Schiphol beperkt capaciteit ook in september en oktober2 min leestijd

Schiphol beperkt capaciteit ook in september en oktober

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het jaar 2022 kent gelukkig weer veel meer mogelijkheden qua reizen. Ook op onder andere Amsterdam Airport Schiphol is dat te merken. En dat hebben ze geweten ook. Er waren vanaf begin af aan capaciteitsproblemen. Dit leidde ertoe dat mensen hun vluchten misten, maar ook veel vertraagde bagage en lange rijen op Schiphol. Daarom moest Schiphol een stap terug doen en werden er beperkingen ingesteld. Zo mochten er minder reizigers in de zomermaanden reizen vanaf Schiphol. Ook voor september en oktober zal er beperkte capaciteit op Schiphol zijn.

September & Oktober

Net als in de afgelopen zomermaanden zal Schiphol ook in september en oktober een beperkte capaciteit afgeven voor het aantal passagiers dat via de luchthaven mag vertrekken. Dit moet Schiphol doen om de veiligheid, doorstroming en betrouwbaarheid voor de reizigers te waarborgen. Schiphol laat in september 67.500 vertrekkende reizigers per dag toe. In oktober zal dit verhoogt worden naar 69.500 vertrekkende reizigers per dag. In de twee weken van de herfstvakantie zijn er per dag 3.500 reizigers teveel, laat de nationale luchthaven al weten. Hiervoor wordt voor een oplossing gezorgd. Eerder liet Rotterdam / The Hague Airport al weten dat zij ieder geval geen ruimte hebben om vluchten over te nemen.

Foto: Schiphol

Meer personeel

Schiphol heeft al diverse maatregelen doorgevoerd om alles op de luchthaven beter te stroomlijnen. Zo werden er meer service- en securitymedewerkers ingezet. Er zijn meer schermen die wachttijden weergeven op de luchthaven en er zijn buiten de terminalgebouwen tenten geplaatst zodat de rijen daar geordend kunnen starten.

Ten opzichte van de huidige maanden moet de doorstroming in september en oktober vele malen beter zijn. Dit komt doordat meer personeel is aangenomen. Vanaf deze maand zullen 200 nieuwe beveiligingsmedewerkers instromen. Vanaf oktober zullen er nog eens 80 bijkomen. Hierdoor is er een betere doorstroming, al verwacht Schiphol dat er na het zomerseizoen minder reizigers zijn, het toch langer zal duren voordat de reiziger airside staat. Dit heeft te maken met het zogenoemde seizoenseffect. Na de zomer reizen reizigers doorgaans met meer bagage en daarvoor zijn meer bakken nodig. Security coaches moeten hierbij kunnen helpen om ervoor te zorgen dat het alsnog soepel verloopt.

Advies aan reizigers

Schiphol blijft reizigers adviseren niet eerder te arriveren op de nationale luchthaven dan 4 uur voordat de vlucht vertrekt. Incheckbalies zijn eerder nog niet toegankelijk, evenals de bagage-afgifte. Hierdoor worden de rijen onnodig lang en dat is voor geen enkele reiziger prettig. Om het inchecken soepel te laten verlopen kun je natuurlijk zelf ook een en ander ondernemen. Kom dus in ieder geval niet te vroeg. Neem alleen de bagage mee die je echt nodig hebt en probeer zo veel als mogelijk met handbagage te reizen. InsideFlyer legt uit hoe je gemakkelijk je handbagage in kunt pakken, check hier het artikel en het filmpje boordevol met tips!

Met deze tips overleef je je reis vanaf Schiphol en wie weet is SkyPrioritySkyPriority ook een hulpmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *