Record voor Brussels Airlines: 1 miljoen passagiers in juli2 min leestijd

Brussels Airlines staking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder schreven we al over een record aantal reizigers voor Norwegian. Brussels Airlines maakt nu ook bekend afgelopen maand weer een groot aantal passagiers te hebben vervoerd. In juli vlogen meer dan 1 miljoen passagiers binnen het netwerk van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Brussels Airlines dat de maatschappij zo veel passagiers mocht verwelkomen. 

Afrika

In juli vlogen in totaal 1.020.729 passagiers met Brussels Airlines. Dat is een flinke toename ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Namelijk 16,4% meer. De meeste groei kwam uit de Afrikaanse vakantieroutes. Deze worden gevlogen in samenwerking met onder meer Thomas Cook, Neckermann en Pegase. Dit zorgde voor een groei van maar liefst 34,1%. Het aantal passagiers op Europese routes steeg met 14,9%. Vluchten naar het Midden-Oosten leverden een groei van 10,8%. Ook Noord-Amerika was in trek. Daar vlogen echter ‘slechts’ 6,5% meer passagiers met de Brusselse maatschappij. De groei op Aziatische routes was zo’n 7,4%. De totale bezettingsgraad was 86,8%. 

Meer vluchten

De groei was mogelijk doordat de maatschappij 4,2% meer vluchten uitvoerde in juli ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit was voornamelijk mogelijk doordat verouderde AVRO jets vervangen werden door grotere Airbus toestellen. De capaciteit per toestel ging namelijk van 100 naar 180 stoelen. 

De groeicijfers van Brussels Airlines over juli 2018 (Bron: Brussels Airlines)
De groeicijfers van Brussels Airlines over juli 2018 (Bron: Brussels Airlines)

Vracht

Ook het vrachtverkeer van Brussels Airlines kende een groei afgelopen maand. De Revenue Ton-Kilometers (RTK) nam toe met 21,2%. RTK meet het aantal kilometers per vervoerde ton vracht. De load factor voor het vrachtvervoer was 61,1%. Vrachtvervoer wordt aangeboden in samenwerking met moedermaatschappij Lufthansa, die ook het onderhoud van de toestellen uitvoert. 

Netwerk

De nationale airline van België verbindt Brussel met 122 bestemmingen wereldwijd. Daarvan zijn 24 bestemmingen in Afrika. Dit is een belangrijke markt voor de maatschappij. Naast Afrika vlieg je met Brussels Airlines naar 90 bestemmingen in Europa, drie in Noord-Amerika en Tel Aviv en Mumbai. De vloot bestaat uit 48 toestellen die 250 vluchten per dag uitvoeren. Jaarlijks gaan er zo’n 9 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport met de maatschappij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *