InsideDeals – Voordelig in Business Class deze zomer3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week las je enkele InsideDeals voor de aanstaande zomerperiode in Economy. Ditmaal hebben we nog enkele mooie prijzen gevonden om voordelig te vliegen in Business Class deze zomer.

Chaos & prijzen

Op dit moment lijken de prijzen voor vliegtickets, overnachtingen en onder andere autohuur enorm duur te zijn geworden. Deels zit de oorzaak hiervan in de enorme stijging van brandstofprijs door de geopolitieke situatie in Oekraïne en Rusland. Gevolg van deze prijsstijging is dat producten ook duurder. Alles wordt, logischerwijs, uiteindelijk doorberekend aan de consument. Prijzen tot het eind van het jaar liggen veel hoger dan voor de coronapandemie en de oorlog. De oorlog is niet alleen de oorzaak. Ook de vraag is weer enorm toegenomen, maar de capaciteit is nog niet overal op pre-corona-niveau. Dit komt deels weer door personeelstekorten in hotels, op luchthavens en bij vliegtuigmaatschappijen.

Sinds de meivakantie is duidelijk dat onze luchthavens bijvoorbeeld niet zijn opgewassen tegen de flinke toename van reizigers ten opzichte van de afgelopen twee jaar. Nu corona ‘voorbij’ lijkt te zijn wil iedereen weer op pad. Veel mensen hebben de afgelopen coronajaren weinig aan reizen uitgegeven en heeft dit opgespaard. Nu het weer kan wordt dit geld uitgegeven en gaat men weer op pad. Gevolg is lange rijen op de luchthavens door tekorten bij bagage afhandelaars en security op de luchthavens.

Punta Cana, Dominicaanse Republiek

Het eerste ticket in Business Class dat voordelig is geprijsd is Punta Cana deze zomer. Punta Cana is gelegen in de Domicaanse Republiek en staat garant voor een heerlijk zomerse reis. De vlucht is te boeken en vinden bij KLM of Air France voor ongeveer €1.595,- voor een retourreis in Business Class bij Air France. Ook kun je de reis vinden via onder andere Momondo.

De reis vertrekt vanuit Parijs Charles de Gaulle (CDG) en komt aan op Punta Cana (PUJ). Op de terugweg maakt de vlucht een stop in Santo Domingo (SDQ).

InsideDeals - Voordelig in Business Class deze zomer

Vanuit Paris Orly kun je zelfs nog voordeliger naar Punta Cana vliegen met Tap Air. Je hebt dan een overstap in Lissabon, waarbij je ook een layover in kunt bouwen en Lissabon nog kunt bezoeken. De prijs start dan vanaf €1.107,- voor een retourreis.

Bij deze vlucht dien je dus nog wel in Parijs te arriveren. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Vluchten zijn relatief duur op dit moment, maar je kunt o.a. met de NS International en Thalys of bus naar Parijs reizen voor ongeveer €40 tot €150,-.

Delhi, India

Een andere mooie bestemming is Delhi in India. Deze bestemming vlieg je ook aan vanuit Parijs Charles de Gaulle. Je vliegt eerst vanuit Parijs naar Helsinki, gevolgd door de vlucht naar Delhi. Let op, bij dit ticket in Business Class van Finnair zit geen ruimbagage inbegrepen, evenals toegang tot de lounges. Tickets zijn te vinden vanaf ongeveer €1.600,- voor een retourreis. Voor iets meer zou je ook vanuit Frankfurt met Saudia via Djedda (JED) kunnen vliegen (€1.765).

InsideDeals - Voordelig in Business Class deze zomer

Marrakesh, Marokko

De laatste vlucht die we hebben kunnen vinden voor de komende zomerperiode die nog in de categorie ‘betaalbaar’ zit voor Business Class, is Marrakesh. Vanuit Düsseldorf kun je via Madrid met Iberia naar Marrakesh. Vluchten kun je plannen met een langere layover in Madrid. Deze vluchten zijn te vinden via o.a. Google Flights. Bedragen liggen rond de €640,- voor een retourreis.

InsideDeals - Voordelig in Business Class deze zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *