Review: Hilton Garden Inn Hanoi4 min leestijd

hilton, garden inn, hanoi, standaard kamer

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis door Vietnam verbleef ik twee nachten in het Hilton Garden Inn Hanoi. Bij het zoeken naar hotels in Hanoi zag ik dat er twee Hilton hotels zijn in deze stad. Het Hilton Garden Inn Hanoi en het Hilton Opera Hanoi. Ik zag dat een overnachting in het Hilton Garden Inn rond de € 80,- kost, maar ik kon ook met punten betalen. 20.000 punten voor twee nachten vind ik een goede deal voor een besparing van € 160,- dus boekte ik twee reward nachten in dit hotel.

Dit artikel is onderdeel van een reeks met artikelen over een lange reis door Azië en Oceanië. Lees hier en hier meer over deze reis.

Locatie

Net als het Hilton Opera Hanoi bevindt zich het Hilton Garden Inn Hanoi ook in de Franse wijk tussen de Rode Rivier en Ga Ha Noi, het centraal station van de stad. Dit is een redelijk centraal gelegen plek. Je bent binnen een paar minuten rijden met de taxi op de belangrijkste plekken van de stad. Vanaf Not Bai International Airport, dat behoorlijk ver van de stad licht in noordelijke richting, is het minimaal 45 minuten rijden met de taxi.

hilton, garden inn, hanoi, locatie
Locatie van het Hilton Garden Inn Hanoi

Inchecken

Het was ongeveer 3 uur ’s middags toen ik vanaf de luchthaven aankwam in een regenachtig Hanoi. Het verkeer in de stad zat behoorlijk op slot en daardoor duurde het wel een uur voordat we eindelijk bij het hotel aankwamen. Gelukkig werd ik direct voor de ingang van het hotel afgezet waardoor ik niet door de regen hoefde te lopen. Maar hopen dat het morgen bij de Ha Long Bay beter weer wordt, dacht ik bij mezelf!

hilton, garden inn, hanoi, receptie
De receptie van het Hilton Garden Inn Hanoi.

Bij de receptie werd ik vriendelijk welkom geheten en werd ik bedankt voor mijn loyaliteit als Silver lid. Hierdoor kreeg ik helaas geen upgrade naar een suite. Ik had in dit hotel twee losse verblijven geboekt. Ik zou namelijk de volgende dag vroeg vertrekken naar de Ha Long Bay om daar op de boot te slapen en vervolgens weer terugkeren naar het Hilton Garden Inn Hanoi voor mijn tweede verblijf. Ik kon zo mooi mijn koffer in het hotel achterlaten en alleen met mijn tas vertrekken naar de Ha Long Bay.

Kamer

Ik kreeg twee pasjes van de receptionist en nam de lift naar de vierde verdieping waar mijn kamer zich bevond. De gangen van het hotel zagen er wat oud uit en tot nu toe vond ik dit hotel niet echt heel bijzonder. Mijn kamer zag er goed uit, lekker groot met een comfortabel kingsize bed in het midden.

hilton, garden inn, hanoi, standaard kamer
Standaard kamer in het Hilton Garden Inn Hanoi.

Verder stond er nog een bureau met televisie en een zetel in de kamer. Door de regenachtige middag heb ik wel een paar uur op deze kamer doorgebracht. De wifi werkt erg snel en daardoor kon ik mooi een aantal dingen regelen voor mijn reis.

hilton, garden inn, hanoi, standaard kamer
Hilton Garden Inn Hanoi Standaard Kamer.

Badkamer

In de badkamer bevindt zich een wastafel, toilet, bad en douche.

Alles zag er mooi een goedverzorgd uit, maar was verder niks bijzonders. Leuk detail vond ik het raam tussen de kamer en de badkamer. Je kunt dan vanuit bad televisie kijken.

Faciliteiten

Op de begane grond is er een fitnessruimte en op de eerste verdieping is een restaurant. Dit restaurant was tijdens mijn verblijf om een onbekende reden helaas gesloten. Hierdoor moesten alle gasten in het restaurant op de begane grond dineren. Toen ik hier rond een uur of 9 aankwam was het erg rustig.

hilton, garden inn, hanoi, restaurant
De bar in het restaurant op de begane grond.

Als enige gast in het restaurant werd ik vriendelijk te woord gestaan en werd gevraagd wat ik wilde drinken. Ik wou de Vietnamese bier wel een proberen dus ging voor de lokale bier uit Hanoi. Ook werd me de menukaart overhandigd. Weer viel ik achterover van de spotgoedkope prijzen in Vietnam. Ik bestelde een lekkere salade met vlees en deze smaakten prima!

Ontbijt

Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant op de eerste verdieping. Het buffet zag er prima uit, maar was verder niks bijzonders. Ik kon er gelukkig wel terecht voor een gebakken eitje.

hilton, garden inn, hanoi, ontbijt
Ontbijtbuffet Hilton Garden Inn Hanoi.

Conclusie

Het Hilton Garden Inn Hanoi is een prima hotel voor een verblijf in Hanoi, maar doet toch wat standaard aan. Het is een goedkopere optie dan het nabijgelegen Hilton Opera Hanoi en zeker een goede besteding voor 10.000 punten per nacht. Alles ziet er prima verzorgd uit in dit hotel en ik werd elke keer met een glimlach te woord gestaan. Bij de receptie heb ik voor mijn laatste dag in Vietnam nog een mooie city tour geboekt die ik zeker kan aanraden.

Overzicht

Voordelen

- goede locatie
- prima service
- goedkoop op punten

Nadelen

- Niet echt iets bijzonders
- Gangen wat gedateerd

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie 4

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Garden Inn Hanoi is een prima hotel voor een bezoek aan Hanoi. Het bevindt zich op een mooie locatie in de stad. Het is een mooie deal voor slechts 10.000 punten per nacht.

4 min leestijd">
3.5

Reacties

  1. Maan zegt

    Ik ben hier afgelopen winter geweest als gold member, dit HGI heeft naar mijn weten geen executive lounge. (Zoals bijna alle HGI’s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *