Etihad gaat toch weer vliegen met Airbus A3802 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Al snel na het uitbreken van de coronapandemie stalt Etihad de Airbus A380 toestellen. Het was niet rendabel om met deze enorme kisten te vliegen. Lange tijd bleef het onduidelijk of Etihad de A380 opnieuw in gebruik zou nemen om mee te gaan vliegen. Maar de nieuwe CEO Antonoaldo Neves kondigde onlangs aan dat de eerste vier toestellen vanaf het zomerseizoen weer ingezet gaan worden.

Etihad Airbus A380

De in Abu Dhabi gevestigde maatschappij Etihad heeft een variatie aan vliegtuigen in de vloot. Van 39 Boeing 787’s, 12 Boeing 777’s tot aan 5 Airbus A350’s en enkele A321’s en A320’s. Sinds het uitbreken van de coronapandemie in 2020 werden alle Airbus A380 toestellen van Etihad gestald. Ze waren niet rendabel en verdwenen ze voor onbepaalde tijd. Etihad heeft 10 van deze jumbo’s en vier ervan worden weer van het stof ontdaan om ingezet te gaan worden. Ook vijf A320’s zullen weer in gebruik genomen gaan worden. Dit zorgt ervoor dat Etihad vanaf het zomerseizoen weer met 82 vliegtuigen naar vele bestemmingen vliegt.

Toegenomen vraag

Etihad gaf eerder aan goed te kijken naar de her ingebruikname van de A380. Het was lange tijd onzeker of men het toestel weer zou gaan gebruiken. Een business case werd uitgezet. Met ingang van het zomerseizoen zal Etihad 4 A380 toestellen weer gaan gebruiken op de route van Abu Dhabi (AUH) naar Londen (LHR). Veel reizigers gaven ook aan dat ze graag de A380 weer terugzien. Volgens CEO Neves is de tijd rijp en is het financieel haalbaar om weer met de A380 te vliegen.

Aan boord met 4 reisklasse

In de A380 van Etihad zijn vier reisklasse te vinden met in totaal plaats voor 485 reizigers. Door de inzet van dit toestel, komt ook The Residence weer terug bij Etihad. Deze luxe suite beschikt over drie ruimtes aan de voorzijde van de First Class die de maatschappij heeft.

A380 First Class Apartments cabine

Er is in de A380 plek voor 9 reizigers in de First Class, 70 in Business Class en 405 in Economy Class. Voor reizigers in deze laatste klasse zijn er 80 stoelen die meer ruimte bieden.

In deze review lees je meer over de First Class van Etihad.

Zoals gezegd gaat Etihad met de A380 weer vliegen op de route van Abu Dhabi naar Londen Heathrow. Dit zal gebeuren vanaf de zomer van 2023. Vanaf 15 juli is de eerste A380 ingezet, wat is te zien in het boekingssysteem van de maatschappij. De tweede dagelijkse vlucht wordt dan nog uitgevoerd met een Boeing 787-9. Vanaf 1 augustus voegt Etihad een derde dagelijkse vlucht toe. Deze vlucht wordt ook uitgevoerd met een A380. Gemiddeld duurt de vlucht tussen Abu Dhabi en Londen zo’n 7 uur.

Bron & Beeldmateriaal: Etihad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *