KLM gaat naar Dubai Al Maktoum (World Central) vliegen2 min leestijd

Dubai World Central ©DubaiAirports

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat vliegen naar Dubai Al Maktoum International Airport (DWC), ook wel bekend als Dubai World Central. Dit internationale vliegveld ligt 37 kilometer ten zuidwesten van Dubai. Dit is een stuk verder van de stad af dan Dubai International Airport (DXB), waar de meeste luchtvaartmaatschappijen naar toe vliegen. Naar die luchthaven blijft KLM echter ook rechtstreeks vliegen.

KLM naar Dubai Al Maktoum (DWC) & International Airport (DXB)

KLM gaat naar beide luchthavens vliegen deze winterperiode. Naar Dubai Al Maktoum (DWC) vliegt de luchtvaartmaatschappij in combinatie met Doha. De luchtvaartmaatschappij vliegt in november en december voor het WK Voetbal tijdelijk naar Doha in Qatar. De vluchten naar Doha en Dubai DWC worden uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zondag volgens dit schema:

  • De KL435 vertrekt om 15.00 uur uit Amsterdam en komt om 23.10 uur aan in Doha (lokale tijd),
  • Het toestel vertrekt de volgende dag om 00.40 uur (lokale tijd) uit Doha en komt om 02.55 uur aan in Dubai (DWC) (lokale tijd),
  • Vervolgens vertrekt het toestel om 04.45 uur (lokale tijd) en komt het om 09.05 uur aan in Amsterdam (lokale tijd).

Oorspronkelijk was het gepland om deze vlucht te laten stoppen op Dubai International Airport (DXB), maar dat is nu gewijzigd naar Al Maktoum (DWC). Het is echter (nog) niet mogelijk om deze vlucht naar Al Maktoum te boeken op de website van de luchtvaartmaatschappij, maar het is wel mogelijk om dit te boeken via een online travel agent. De vluchten tussen Amsterdam en Doha zijn wel te boeken via de website.

KLM naar Dubai Al Maktoum

Daarnaast blijft KLM vliegen op Dubai International Airport (DXB) met rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij vliegt dagelijks naar deze luchthaven volgens dit schema:

  • KL427 vertrekt om 14.35 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 00.05 uur aan in Dubai (DXB),
  • KL428 vertrekt om 01.55 uur uit Dubai en komt om 06.20 uur aan in Amsterdam.

Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 777-200 of 777-300ER in. Naast KLM vliegt ook Emirates tot drie keer per dag tussen Amsterdam en Dubai (DXB). Tevens vliegt Transavia in de winterperiode naar Dubai.

B777 KLM

Afbeeldingen ©KLM/DubaiAirports

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *