KLM schrapt toch de route naar Abu Dhabi aankomende winter1 min leestijd

KLM Airbus A330-300 in de nieuwe livery (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM had vanaf oktober 2022 de route tussen Amsterdam en Abu Dhabi weer opgenomen in het vluchtschema. De vluchten zijn de afgelopen periode echter weer uit het boekingssysteem geschrapt. Desgewenst laat de luchtvaartmaatschappij aan InsideFlyer weten dat de vluchten naar deze bestemming niet hervat worden deze winter.

KLM niet naar Abu Dhabi, wel mogelijk met Etihad

De luchtvaartmaatschappij vliegt dus niet naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Oorspronkelijk waren de vluchten gepland met een tussenstop in Muscat, Oman. Deze bestemming blijft aankomende winter wel bereikbaar, maar dan met een tussenstop in Kuweit.

Wel  is er een samenwerking met Etihad waarbij je ook de vluchten kunt boeken van Amsterdam naar Abu Dhabi onder een KL vluchtnummer. Aankomende winter vliegt Etihad met een B787 Dreamliner tussen deze twee steden. In november zijn er een aantal dagen waarbij dit toestel vervangen wordt door een B777-300ER.

Ook naar Qatar voor het WK voetbal

KLM vliegt in november en december na een lange tijd weer naar Qatar. Tussen 21 november en 18 december vliegt de luchtvaartmaatschappij drie keer per week naar Doha. Op de terugweg is er een tussenstop in Dubai. Deze vluchten naar Doha worden uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zondag volgens dit schema:

  • Het toestel vertrekt om 14:55 uur uit Amsterdam en komt het om 23:10 uur aan in Doha
  • Daarna vertrekt het toestel de volgende dag om 00:40 uur uit Doha en komt het om 02:55 uur aan in Dubai
  • Vervolgens vertrekt het toestel om 04:45 uur uit Dubai en komt het om 09:05 uur aan in Amsterdam

Tevens vliegt Qatar Airways tussen Amsterdam en Doha. Tijdens de winterdienstregeling vliegt deze luchtvaartmaatschappij met een B777-3ooER met QSuite aan boord tussen deze twee bestemmingen.

KLM A330

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *