoeken zijn keurig te verkrijgen naast de bar.

strand, bora bora, Conrad, bora bora nui
Het strand

Restaurants

Op het resort zijn er verschillende restaurants. Je kunt Aziatisch gaan eten in het Chinese restaurant of naar het Franse restaurant gaan voor westerse gerechten. Ik ging naar het Franse restaurant voor een lekkere vleesmaaltijd met rode wijn.

Conrad, bora bora, frans-polynesië
Vleesmaaltijd met rode wijn.

Ook hier is de service weer uitstekend. Er werd meerdere malen gevraagd of alles naar wens was. Als dessert ging ik voor ijs dat met een glimlach bij me werd gebracht.

Conrad, bora bora, frans-polynesië
Dessert

Ook het ontbijt wordt geserveerd in dit restaurant. Bij binnenkomst wordt direct gevraagd waar je wilt zitten en wat je wilt drinken. Het veelzijdige buffet biedt genoeg opties om je dag goed te beginnen. Doordat het restaurant zich op de tweede verdieping bevindt, heb je een mooi uitzicht over de villa’s.

ontbijt, hilton, Conrad, bora bora nui
Ontbijt met uitzicht op de villa’s.

Conclusie

Ik had een zeer aangenaam verblijf in het Conrad Bora Bora Nui. Bij aankomst werd ik vriendelijk welkom geheten en het hele check-in proces wordt keurig afgehandeld onder het genot van een drankje. Ik was zeker blij met de vriendelijke service en rondleiding van de medewerkster.

De Villa met Garden View is mooi en ruim opgezet en biedt veel comfort. Je ziet direct dat aan alles is gedacht. Zeker de ruime badkamer en het terras vind ik een grote meerwaarde aan de villa. Het resort biedt veel faciliteiten en mogelijkheden wat betreft excursies. Er zijn meerdere zwembaden, een tennisbaan en mogelijkheden om te duiken of te snorkelen.

Is dit nu het beste hotel waar ik tot nu toe geweest ben? Waarschijnlijk wel, al vond ik het Marina Bay Sands in Singapore ook geweldig. Ik kan je dit hotel in ieder geval zeker aanraden, en het is een mooie besteding van 80.000 punten per nacht gezien de prijs die normaal gevraagd wordt voor een verblijf hier.

Overzicht

Voordelen

- Mooie setting
- Aan elk detail is gedacht
- Vriendelijke service
- Veel faciliteiten

Nadelen

Vrijwel geen

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Conrad Bora Bora Nui is werkelijk een geweldig resort. De Villa met Garden View is mooi en ruim opgezet en biedt veel comfort. Zeker de ruime badkamer en het terras vind ik een grote meerwaarde aan de villa. Het resort biedt veel faciliteiten en mogelijkheden wat betreft excursies. Er zijn meerdere zwembaden, een tennisbaan en mogelijkheden om te duiken of te snorkelen.

4.5

Reacties

  1. Tim82 zegt

    Het ziet er zeker fijn uit daar, lijkt me heerlijk tot rust komen! Weet je toevallig of men daar ook een laagseizoen kent met wat lagere tarieven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *