Air France opent vernieuwde Salon Lounge in München3 min leestijd

Air France opent vernieuwde Salon Lounge in Munchen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind oktober werd de Air France Salon Lounge op de luchthaven van München gesloten voor werkzaamheden. Na ongeveer anderhalve maand is het tijd om weer te openen. De lounge is geheel verbouwd en weer helemaal van deze tijd. Op 12 december opende Air France haar vernieuwde Salon Lounge op de luchthaven van München.

München-Franz Josef Strauss International Airport

Air France, KLM en andere SkyTeam-partners vliegen dagelijks op de luchthaven van München (MUC) in het zuiden van Duitsland. Om reizigers in bijvoorbeeld Business Class of Flying Blue Gold, Platinum en Ultimate-leden een goed begin van de reis te bieden, was het nodig dat de lounge in Terminal 1 flink onder handen genomen zou worden. De lounge was verouderd en een geheel nieuw ontwerp werd gemaakt.

De oude Air France Lounge in München – Foto: InsideFlyer

De nieuwe lounge die op 12 december geopend werd, biedt reizigers een oase van rust die ideaal is om te ontspannen of een hapje te eten, aldus Air France. De Air France-kleuren (blauw, rood en grijs) en het gevleugeld zeepaardje komen terug in de Salon Lounge in München. Er is gebruik gemaakt van materialen zoals leer en hout voor een luxe uitstraling in de lounge.

In deze review van de KLM vlucht in Business Class van München naar Amsterdam lees je ook over de oude Salon Lounge in München.

Air France opent vernieuwde Salon Lounge in Munchen

De Salon Lounge

De nieuwe lounge biedt ruimte aan 75 gasten. Het bevat een grote eethoek die de Franse keuken promoot. Er zijn comfortabele banken en leren stoelen die je doen denken aan de brasseries in Parijs. Afhankelijk van de dag (en het seizoen) is er keuze uit verschillende gerechten van het buffet. Ook voor de vegetarische reizigers is er voldoende keuze. Een bijpassende wijn of bier is er ook te vinden, evenals non-alcoholische dranken. Air France wil reizigers stimuleren plasticafval te verminderen, daarom is er ook een watertapmachine.

Air France opent vernieuwde Salon Lounge in Munchen

In de lounge vind je ook een co-working ruimte die voorzien is van een grote tafel. In de tafel zijn inductieladers te vinden, handig om je telefoon op te laden zonder snoer!

Voor La Première- en Flying Blue Ultimate reizigers is er een meer afgeschermde ruimte. Zij kunnen terecht in een ruimte met een grote bank en comfortabele stoelen.

Air France opent vernieuwde Salon Lounge in Munchen

Bezoek je de lounge, dan kun je van de faciliteiten in deze lounge gebruikmaken. Naast rust, eten en drinken, kun je ook je apparaten opladen bij een van de stopcontacten en usb-punten in de stoelen. Wifi is voor iedereen gratis toegankelijk en via de Air France Play-app kun je gratis kranten en tijdschriften downloaden en lezen.

Air France opent vernieuwde Salon Lounge in Munchen

Toegang tot de Salon Lounge Air France München

Reizigers in La Première en Business Class, maar ook Flying Blue Gold, Platinum en Ultimate maken kosteloos gebruik van deze lounge. Deze reizigers mogen kosteloos een gast meenemen naar de Air France Salon Lounge in München. Reis je in de Economy of Premium Economy / Premium Comfort Cabine dan kun je toegang kopen tot de lounge. Afhankelijk van de beschikbaarheid kost het je €25 of 6.000 Flying Blue Miles per persoon.

De lounge is dagelijks geopend tussen 5.15 uur en 08.30 uur. KLM vliegt dagelijks 5 keer tussen Amsterdam (AMS) en München. Air France vliegt 6 keer per dag tussen Parijs (CDG) en München.

Bron & Beeldmateriaal: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *