Surinam Airways (SLM) kan voorlopig weer long-haul vliegen

SLM A340 Caribb via Flickr

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het ging al een tijdje niet zo goed met de vloot van Surinam Airways (SLM). Eerder beschikte de maatschappij over een oude Boeing 747-300 van KLM. Daarna werd deze vervangen door een Airbus A340 van China Airlines en Air Belgium. Het China Airlines toestel staat inmiddels ook al een tijdje aan de grond op Schiphol. Om toch weer luchtwaardig te zijn Op de long-haul vlucht tussen Suriname en Nederland heeft de maatschappij nu een ‘nieuw’ vliegtuig geleased.

Airbus

Surinam Airways vliegt tussen verschillende bestemmingen. Een daarvan is Paramaribo-Amsterdam. De andere zijn naar Miami, Trinidad & Tobago, Belem, Curacao, Georgetown en Aruba. De short haul bestemmingen vliegt Surinam Airways met een Boeing 737. De lange afstand, naar Amsterdam, werd al een tijd gevlogen door het toestel van Air Belgium nadat het eigen toestel vaak te maken had met technische problemen, waardoor niet gevlogen kon worden. Inmiddels zou deze A340 rijp zijn voor de sloop.

SLM A340 Caribb via Flickr

Suriname is een prachtig land voor een mooie vakantie. In dit artikel lees je meer over Paramaribo en de omgeving. In dit artikel meer over de binnenlanden. Tegenwoordig kun je voor Suriname ook een e-visum aanvragen, check hier meer informatie daarover.

Boeing 777

Het toestel dat Surinam Airways nu in de vloot mag verwelkomen is een Boeing 777-200ER. Het toestel krijgt de registratie PZ-TCU en heeft een leeftijd van zo’n 17 jaar. Het vliegtuig is geconfigureerd in drie klassen. Namelijk 26 stoelen in Business Class en 40 in Premium Economy. De rest van de 246 stoelen zijn bestemd voor Economy.

De 777 werd initieel geleased aan Singapore Airlines, waarna het korte tijd gebruikt werd door Air New Zealand. Nu wordt het toestel dus gebruikt door Surinam Airways. Surinam Airways filmde het nieuwe toestel wat je hier kunt bekijken.

De Boeing 777 zal hoogstwaarschijnlijk en hopelijk de vloot ook weer vlot verlaten. Surinam Airways is namelijk wachtende op haar nieuwe Boeing 787. Hopende op een betere toekomst dan afgelopen jaren het geval is geweest met allerlei toestellen die mankementen hadden.

Surinam Airways (SLM) kan voorlopig weer long-haul vliegen

Bron: Simple Flying, Surinam Airways, AirFleets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *