Etihad vier keer met een B777-300ER naar Schiphol1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways gaat in november een aantal keer vliegen met een B777-300ER naar Schiphol. Normaal gesproken wordt er een Dreamliner ingezet op de route tussen Schiphol en Abu Dhabi. De luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks tussen Abu Dhabi en Schiphol.

Etihad in november met B777-300ER naar Schiphol

Vorig jaar liet de luchtvaartmaatschappij nog weten de hele Boeing 777 vloot met pensioen te sturen. Een woordvoerder van de maatschappij uit Abu Dhabi liet toen weten dat de toekomst vooral gericht was op de Boeing 787 Dreamliner en Airbus A350 toestellen in de vloot. Echter wordt sindsdien de B777 vloot toch ingezet, voornamelijk richting Australie.

Op donderdag 17 november, vrijdag 18 november, maandag 21 november en dinsdag 22 november zet de luchtvaartmaatschappij een B777-300ER in op de route tussen Schiphol en Abu Dhabi. Op alle overige vluchten wordt een Dreamliner ingezet. Meestal is dat de grotere B787-10, maar op een aantal data zal het de kleinere B787-9 zijn. In deze toestellen vind je de nieuwste versie Economy class.

Voor passagiers die in november met de B777-300ER reizen is het wel een achteruitgang qua stoelen. Deze vloot is namelijk voorzien van de oudere generatie stoelen in zowel Economy als Business class. De B777 toestellen die ingezet worden naar Schiphol zijn voorzien van 40 stoelen in Business class. Aan boord is ook plaats voor 330 passagiers in Economy class. De luchtvaartmaatschappij heeft ook een aantal B777-300ER toestellen voorzien van First class, maar dit type komt niet naar Nederland.

Op de route tussen Schiphol en Abu Dhabi heeft de luchtvaartmaatschappij ook een codeshare overeenkomst met KLM. Oorspronkelijk leek het er op dat KLM ook zelf direct ging vliegen tussen deze twee bestemmingen, maar uiteindelijk werd deze route toch geschrapt.

Etihad Global Sale vanaf Amsterdam
Etihad B787-10

Afbeeldingen ©EtihadAirways

Reacties

  1. Eric zegt

    Dat Etihad hiervoor kiest is wel logisch, dit is precies rondom het weekend dat de F1 GP van Abu Dhabi wordt verreden. Hiermee kunnen er meer Verstappen fans worden vervoerd naar en van Abu Dhabi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *