Qatar Airways start codeshare met Air Malta

Qatar Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways start een codeshare met Air Malta. Op die manier kunnen (Maltese) passagiers nog meer bestemmingen bereiken door het samenwerken tussen de twee luchtvaartmaatschappijen. De tickets zijn al per direct te koop. Vanaf 4 juni 2019 vliegt Qatar Airways in de zomer dagelijks van Doha naar Malta. In de winter is dit vier keer per week. Onlangs is Qatar Airways ook een codeshare gestart met Deutsche Bahn en met American Airlines.

Bij een codeshare voegt een luchtvaartmaatschappij zijn vluchtnummer toe aan een vlucht die uitgevoerd wordt door een andere luchtvaartmaatschappij. Een voorbeeld is dat vlucht AA001 van American Airlines ook een QR001 vluchtnummer krijgt. Bij een codeshare worden er uiteraard ook afspraken gemaakt over de omzet. Op die manier hebben beide luchtvaartmaatschappijen baat bij het verkopen van elkaars vluchten. Ook voor reizigers is dit handig omdat zij dan van een groter netwerk gebruik kunnen maken.

Qatar Airways start codeshare met Air Malta

Volgens RoutesOnline gaan de eerste codeshare vluchten van start op dinsdag 10 maart. Een aantal vluchten Qatar Airways van Doha naar Denpasar, Hanoi, Ho Chi Minh City, Jakarta, Karachi en Malta zullen dan uitgevoerd worden met een Air Malta vluchtnummer. Ook zijn er vluchten van Air Malta van Malta naar Frankfurt, Lissabon, Munchen en Wenen die een Qatar Airways vluchtnummer krijgen. De codeshare vluchten zullen uitgebreid worden naar meer bestemmingen in het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Australië.

De CEO van Qatar Airways, mr. Akbar Al Baker, is blij met de samenwerking;

Toen we in juni 2019 de vluchten aan Malta begonnen, heb ik gezegd dat dit nog maar het begin was van ons plan voor de lange termijn om de handel en het toerisme tussen onze twee landen te stimuleren.

Deze overeenkomst met Air Malta zal aanzienlijke voordelen opleveren voor zowel de luchtvaartmaatschappijen als de duizenden passagiers, waardoor onze beide netwerken worden uitgebreid en de basis wordt gelegd voor een verdere verbetering van de samenwerking op andere gebieden in de toekomst.

Ook is Air Malta positief over de codeshare overeenkomst, zegt de CEO van Air Malta Cliff Chetcuti;

Deze overeenkomst is een nieuwe mijlpaal voor Air Malta in haar groeistrategie en de uitbreiding van haar codesharing netwerk. Het was een natuurlijke stap voor ons nadat Qatar Airways directe lijndiensten naar onze eilanden had gelanceerd en de succesvolle samenwerking op het gebied van de opleiding van piloten.

Zowel Air Malta als Qatar Airways delen dezelfde kwaliteitsdienstverlening aan hun klanten en door middel van deze codesharingovereenkomst versterken we onze samenwerking ten voordele van onze wederzijdse klanten.

Air Malta

Afbeeldingen ©Air Malta/Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *