Dit zijn de Air France La Première bestemmingen van 20233 min leestijd

Air France Best Seat Guide - La Premiere

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het vliegen in First Class is een droom van menig frequent flyer. Het is namelijk de meest luxueuze cabine die je in een vliegtuig kunt vinden. Tenzij je in een privéjet vliegt natuurlijk, maar ook dat wordt steeds lastiger. Air France heeft met haar La Première cabine op de Boeing 777 nog maar een beperkt aanbod van bestemmingen. In dit artikel daarom een overzicht van de actuele La Première bestemmingen van Air France.

First Class is duur

Dat First Class zo aantrek bij veel frequent flyers is niet gek. Het is een zeer exclusive cabine waarvoor je diep in de buitel moet tasten, of het nu om geld of miles gaat. Business Class tickets kunnen al een paar duizend euro voor een retour zijn. Maar First Class tickets gaan daar vaak nog met duizenden euro’s overheen. En al is er een goede deal, je zult alsnog je spaarrekening of miles saldo moeten plunderen.

Zo kost een enkele vlucht met British Airways in First Class van Londen Heathrow naar New York JFK deze zomer ruim € 12.000. Je vliegt dan met de Boeing 777. Vlieg je deze zomer vanaf Parijs-Charles de Gaulle naar São Paulo dan kan dat met Air France in First Class al vanaf ruim € 8.500. Wil je vanuit Schiphol in First Class vliegen? Dan kun je deze zomer onder meer met Emirates naar Dubai, vanaf een slordige € 4.500 per enkele reis. Je vliegt dan met de Boeing 777 of Airbus A380. Een andere optie vanaf Schiphol is om met Garuda Indonesia naar Jakarta te reizen in First Class. Je vliegt dan in de Boeing 777. Dit kan ook vanaf een kleine € 4.500 per enkele reis.

La Première passagiers worden gratis opgehaald door Hertz DriveU (Bron: Air France)

Air France La Première bestemmingen 2023

De Nederlandse flag carrier KLM beschikt niet over een First Class cabine. De airline zette recentelijk juist in op een ‘tussenklasse’ met Premium Comfort. Deze Premium Economy cabine zit tussen Economy (Comfort) en World Business Class in. Voor First Class zou je dan bij de Franse tak terecht kunnen in La Première. Maar met het uitfaseren van de Airbus A380 ging het aantal First Class stoelen dat de Franse nationale maatschappij aanbiedt flink omlaag. De 10 jumbojets hadden namelijk elk 9 La Première suites. Op dit moment is de First Class cabine daarom nog alleen beschikbaar op enkele Boeing 777-300 toestellen. Het aantal Air France La Première bestemmingen is daardoor flink afgenomen.

Cellars in the Sky Awards uitgereikt voor beste wijnen en champagnes aan boord

Maar welke bestemmingen zijn er dan nog over? Voordat we daar op ingaan nog even iets over de vertrekluchthaven. Air France vliegt met de Boeing 777-300 (logischerwijs) vanuit Parijs-Charles de Gaulle (CDG). Wil je dus vanuit Nederland of België met Air France vliegen dan dien je dus eerst naar CDG af te reizen. Dat is gelukkig maar een vlucht van nog geen uur. Je vliegt dan op deze short haul vlucht natuurlijk wel in Business of Economy Class.

De actuele zes Air France First Class bestemmingen zijn (vanaf-prijzen per enkele reis per persoon):

 • Los Angeles (LAX), vanaf € 11.498,
 • New York City (JFK), vanaf € 9.514,
 • Dubai (DXB), vanaf € 5.170,
 • Johannesburg (JNB), vanaf € 8.194,
 • Singapore (SIN), vanaf € 9.619,
 • Tokyo (HND), vanaf € 10.334.

Johannesburg lijkt vooralsnog tegen het einde van het kalenderjaar niet meer beschikbaar als La Première bestemming. Het is natuurlijk mogelijk dat deze later in het jaar alsnog in de dienstregeling wordt opgenomen. Miami (MIA) komt er dan echter bij met een prijs van rond de € 15.000 per enkele reis per persoon. Dat geldt ook voor Mexico-Stad (MEX) met een prijs van € 9.028. Een woordvoerder van Air France bevestigde de genoemde bestemmingen tegenover InsideFlyer.

Bron foto’s: Air France

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  “Tenzij je in een privéjet vliegt natuurlijk, maar ook dat wordt steeds lastiger”.

  Hoezo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *