Brussels Airlines komt met nieuwe veiligheidsvideo2 min leestijd

Brussels Airlines, safety video

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines heeft op 1 augustus 2022 een nieuwe veiligheidsvideo gelanceerd. De Belgische maatschappij werkte daarbij samen met de band Hooverphonic. Vorig jaar kwam ook Air France al met een nieuwe veiligheidsvideo.

Nieuwe veiligheidsvideo Brussels Airlines

De nieuwe veiligheidsvideo moet volgens Brussels Airlines beter de aandacht van de passagiers trekken om naar de veiligheidsinstructies te kijken. In de video worden deze veiligheidsinstructies op een leuke en opvallende manier overgebracht door de band Hooverphonic. Hiermee wordt niet alleen beter de aandacht getrokken, ook heeft de veiligheidsvideo nu meer een Belgisch tintje gekregen. Al jaren doet Brussels Airlines er alles aan om België zo goed mogelijk op de kaart te zetten. Zo serveert de maatschappij al jaar en dag een selectie aan Belgische bieren, wijnen en andere lekkernijen zoals pralines. Brussels Airlines vernieuwde eerder dit jaar nog het menu voor business class passagiers.. Sinds 1 augustus komt de maatschappij dus ook met Belgische muziek!

De video duurt in totaal vier minuten. Marketingdirecteur van Brussels Airlines ​Michel Moriaux legt uit dat veiligheid niet synoniem hoeft te staan aan saai. “Al jaren proberen we met humor en creativiteit de aandacht van onze passagiers te trekken. Het resultaat van de unieke samenwerking met Hooverphonic is daar het perfecte voorbeeld van. We zijn erg blij dat onze Belgische trots de uitdaging is aangegaan en alles uit de kast heeft gehaald om een verrassende song en clip te creëren die vanaf vandaag de wereld rond zal gaan”, legt hij uit. De video is geheel bij een gate op Brussels Airport opgenomen.

Presentatie

Brussels Airlines presenteerde het nieuwe nummer op 1 augustus jongstleden samen met Hooverphonic aan de vertrekkende passagiers op Brussels Airport.

Brussels Airlines, veiligheidsvideo, song
Op 1 augustus werd de song live op Brussels Airport aan de passagiers gepresenteerd. (bron: Brussels Airlines)

“Toen Brussels Airlines Hooverphonic vroeg om een nummer te schrijven met de tekst van de veiligheidsinstructies, dacht ik echt dat het onmogelijk zou zijn. Maar tegelijk hou ik van dat soort uitdagingen en we zijn ervoor gegaan. Ik ben blij dat ik doorgezet heb. Na een paar pogingen zijn we nu helemaal klaar om het nummer los te laten en voor te stellen aan haar passagiers.”, legt Alex Callier van Hooverphonic uit. De nieuwe veiligheidsvideo is vanaf 1 augustus 2022 te zien op alle long-haul vluchten van Brussels Airlines en vervangt dus daarmee de oude video met illustraties.

Uitgelichte afbeelding: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *