Update: Aanvraag visum of toeristenkaart Suriname alleen nog maar online

Update: Aanvraag visum Suriname alleen nog maar online

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder maakte de Surinaamse autoriteiten al bekend dat het visum of toeristenkaart om het Suriname te mogen bezoeken op zeer korte termijn niet meer op allerlei locaties aangevraagd kon worden. In het verleden was het namelijk zo dat je naar het Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname te Amsterdam kon gaan om daar een toeristenvisum te halen. Je kreeg dan eerst een sticker in je paspoort geplakt, later werd het al een apart papiertje. Inmiddels kan dat allemaal niet meer en moet men het online regelen.

Reacties

Eerder schreven we op InsideFlyer al over deze vernieuwing voor het aanvragen van het Surinaamse Visum. Een verbetering of een verschrikking? Aan de vele reacties van lezers van InsideFlyer te zien, is niet iedereen even content met de vernieuwing. Voorheen kostte het visum een paar tientjes. Tegenwoordig ben je wat meer kwijt voor een E-visum of E-toeristenkaart. Dit heeft er onder andere mee te maken dat er een ‘service fee’ berekend wordt.

E-Visum & E-toeristenkaart

Hoe zat het ook alweer? Voor Suriname heb je een visum of toeristenkaart nodig. Het verschil is:

  • Vakantie of familiebezoek -> (E-)Toeristenkaart
  • Werken of stage -> (E-)Visum.

Afhankelijk van je type bezoek en het aantal binnenkomsten in het land is er ook een prijsverschil in je visum. Hier kun je alle tarieven terugvinden. Bij aankomst in het land moet je het visum of de toeristenkaart kunnen tonen, waarna je het land in mag.

Het is niet meer mogelijk een bezoek te brengen aan het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname in Amsterdam of bij de visum balie op Schiphol Amsterdam Airport. Deze zijn beide gesloten voor de aanvraag van een visum of toeristenkaart. Dit gaat vanaf heden alleen nog maar online.

Aanvragen

Het Surinaamse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft speciaal voor de aanvraag van een visa een samenwerking aangegaan met VFS Global. Via hen kun je voortaan een online visumaanvraag doen. De aanvraag neemt zo’n 72 uur in beslag. Hierna weet je of je visum goedgekeurd is. Alle belangrijke informatie over het visum kun je hier vinden.

Het E-visum of E-toeristenkaart aanvragen doe je via deze website van VFS Global. Je moet eerst een account aanmaken, deze kun je elke keer dat je een visum of toeristenkaart aanvraagt weer gebruiken. Hierna kies je voor het soort visum en volgt de website vanzelf.

Ben je klaar met het invullen van alle gegevens dan ontvang je binnen enkele dagen bericht of je E-visa of E-toeristenkaart is goedgekeurd. Hierbij zit dan ook een PDF met ofwel het visumbewijs of E-toeristenkaart die je bij aankomst in Suriname aan de immigratiebeambte laat zien.

In deze digitale tijden lijkt het gemakkelijk om dit soort zaken alleen nog maar thuis vanaf de bank te kunnen regelen. Of dat ook daadwerkelijk zo is moet de toekomst uitwijzen. 

Ben je nog op zoek naar wat reisinspiratie voor Suriname? Check dan zeker ook dit artikel over Paramaribo en omgeving eens of dit artikel over Brownsberg en Raleighvallen. Onder andere KLM vliegt verschillende manieren per week naar deze bestemming, in dit artikel lees je een review van de Business Class van KLM. Ook Surinam Airways verzorgt vluchten tussen Nederland het Suriname, meer daarover lees je hier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Bron: Consulaat Suriname

Headerfoto: Capricho Tours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *